sobota 6. júna 2009

Friday The 13th / Piatok trinásteho


FRIDAY THE 13TH
USA, 2009 , 97 min.
réžia: Marcus Nispel
obsadenie:
Jared Padalecki - Clay Miller
Danniele Panabaker - Jenna
Amanda Righetti - Whitney Miller
Derek Mears - Jason Voorhees
spoločnosť: New Line Cinema, Platinum Dunes, Paramounth Pictures, Crystal Lake entertaiment

Produkčná spoločnosť Platinum Dunes, ktorá ma v obľube prerábať staršie horory, mimochodom za obeť im padol napríklad Texaský masaker motorovou pílou, Amytiville horor alebo The Hitcher/Stopár. Rozhodnutie tentokrát padlo na slacher slasherov a klasiku 80tich rokov Piatok trinásteho.
Partia mladíkov (v slasheroch nič neobviklé) chce stráviť zopár príjemných chvíl v divočine. Atmosféru im pokazí muž s mačetou, ktorý mstí smrť svojej matky a tak je zopár teenagerov mŕtvych už po pár minútach filmu, aby sme sa potom presunuli o 6 mesiacov skôr, keď ďalšia partia mladíkov prichádza na víkendové sídlo užiť si nejaké tie ľahšie drogy poprípade sex. Okrem nich do deja zasahuje aj Clay, ktorý hľadá svoju stratenú sestru. Jason už, ale má pripravený celý arzenál likvidačných prostriedkov od mačety,luku,sekery až po kutáč a mŕtvol bude pribúdať a pribúdať.
Sklamalo ma na tomto remaku to, že režisér Markus Nispel neprišiel z nejakým prevratným nápadom. Po celkom dobrej prerábke Texaského masakra som sa tešil na ďalšie zaujímave nápady. Skončilo to iba pri modernejšom pozlátku a zopár efektných smrtiach, aj keď príbytok Jasona vyzerá naozaj creepy a práve scény z domu sa mi páčili najviac. Zrejme aj vy budete držať palce Jasonovi, pretože taká sebranka teenagerov aka sa tam zišla si ani nič iné nezaslúžila, ale povedzme si pravdu, je to slasher a bez trošky stupidity by to nebolo ono, takže príjemný výlet pri Kryštáľovom jazere.
linky nájdete na.
http://scenereleases.info/2009/06/friday-the-13th-extended-dvdrip-xvid-ac3-devise.html
titulky:
http://www.titulky.com/Friday-The-13th-133237.htm

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára