pondelok 1. júna 2009

Stephen Kings - Cats Eye


STEPHEN KINGS CATS EYE
USA, 1985, 94 min.
réžia: Lewis Teague
obsadenie:
Drew Berrymore, James Woods, Alan King, Kellen McMillian

Mesiac jún bude zasvätený majstrovi hrôzy STEPHENOVI KINGOVI. Hodím sem nejaké možno menej známe alebo tie lepšie sfilmovane poviedky alebo samostatné knihy.
Otvára to poviedkové Mačacie oko, ktoré je zložené z troch samostatných poviedok z pera tohto génia.
Prvá má názov QUITTERS INC. v hlavnej úlohe sa predstaví James Woods, ktorý sa chce odnaučiť fajčiť a preto si najmä firmu, ktorá mu v tomto má pomôcť. Spoločnosť však používa veľmi zaujímavé metódy. Trošku humorná no zato s mrazivou pointou.
Druhá nazvaná THE LEDGE je o dvoch mužoch, nevere, jednej rímse a hnusne ťažkej úlohe, ktorá je zároveň bojom o život. Veľmi dobrý nápad a aj zaujímavé prevedenie.
Tretia má názov THE GENERAL, ponoríme sa v nej do nočných mor malých detí, ktorých po nociach chodí strašiť nevyspytateľný Troll. Je jasné, že rodičia takým veciam neveria, ale možno by mali skôr než bude neskoro. Trošku rozprávková, no z pohľadu malého dieťaťa veľmi strašidelná záležitosť.
Pod tento poviedkoví film sa podpísal režisér Lewis Teague, ktorý ma na konte aj ďalší Kingov skvost Cujo, či filmoví trhák Honba za klenotom Nílu.
Mačacie oko je na jednej strane trošku staršia vec, no hreje z neho čaro 80tich rokov, kedy sa filmy točili o čosi jednoduchšie no za to účelnejšie.
linky nájdete na:
http://rapidsharemoviez.blogspot.com/2008/08/cat-eye-1985.html
titulky:
http://www.titulky.com/Cats-Eye-6621.htm

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára