utorok 2. júna 2009

Stephen Kings Dark Half / Temná plovica


DARK HALF
USA, 1993, 122 min.
réžia: George A. Romero
obsadenie:
Timothy Hutton, Amy Madigan, Michael Rooker

Ako ďalší film podľa Stephena Kinga, som vybral Temnú polovicu. U nás vyšla knižne pod názvom Tretie oko a v minulosti som sa pri jej čítaní triasol strachom. Pri tomto filme spojil King svoje sily s ďalším velikánom hororu George A. Romerom (kto už niekedy počul o Zombies, tak určite počul aj o ňom).
Príbeh sa točí okolo úspešného spisovateľa Thada Beaumonta. V hlave mu nájdu zbytky jeho nikdy nenarodeného dvojčaťa a práve tieto skutočnosti využije Thad pri písaní populárnych brakových románov, v ktorých vystupuje ako fiktívna postava jeho nenarodený brat. Stane sa však to, že niekto zanecháva za sebou krvavé stopy, ktoré sú identické s dejom v Thadových knihách.Je to nenarodený brat Thada Beaumonta alebo iba zhoda náhod?
Mne osobne sa knižná predloha páčila viac, pretože mám k nej aj zvláštny vzťah, no ani film nepatrí medzi tie najhoršie kúsky. Myslím , že sa dá zaradiť do lepšieho priemeru. Romero to z atmosférou vie a aj keď ide už o starší film, ktorý nezaznamenal nejaký veľký úspech, pre fanúšikov je to pozerateľná oddychovka.
linky nájdete na:
http://rapidsharemoviez.blogspot.com/2008/08/dark-half-1993.html
titulky:
http://www.titulky.com/The-Dark-Half-101309.htm

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára