pondelok 8. júna 2009

Stephen Kings - The Dead Zone / Mŕtva zóna


STEPHEN KINGS THE DEAD ZONE
USA, 1983, 103 min.
réžia: David Cronenberg
obsadenie:
Christopher Walken - Johny Smith
Brooke Adams - Sarah Bracknel
Tom Skerritt - Šerif Bannerman
Martin Sheen - Greg Stilson
spoločnosť: Dino De Laurentis Company, Lorimar Film Entertaiment

V 80tich rokoch bolo vytvorených zopár veľmi kvalitných filmových prepisov Kingovích kníh. Medzi ne patrí aj The Dead Zone od Davida Cronenberga, ktorý si v hororovom žánre urobil meno filmami ako Mucha alebo Videodrome.
Johny je učiteľ a so svojou priateľkou Sarah plánujú svadbu. Jeden večer , keď sa Johny vracia domov dôjde k nehode, po ktorej sa dostáva do kómy. Po prebudení nastávajú zmeny, nielen tie životné ale aj psychické. Johny v sebe objaví schopnosť vidieť budúcnosť. Táto schopnosť je pre neho najprv prekliatím a berie mu životnú energiu. Keď však pri jednej predvolebnej akcii zistí, že arogantný politik v budúcnosti rozpúta atómovú vojnu, rozhodne sa ho zabiť.
Hoci to pre niekoho vôbec nemusí byť horor, rozhodol som sa aj napriek tomu, že tento film na blog uvediem, už len z toho hľadiska , že je to jedno z najlepšie zfilmovaných Kingovích diel. Christopher Walken je na začiatku svojej hereckej kariéry a Cronenberg v sebe objavuje ďalšiu zo svojich temných kreácií. Film je vlastne drámou o človeku, ktorý má síce dar vidieť budúcnosť , no stráca okolo seba svet ako daň za svoje schopnosti. Určite to nieje film na oddych no pre Kingových fanúšikov povinnosť.
linky nájdete na:
http://www.final4ever.com/showthread.php?t=64053
titulky:
http://www.titulky.com/The-Dead-Zone-100901.htm

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára