utorok 31. marca 2009

Cold Prey


FRITT VILT
Nórsko, 2006, 97 min.
réžia: Roar Uthaug
hrajú: Indgrid Bolso Berdal, Victoria Winge, Rolf Kristian Larsen

Piati mladý ľudia majú zálusk na perfektný snowboarding a keďže sa im nechce čakať v preplnených radoch čakajúcich na vleky, rozhodnú sa túto svoju zábavku absolvovať na opustenej hore v prekrásnej a drsnej krajine. Nestihnú sa ešte ani spustiť dole, keď nastane nehoda a jeden z nich si ťažko zlomí nohu. Začína sa stmievať, k autu je veľmi ďaleko a tak sa celá skupinka usídli v neďalekom opustenom hoteli aby prečkala noc. No hotel vyzerá opustený iba na prvý pohľad, v jeho útrobách je niekto, kto víta hostí svojským spôsobom.
Tento slasher na Nórsky spôsob sa celkom vydaril. Postavy sa správajú veľmi civilne, tak aby sme s nimi sympatizovali. Debutujúci režisér Roar Uthaug sa vyžíva v záberoch na prázdne temné chodby a na hotelové priestory plné ticha a tým umocňuje dojem, že na nás môže z každého rohu niečo vybafnúť. Násilie síce nie je podané extrémnou formou, skôr trošku tvorcovia šetrili krvavými konzervami a radšej dbali na pocit strachu. Tak aby som to zhrnul, príjemný európsky horor z peknou kamerou a zaujímavými režisérskými nápadmi.
hotel uprostred snehu: 70%
privítanie: 70%
zúčtovanie: 80%
linky nájdete na:
http://page2book.com/movies/cold-preyfritt-vilt2006dvdrip.html
titulky:
http://www.titulky.com/Fritt-Vilt-68270.htm

nedeľa 29. marca 2009

TV HOROR SERVIS 30.3. - 5.4.2009

KULT HROZY
FILMBOX, pondelok 30.3. - 22:15
KILLER INSTINCT - 2000
FILMBOX, pondelok 30.3. - 01:55
KONKURZ - 1999
FILM+, utorok 31.3. - 23:15
THE TRIPPER/MASIAR - 2006
FILM+, utorok 31.3. - 01:10
LEKCIE UMIERANIA - 2007
FILM+, štvrtok 2.4. - 21:45
ÚKRYT - 2002
MARKÍZA, štvrtok 2.4. - 22:25
Nadpriemerný thriler s Judy Foster, ktorá sa spolu so svojou dcérou ukrýva v špeciálnej miestnosti pred bandou zlodejov. O zaujímavé režisérske nápady sa postaral David Fincher.

DOM TISÍCICH MŔTVOL - 2003
FILMBOX, štvrtok 2.4. - 03:45
ZAVALENÍ - 2006
FILM+, štvrtok 2.4. - 00:50
Kanadský, zbytočný pokus o horor.
MIMIC - 1997
FILMBOX, piatok 3.4. - 22:45
Americký debut Gulierma Del Tora o nepríjemnom zmutovanom hmyze, ktorý útočí na ľudí z kanalizácie. Prijemne pochmúrna strašidelná rozprávka.
ANACONDA:HONBA ZA KRVAVOU ORCHIDEOU - 2004
TV JOJ, sobota 4.4. - 20:00
Kritika označila tento film za jeden z najhorších v danom roku a vlastne ani nejde o horor, skôr o dobrodružnú sračku, no pre neskúsených divákov to môže byť horor zo zmutovaným digitálnym hadom.
MADHOUSE - 2004
AXN SCI-FI, sobota 4.4. - 00:00
WITCHCRAFT
TV JOJ, sobota 4.4. - 01:50
ÚSVIT MŔTVYCH - 2004
PRIMA, sobota 4.4. - 00:20
Prima drží aj tento týždeň žezlo filmu týždňa. S vymakanou zombíckou jazdou, ktorá je prerábkou Romerovho filmu z roku 1978 o skupinke prežívajúcich, ktorá sa po utoku zombíkov ukryje v nákupnom centre. Napätie od začiatku až do konca. Keď mŕtvy nemajú miesto na druhom svete, vracajú sa nazad.

HOUSE OF THE DEAD - 2003
FILMBOX, nedeľa 5.4. - 00:30

sobota 28. marca 2009

Grudge 3


THE GRUDGE 3
USA, 2009
réžia: Toby Wilkins
hrajú: Shawnee Smith, Marina Sirtis, Johanna E. Braddy

Tretí diel tejto hororovej série sa odohráva v jednom obytnom dome v Chicagu. Do tohto mesta prichádza mladá Japonka, ktorá vie ako by mohla zabrániť ďalšiemu vyčíňaniu ducha Kayako, ktorá bola pred časom zabitá z veľkej nenávisti a odvtedy nenašla pokoj. Hrdinami príbehu sú traja súrodenci, ktorí bývajú v jednom z bytov. Séria The Grudge započala v roku 2004, keď sa produkčná spoločnosť Sama Raimiho rozhodla o remake pôvodného japonského hororu Ju-on. O remake sa postaral tvorca originálu Takashi Shimizu a v danom roku patril tento film k najstrašidelneším udalostiam, získal pozitívne ohlasy u kritiky aj u fanúšikov. To si samozrejme vyžiadalo ďalšie pokračovanie. V roku 2006 opäť pod Shimizuovou taktovkou vyšla The Grudge 2. Druhý diel však už nedosahoval kvality jednotky, aj keď vo svojej podstate išlo o celkom slušnú ducharinu a da sá povedať , že film nejako nevybočoval z hororového štandardu. Kritici ale film zmietli ako uragán a tak bolo jasné, že prípadne ďalšie pokračovanie už bude putovať rovno na dvd. Správa o tom, že je na pláne tretí diel ma prekvapil a bol som zvedavý ako si tvorcovia poradia s ďalším vývojom deja. Nakoniec to nedopadlo zle a trojka dosahuje približne kvalít dvojky, pričom na to, že nemala žiadne veľké ambície je to uznania hodné. Zopár veľmi zaujímavých scén a aj odovzdanie štafety na prípadne ďalšie pokračovanie. Réžiu mal tentokrát na starosti Toby Wilkins, z ktorého rastie hororový talent a jeho nový film, ktorý ma dvd premiéru na budúci mesiac, si už odniesol pochvalné recenzie. Názov filmu je Splinter.
Kayako útočí: 70%
možné pokračovanie?: 70%
malý bielý chlapec: 70%
linky nájdete na:
http://www.coolxvid.com/the-grudge-3-stv-dvdrip-xvid-bulldozer/
titulky:
http://www.titulky.com/The-Grudge-3-128928.htm

piatok 27. marca 2009

After Dark Horrorfest - Autopsy


AUTOPSY
USA, 2008
réžia: Adam Gierasch
hrajú: Ashley Shneider, Robert Patrick, Janette Goldstein

Skupinka mladých ľudí sa vracia z bujarej párty. Dôjde k nehode, pri ktorej zrazia muža, ktorý je oblečený ako pacient nemocnice. Po krátkej chvíli ako na zavolanie prichádza sanitka a všetkých zúčastnených odváža do blízkej nemocnice kvôli kontrole. Nemocnica, do ktorej prídu, vyzerá dosť opustene, na chodbách sa sem tam objaví nejaký zblúdili pacient a personálu je tiež dosť poskromne. Netrvá dlho a skupinka 5 ľudí začne rednúť. V nemocnici sa totiž dejú hrozné veci, za ktorými stojí personál na čele zo šialeným doktorom Benwayeom.
Autopsy je ďalším snímkom z tohtoročného Horrorfestu a reprezentuje klasickú vyvražďovačku, podľa šablóny, partia mladých ľudí zostavená z rôznych tipov v ohrození života. V prípade vypnutia mozgu v neskorú nočnú hodinu a ignorovania dosť prihlúpleho konania postáv sa jedná o štandard v hororovom žánre a niektoré sekvencie si určite zapamätáte aj po skončení filmu. Z hercov vypichnem Roberta Patricka v úlohe Dr.
Benwaya, ktorému záporne úlohy svedčia, tá nezabudnuteľná je z Terminatora 2, kde hral Terminatora 1000. Režisérom je Adam Gierasch, pre ktorého je to režisérsky debut, no onedlho ho čaká ďalší horor Night of The Demons.
brúsenie: 70%
operačný stôl: 80%
Dr. Benwaye: 70%
linky nájdete na:
http://www.freshwap.net/forums/movies/113902-rs-after-dark-horrorfest-autopsy-2008-dvdrip-xvid-vomit.html
titulky:
http://www.titulky.com/Autopsy-128585.htm

štvrtok 26. marca 2009

Sreašidelne krátke správy 12/2009

DOM NA ZLOM MIESTE
Zajtra 27.3.2009 má premiéru nová Americká ducharina nazvaná THE HAUNTING IN CONNECTICUT. Klasický príbeh o strašidelnom dome, do ktorého je nútená presťahovať sa mladá rodina. V dome sa začnú diať nadprirodzené veci, ktoré sú dôsledkom toho, že je postavený na mieste, kde kedysi stála márnica. Trailer vyzéra pekne creepy, tak hádam po dlhšej dobe vyprodukovali Američania poriadne strašidelný duchársky film. Režisérom je debutant v celovečerných filmoch Peter Cornwell.

MŔTVI BY SA NEMALI BUDIŤ
Tak zneje hlavné motto novinky nazvanej THE WAKE WOOD. Smrť 9 ročnej Alice, ktorú roztrhal pes, veľmi poznačí jej rodičov. Tí sa rozhodnú na základe starého pohanského rituálu privolať Alice späť a stráviť s ňou tri dni navyše. Problém nastane potom keď sa dievčatko bude musieť vrátiť naspäť do sveta mŕtvych. Režisérom tohto zaujímavo vyzerajúceho hororu je David Keating.

NEROZHODNÝ MLADÝ MUŽ
Reč je o Jeffovi Simonnsovi, ktorý ma všetko, peknú manželku aj skvelú kariéru. No po smrti jeho manželky, ktorá zomrela na záhadnú chorobu sa utiahne do samoty. Jeho mŕtva manželka sa však vráti do sveta živých a má veľmi veľkú chuť na čerstvú krv. Jeff sa teda musí rozhodnúť buď bude podporovať ženu, ktorú miloval alebo prestane so zháňaním potravy. Myslím, že vysvetliť to jeho hladnej manželke bude problém. Nezávislý horor s názvom SLOW THE DECAY má na starosti Dan Zachary. Link na trailer:
http://www.bloody-disgusting.com/bdtv/Player.php?id=2873

AFTER DARK HORROR FEST: ASIA ATTACK
Na tohto ročnom After dark Horrofeste sa objavil aj zástupca Ázijskej školy, snímok VOICES. Hrdinkou príbehu je mladá študentka, majsterka v šerme Ga-in, na ktorú je uvrhnutá hrozná kliatba. Každý z jej blízkych, či už rodina alebo priatelia sa ju pokúšajú zabiť. Film pochádza z Korei a režíroval ho nám zrejme úplne neznámi Ki-hwan Oh.

pondelok 23. marca 2009

After Dark Horrorfest - The Broken


THE BROKEN
Veľká Británia, Francúzsko, 2008, 88 min.
réžia: Sean Ellis
hrajú: Lena Headey, Richard Jenkins, Asier Newman

Gina MacVay pracuje ako rentgenologička. Jedného dňa po skončení svojej služby sa stretne so svojimi blízkymi na oslave narodenín jej otca. Pri oslave nastane zaujímavý úkaz, keď sa z ničoho nič rozbije zrkadlo. Na druhý deň Gina zbadá na ulicy ženu, ktorá vyzerá presne ako ona. Rozhodne sa ju sledovať až domov. U ženy nachádza fotografiu, na ktorej je ona spolu so svojím otcom. V hlave jej koluje zmätok a možno aj ten zaviní dopravnú nehodu pri, ktorej je Gina ľahko zranená. Po návrate z nemocnice Gina zisťuje, že jej blízky sa správajú divne. Začína sa pátranie po pravde.
The Broken je jedným z filmov, ktoré boli prezentované na tohto ročnom festivale hororových filmov After Dark Horrorfest. Za filmom stojí mladý tvorca Sean Ellis, krorý by podľa niektorích odborníkov mohol byť nástupcom Alfreda Hitchcocka. Jeho dielko je plné záhad a hoci má pomalší začiatok, nakoniec sa z neho vykľuje zaujímavý príbeh. Finta zo zrkadlami si tiež zaslúži uznanie rovnako ako aj pointa celého filmu.
Gina vidí samu seba: 70%
scéna v sprche: 90%
pointa: 80%
linky nájdete na:
http://release24.info/2009/03/23/the-broken-dvdrip-xvid-ac3-devise/
titulky:
http://www.titulky.com/The-Broken-128752.htm

nedeľa 22. marca 2009

TV HOROR SERVIS 23. - 29.2.2009

HOUSE OF DEAD - 2003
FILMBOX, pondelok 23.2. - 01:10
CRY WOLF - 2005
FILM+, pondelok 23.2. - 00:30
KILLER INSTINCT - 2000
FILMBOX, utorok 24.2. - 00:10
DEATHWATCH/MŔTVA HLIADKA - 2002
FILM+, streda 25.2. - 22:40
SKLENENÝ DOM - 2001
MARKÍZA, štvrtok 26.2. - 22:15
Dvom súrodencom po nehode zomierajú rodičia. Ujímajú sa ich príbuzní. Súrodenci zisťujú, že smrť ich rodičov možno nebola náhoda a o život možno ide aj im. Solidný thriler v zaujímavom interiéry.
KULT HROZY
FILMBOX, štvrtok 26.2. - 02:00
EL MUERTO - 2007
FILM+, piatok 27.2. - 23:15
AMERICKÁ KLIATBA - 2005
MARKÍZA, sobota 28.2. - 23:50
Slušná ducharina, ktorej dej je založený na jedinom prípade v histórii, pri ktorom bol duchom usmrtený človek. Vraj podľa skutočnej udalosti. V hlavnej úlohe Donald Sutherland.

TREMORS 3 - 2001
MARKÍZA, sobota 28.2. - 03:00
Tretí diel trilógie o boji ľudí z veľkými červami niekde v púšti s veľkou porciou humoru. Škoda, že Markíza nedáva celú trilógiu za sebou a k tomu ten vysielací čas.

DOM TISÍCICH MŔTVOL - 2003
FILMBOX, sobota 28.2. - 00:20
FRANKENSTEIN - 2004
FILMBOX, sobota 28.2. - 01:50
VOTRELEC:VZKRIESENIE - 1997
PRIMA, sobota 28.2. - 00:55
Ak keď mnohí tento film kritizujú, ja osobne si ho vždy rád pozriem. Vyklonovaná Ryplieová a aj jej votrelci majú šmrnc a pod režisérskou taktovkou francúza Jeana Pierra Jeuneta získal aj zaujímavú vizuálnu formu. Aj tentokrát ho pasujem za film týždňa.
EARTH VS. THE SPIDER - 2001
AXN SCI-FI, nedeľa 29.2. - 22:00
VISITORS - 2003
FILMBOX, nedeľa 29.2. - 00:05

Martyrs


MARTYRS
Francúzsko, 2008, 97 min.
réžia: Pascal Laugier
hrajú: Morlana Alaoui, Mylene Jampanoi

Je veľmi ťažko písať o tomto filme nejaký obsah, ktorý by jasnejšie znázorňoval o čom tam ide bez toho aby som neprezradil pointu. Takže iba jemne naznačím.
V úvode mladé zakrvavené a zjavne aj týrané dievča uniká z neznámych priestorov. O 15 rokov neskôr v jedno pekné, nedeľné ráno vtrhne neznáma, mladá žena s brokovnicou v ruke do domu a vyvraždí všetko čo je v dome. Pomáha jej pritom jej najlepšia priateľka Anna. V dome je ukrytých veľa záhad, ktoré sú spojené s minulosťou Anninej priateľky. Obe mladé ženy postupne odhaľujú záhady domu, hrôza sa stupňuje a krvavé frkance začínajú zafarbovať biele steny.
Mnoho filmových fajnšmekrov označuje Martyrs za hororovú udalosť roku. Rozruch vyvolal až na toľko, že filmová komisia vo Francúzku zakázala tento film premietať v normálnych kinách. To znamená, že film mohol byť premietaný iba v špecializovaných kinách, takýto štatút majú napríklad porno kiná. Možno aj táto skutočnosť prispela k popularite filmu, ktorý už klope na dvere, za ktorými ho čaká nálepka kultového štatútu. Pointa filmu je odhaľovaná postupne a tak to diváka núti dopozerať ho do konca, aj keď situácií v ktorých je normálne odvracať zrak je tam požehnane. Slabšie povahy nech tento film radšej vyškrtnú zo zoznamu filmov, ktoré by chceli vidieť. My ostatný prejdeme krvavým peklom filmového hororu.
Režisér Pascal Laugier ide po stopách iného Francúzskeho mäsiara Alexandra Aju a z hororom už nejakú tú skúsenosť má, a to s filmom Sanatorium. Jeho budúcnosť je nanajvýš svetlá, alebo skôr temná, keďže ďalším jeho filmom bude znovuzrodenie Hellraisera.
vrahyňa: 80%
niekto je v dome: 90%
tajomstvá odhalené: 90%
linky nájdete na:
http://www.rslinks.org/movies/martyrs-2008-dvdrip-xvid-vomit
titulky:
http://www.titulky.com/Martyrs-127570.htm

štvrtok 19. marca 2009

Strašidelne krátke správy 11/2009

DETSKÉ HRY
Deti sa pekne zahrajú s dospelými v novom Britskom horore nazvanom CHILDREN. A že to dospeláci nebudú mať ľahké nasvedčuje už samotný trailer. Keď sa nevinné deti za záhadných okolností preorientujú na vraždiace stroje. Režíruje Tom Shankland, ktorý ma na svedomí aj Britskú verziu filmu Saw s názvom Waz z roku 2007.

ZNOVA ZRKADLO
Film Alexandre Aju Mirrors, zaznamenal celkom slušný úspech medzi fanúšikmi hororu a tak sa vynoril aj snímok s podobnou zápletkou, nazvaný DARK MIRROR. Dej tiež veľmi pripomína Ajov film, keď sa rodina presťahuje do starého domu, jej príslušníci zistia, že zrkadlo odráža alternatívnu realitu. Tvorcom filmu je Pablo Proenza a film sa radí do kategórie nezávislích hororov. Premiéra je naplánovaná na túto jar.
http://darkmirrormovie.com/

GIALLO DARIA ARGENTA
Talianský majster hororu Dario Argento vypustil na svet svoj najnovší kúsok nazvaný GIALLO. Adrien Brody si zahrá Talianského detektíva, ktorý pomáha letuške nájsť stratenú sestru, ktorú uniesol sériový vrah. Film sa zrejme zaradí do rovnakej kategórie ako kultový Sedem od Davida Finchera.

AFTER DARK HORROR FEST 2
Ďalší snímok z festivalu hororových filmov má názov FROM WITHIN. Nezávislí horor z prostredia malého mestečka, kde mladé dievča získa strašidelné skúsenosti z svetom duchov. Režíserom je Phedom Papamichael (naozaj zaujímave meno), ktorý zatiaľ zbieral skúsenosti iba za kamerou a spolupracoval napríklad na filmoch 3:10 To Yuma alebo v najnovšom počine Olivera Stonea W.

streda 18. marca 2009

Sauna


SAUNA
Fínsko, Česko, 2008, 85 min.
réžia: Antti Jussi-Annila
hrajú: Ville Virtanen, Tommi Eronen, Viktor Klimenko

Píše sa rok 1595. Dlhotrvajúca vojna medzi Švédskym kráľovstvom a Ruskom sa skončila. Vodcovia jednotlivých strán sa dohodli na vyznačení hraníc. Dvaja bratia spolu s troma Rusmi putujú na sever aby sa tam stretli s inou skupinou vyznačujúcou hranicu. Počas cesty cez rozsiahle bažiny narazia na malú dedinku. Už dlhé roky sa tu nenarodilo žiadne dieťa a starým ľuďom sa nechce zomierať. Dedina akoby bola prekliata. Za všetko vraj môže tajomná sauna, kde sa ľudia zbavujú svojich hriechov a, že počas vojny sa ich na človeka nalepí dosť, o tom vedia svoje aj dvaja bratia, ktorí sú v tomto kraji zabudnutia konfrontovaní s minulosťou.
Fínsky horor nemá človek možnosť vidieť každý deň, je to skôr rarita. A tak som po tomto filme chňapol ako hladný vlk po svojej koristi. Už v strašidelne krátkych správach 3/2009 som o tomto filme hodil na blog pár informácií. Z trialeru, ktorý som predtým videl išlo pekné temno a možem garantovať, že sa prenieslo aj priamo do filmu. Potulky po severských bažinách pôsobia naozaj depresívne ako vlastne aj samotný film a aj jeho posolstvo, ktoré nech si každý vysvetlí sám, podľa toho ako ho pochopí. Film nie je žiadny hororový mainstream, no v každom prípade je zaujímavo natočený a niektoré momenty sú infarktové.
Pre režiséra Antti Jussi-Annilu je to druhý celovečerný film. Prvým bola dobrodružná fantasy Večný bojovník.
baziny: 80%
sauna: 90%
dvaja bratia: 70%
linky nájdete na:
http://www.sinlesslinks.com/Movies/sauna-2008-finnish-dvdrip-xvid-profile/
titulky:
http://www.titulky.com/Sauna-128296.htm

pondelok 16. marca 2009

Fear Itself / Podstata strachu - epizóda 13


Posledný diel zo série hororových príbehov má názov CIRCLE. Úspešný spisovateľ strašidelných kníh je v kríze a tak jeho známi aby mu dodali sebavedomie a chuť k písaniu ďalšej knihy, usporiadajú na opustenej chate v lese malé stretnutie. Na dvere chaty zaklopú dve dievčatá, ktoré im odovzdajú knihu. Najprv si všetci myslia, že ich spisovateľ chcel prekvapiť a takto im predstaviť svoje nové dielo. Keď však za podivných okolností zomrie prvá obeť je zrejme, že za tým bude nejaká kliadba.
Diel má na starosti nie príliš známi Eduardo Rodriguez. Zaujímavá zápletka a aj záverečná pointa je celkom strašidelná. Tento seriál produkovaný spoločnosťou NBC, stanica stopla už po ôsmom diely, pretože nedosahoval potrebné čísla. Diváci u nás ho mali možnosť vidieť na kábelových staniciach AXN a AXN SCI-FI. Producentom seriálu bol Mick Garris.
http://rapidshare.com/files/192238181/PS113CZ.part1.rar
http://rapidshare.com/files/192248567/PS113CZ.part2.rar
http://rapidshare.com/files/192258569/PS113CZ.part3.rar
http://rapidshare.com/files/192268043/PS113CZ.part4.rar

nedeľa 15. marca 2009

TV HOROR SERVIS 16.-.22.3.2009

KILLER INSTINCT - 2000
FILMBOX, pondelok 16.3. - 22:35
HOUSE OF THE DEAD - 2003
FILMBOX, utorok 17.3. - 00:20
DOM TISÍCICH MRTVOL - 2003
FILMBOX, štvrtok 19.3. - 22:45
CREATURE PART 2 - 1998
STV1, piatok 20.3. - 23:25
DESPERATION/BEZNÁDEJ - 2006
TV JOJ, sobota 21.3. - 23:00
Filmové spracovanie podľa románu Stephena Kinga, o mestečku, kde sa dejú divné veci. Miestny šerif odchytáva cudzincov a zatvára ich do cely. Za jeho stav môžu miestne bane. Určite nie zlé spracovanie, za ktorým stojí Mick Garris, tvorca aj iných Kingových diel ako Jazda na strele alebo Búrka storočia.
JAMA A KÝVADLO - 1991
AXN SCI-FI, sobota 21.3. - 22:00
Prerábka kalsiky od Edgara A. Poea, ktorú ma na svedomí majster Stuart Gordon. tento kúsok sa mu nevydaril až tak ako napríklad Re-Animator. V hlavnej úlohe inkvízitora, ktorý obviní z čarodejníctva miestnu pekárku si zahral Lance Henriksen.
NEVIDITEĽNÉ ZLO - 2007
MARKÍZA, sobota 21.3. - 01:20
KULT HROZY
FILMBOX, sobota 21.3. - 00:35
PROROCTVO:ČIERNY ANJELI
FILMBOX, sobota 21.3. - 02:10
VOTRELEC 3 - 1992
PRIMA, , sobota 21.3. - 00:20
Do tretice filmom týždňa je mimozemský votrelec a Ripleyová. Tentokrát sa spolu budú bojovať na vezenskej planéte Fiorina. Režíroval vtedy debutujúci a dnes už super hviezdny David Fincher.
CRY WOLF - 2005
FILMBOX, nedeľa 22.3. - 22:50

Z PEKLA/FROM HELL - 2001
TV JOJ, nedeľa 22.3. - 22:00
Surový príbeh z Londýna, z dôb Jacka Rozparovača, natočený podľa comixu Alana Moorea s veľmi dobre vystihnutou atmosférou. V hlavnej úlohe Johny Deep.

KRVAVÉ STOPY - 2004
MARKÍZA, nedeľa 22.3. - 00:35
Miestny šerif sa musí popasovať s krvavími vraždami v malom mestečku.
FRANKENSTEIN - 2004
FILMBOX, nedeľa 22.3. - 00:50

piatok 13. marca 2009

Strašidelne krátke správy 10/2009

ZLÉ DIEVČATKO
Pre tích, ktorí si myslia, že tento blog sa vydal iným smerom, odkazujem, že ide o horor s názvom ORPHAN. Manželský pár príde o ešte nenarodené dieťa a tak si to vynahradia adopciou dievčatka Esther. Najprv je všetko fajn, tak ako to už v hororoch býva, no postupne sa z Esther stane malá beštia a o život ide všetkým , ktorí sú v jej okolí. Režisérom je Jaume Collet-Serra, ktorý pred pár rokmi natočil remake hororu House of Wax (Ten horor, v ktorom prejde tyč hlavou Paris Hilton). Hlavné herecké úlohy majú na starosti Peter Sarsgaard a Vera Farmiga, epizódnu roličku si strihol aj Karel Roden. Trailer si pozriete tu:
http://www.traileraddict.com/trailer/orphan/trailer

KINGOV REMAKE
Je doba, v ktorej sa remakuje jedna radosť, len v poslednej dobe boli ohlásené remaki na filmy ako Hellraiser, Nočna mora s Elm Street alebo Demons. A tak nezaháľajú tvorcovia aby oprášili aj staršie filmy natočené podľa románov Stephena Kinga. Jedným z nich bude IT o klaunovy, ktorý má rád malé deti, ale pozor , na večeru. Originál uzrel svetlo sveta, začiatkom 90tich rokov ako televízna miniséria. Tentokrát sa dostane aj do kín, aspoň tak to tvrdia producenti, ktorí stáli aj za nedávnou depresívnou sci-fi Invasion s Nicole Kidman. Ešte poznámočka ohľadom knižnej Kingovej predlohy, ktorá bola v roku 1986 najpredávanejšou knihou na Americkom trhu.

RAIMIHO HOROROVÝ NÁVRAT
Už minule som avizoval, že Sam Raimi sa vracia k hororovým koreňom a už je aj na svete prvý trailer na jeho nový film DRAG ME TO HELL. Pôjde o kliatbu, ktorú na mladú ženu uvrhne cigánka, po tom čo jej neschvália hypotéku v banke. Raimi dostal voľnú ruku, takže si vlastne s filmom mohol robiť čo chce, bez pripomienok producentov a ako sľubuje aj trailer skutočný horor sa vracia. Slovenská premiéra ešte nie je známa.


AFTER DARK HORROR FEST 2008
9 - 15.1. Sa uskutočnil hororový festival AFTER DARK HORROR FEST. Už som na stránkach blogu o ňom čosi napísal, no teraz prichádza obdobie keď sa jednotlivé filmy postupne objavia aj vo video distribúcii, takže si postupne predstavíme jednotlivé kúsky.
Prvým z nich bude film THE BROKEN. Ide o psychologický horor o žene, ktorá je prenasledovaná sama sebou, všetko sa to začne rozbitým zrkadlom. Za filmom stojí mladý britský režisér Sean Ellis a film je natočný v Britsko - Francúzkej koprodukcii.

streda 11. marca 2009

Inside / À l'intérieur


INSIDE
Francúzko, 2007, 83 min.
réžia: Alexandre Bustillo, Julien Maury
hrajú: Beatrice Dalle, Alison Paradis

Po ťažkej autonehode prichádza tehotná žena o svojho manžela. O pár mesiacov neskôr, v dobe keď vrcholia vianočné sviatky ostáva žena, teraz už vo vysokom štádiu tehotenstva sama doma. Pokojnú atmosféru samoty a spomienok na zosnulého manžela jej preruší búchanie na dvere, za ktorými je záhadná žena, ktorá ju žiada o pomoc. V rámci pravidla neotváraj dvere cudzím je pomoc odmietnutá, no záhadná žena sa nevzdáva, jej cieľom je ukradnúť ešte nenarodené dieťa. Bude tiecť krv, veľa krvi.
Francúzka hororová scéna je na vzostupe a tento film je toho dôkazom. Tvorcovia si vystačili s pár hercami a jedným interiérom, ktorý sa začne napĺňať krvou. Atmosféra je naozaj hustá a násilie podané veľmi explicitne. Záhadná žena v čiernom kosí svoje obete bez mihnutia oka a používa rôzne nástroje od nožníc až po strelné zbrane.
Už filmom High Tension od Alexandra Ayu, alebo Frontiers, naznačila Francúzka scéna ktorým smerom sa bude uberať. Smerom pekne krvavým a to nás v blízkej dobe čakajú ďalšie lahôdky ako MARTYRS alebo THE HORDE. Pre dvojicu režisérov je to filmový debut, po ktorom určite dostanú ďalšie príležitosti využiť svoj talent z minima vyšťaviť maximum.
záhadná žena útočí: 90%
sama v kúpeľni: 90%
pomoc prichádza: 100%
linky nájdete na:
http://www.sharetera.com/movies/Inside--2007--DVDRip-XviD---FRAGMENT-9665.html
titulky:
http://www.titulky.com/Inside-102046.htm

utorok 10. marca 2009

Fear Itself / Podstata strachu - epizóda 12


Predposledný diel má názov ECHOES. Muž sa prisťahuje do nového domu a hneď od začiatku sa mu na rôznych miestach v dome zjavujú fragmenty z minulosti. V dome sa svojho času stala vražda, kde miestny playboy zabil zo žiarlivosti začínajúcu herečku. Všetko speje k tomu, že história sa bude opakovať a v dome sa stane ďalšia vražda. Zaujímavá epizóda s rovnako zaujímavou pointou, kde v deji je prepojená minulosť s prítomnosťou. Epizódu režíroval Rupert Wainwright, ktorý v nedávnej minulosti natočil remake slávneho hororu Hmla a v trošku dávnejšej minulosti kontroverzný thriler Stigmata.
http://rapidshare.com/files/189059691/12_ozveny.part1.rar
http://rapidshare.com/files/189061138/12_ozveny.part2.rar
http://rapidshare.com/files/189129171/12_ozveny.part3.rar
http://rapidshare.com/files/189129173/12_ozveny.part4.rar

pondelok 9. marca 2009

100 Feet


100 FEET
USA, 2008, 105 min.
réžia: Eric Red
hrajú: Famke Janssen, Bobby Cannavale, Michael Páre

Mladá žena Marnie, hrá ju Famke Janssen (X-Man trilógia, Taken) je prepustená z väznice do domáceho väzenia. Na nohu dostane náramok a v prípade, že sa vzdiali z domu, náramok upovedomí políciu. Marnie postupuje tento trest, za vraždu manžela, policajného detektíva, ktorý ju týral. Terror sa však neskončil, keď Marnie zistí, že jej manžel sa so smrťou nevyrovnal a terorizuje ju aj ako duch.
Režisér Eric Red natočil typický duchársky príbeh, keď smrťou zasiahnutý násilník pokračuje v násilí aj ako duch. Najprv komorne vyzerajúci príbeh s dlhými zábermi, striedavými ľakacími scénami, v poslednej pol hodinke naberie na obrátkach a aj na akcii. Film by som označil ako priemerný aj keď v rámci minulého roka patrí do lepšieho priemeru pokiaľ ide o duchárske horory. Eric Red to trošku prehnal zo záverom, ktorý mne pripadal až príliš akčný vzhľadom na predchádzajúci dej.
sama v byte: 60%
manžel duch: 70%
posledná polhodinka: 60%
linky nájdete na:
http://www.namln.com/2009/01/100-feet-2008-dvdrip.html
titulky:
http://www.titulky.com/100-Feet-113910.htm

nedeľa 8. marca 2009

TV HOROR SERVIS 9.2 - 15.2. 2009

OHNIVÝ HAD - 2007
FILM+, pondelok 9.2. - 21:20
HOUSE OF THE DEAD - 2003
FILMBOX, pondelok 9.2. - 22:25
VRANA 3: NÁVRAT - 2000
TV JOJ, pondelok 9.2. - 00:30
Tretie pokračovanie komixovej série sa nevyrovná prvému dielu Alexa Proyasa, no našťastie prevyšuje bezduchú dvojku, takže priemerný film, v ktorom si zahrala aj Kirsten Dunst.
FRANKENSTIEN - 2004
FILMBOX, pondelok 9.2. - 01:45
INSTINCT KILLER - 2000
FILMBOX, štvrtok 12.2. - 02:20
THE GIFT / TAKMER DOKONALÝ ZLOČIN - 2000
FILM+, piatok 13.2. - 22:00
NEVIDITEĽNÉ ZLO - 2006
AXN, piatok 13.2. - 21:30
Paria brigádnikov má vypratať starý hotel, v ktorom okrem nich žije aj vyšinutý vrah. Likvidácia sa môže začať. Stereotypná americká vyvražďovačka ničím nezaujme, ale ani neodradí.

KULT HROZY - 2007
FILMBOX, piatok 13.2. - 22:15
CREATURE PART 1. - 1998
STV1, piatok 13.2. - 23:00
Televízny sci-fi horor z produkcie stanice Hallmark je o vedcovi, ktorý skríži ľudské gény so žraločími. Vznikne tak monštrum, ktoré sa podarí pred verejnosťou ututlať. No nie navždy.
VRANA 4: PEKELNÝ KŇAZ - 2005
MARKÍZA, sobota 14.2. - 00:05
Po ako takej trojke, znova katastrofálne a zbytočne pokračovanie.
STRAŠENIE - 1963
FILMBOX, sobota 14.2. - 00:25
ALIENS / VOTRELCI - 1986
PRIMA, sobota 14.2. - 00:20
Filmom týždňa sa znovu prezentuje Česká PRIMA, ktorá uvádza skvelé pokračovanie Votrelca od Jamesa Camerona.
KOCKA NULA - 2004
ČT1, sobota 14.2. - 01:25

PROROCTVO: ČIERNY ANJELI
FILMBOX, nedeľa 15.2. - 00:00

sobota 7. marca 2009

Walled In


WALLED IN
USA, Kanada, 2009, 100 min.
réžia: Giles Paquet Brenner
hrajú: Mischa Barton, Cameron Bright, Kare Unger

Mladá žena Sam, ktorá pracuje pre spoločnosť zaoberajúcu sa demolíciou budov, dostáva svoju prvú zakázku. Ma sa postarať o odstránenie skvostnej stavby uprostred ničoho, navrhnutej kedysi geniálnym architektom. V budove došlo pred 15 rokmi k zmiznutiu ľudí, ktorí potom boli nájdení zamurovaní v stenách budovy. Pár obyvateľov, ktorí ešte neodišli niesu nadšení príchodom mladej inžinierky, ktorá si postupne vytvorí kamarátsky vzťah s Jimmym, synom miestnej domovníčky. Sam pomaly zisťuje pravdu o tajomstvách budovy a jej pôsobenie v nej ju dostane do veľmi nebezpečnej situácie.
Na úvod môjho hodnotenia by som filmu hneď vytkol zopár vecí. Z tak strašidelnej budovy akú vo filme môžeme vidieť sa dalo vytrieskať aj o čosi viac. Najprv sa snímok tvári ako duharina aby potom skĺzol do drámy a aj pôvodný trailer vyzeral viac hororvo ako samotný film, možno to bol aj zámer tvorcov. Kladom filmu sú určite interiéry budovy, ktoré ako keby pochádzali z temného sci-fi a aj rozuzlenie v priebehu poslednej pol hodinky je zaujímavé. Škoda vzhľadom na priestory a námet, komornejšíeho deja. V úlohe Sam sa predstaví Mischa Barton, niekdajšia hviezda seriálu O.C.California.
budova: 80%
architekt: 60%
Jimmy: 60%
linky nájdete na:
http://www.freshwap.net/forums/movies/98383-walled-2009-dvdrip-xvid-tfe.html
titulky:
http://www.titulky.com/Walled-In-127335.htm

štvrtok 5. marca 2009

Hatchet


HATCHET
USA, 2006, 93 min.
réžia: Adam Green
hrajú: Joel Moore, Tamara Feldman, Deaon Richmond

Skupinka turistov, tvorená dvomi mladými mužmi, starším americkým párom, dvomi softporno herečkami a chlapíkom, ktorý si ich nahráva na svoju kameru, málo zhovorčivou mladou ženou a sprievodcom s ázijskými koreňmi a veľkou chuťou zbohatnúť sa rozhodne pre strašidelný výlet do bažín neďaleko New Orleans. Miestna legenda hovorí, že tam straší duch Victora Crowleyho, ktorý sa narodil ako znetvorený a jeho otec mu uťal sekerou do hlavy. Z počiatku nudnú jazdu bažinamy vystrieda po menšej kolízii člnu a po vystúpení na breh hrôza a strach. Victor Crowley stále žije a ma chuť zabíjať.
Hatchet je horor, ktorý natočili nadšenci slasher žanru a preto nie je myslený vážne. Okrem hektolitrov vyliatej krvi, brutálnych efektov, roztrhaných tiel ide hlavne o béčkovú zábavu. Osobne veľmi nemám rád ak je do hororu zakonponovaný humor, no pokiaľ ide o oddychový filmík a vzdanie pocty žánru, dokážem privrieť obe oči. Adam Green jasne vedel čo chce natočiť a vzhľadom na to, že sa vo filme stále niečo deje, zbehne rýchlo. Netreba sa veľmi čudovať nad konaním postáv, ktoré je bez zmyslu a v niektorých momentoch až prihlúple. Znak toho, že ide o fanúšikovský film je aj to, že si v ňom epizódne úlohy strihly aj dvaja velikáni žánru Robert Enklund (Freddy Krueger) a Tony Todd (Candyman).
Victor Crowley: 80%
úvodná sekvencia: 70%
prežili sme to: 80%
linky nájdete na:
http://uloz.to/xopq6HS/hatchet-2006-dvdrip-xvid-dmz-avi
titulky:

streda 4. marca 2009

Strašidelne krátke správy 9/2009

VESMÍRNY STRACH
Prežije hlavný hrdina v podaní Dannisa Quaida (Tomu sa v horore nejako zapáčilo, tento mesiac má premiéru jeho film HORSEMAN), ktorý sa prebudí vo vesmírnej lodi a na nič sa nepamätá. Pri preskúmavaní lode zisťuje, že nie je sám. Trailer na tento klaustrofobický sci-fi horor vyzerá celkom fajn, tak hádam ani samotný film neskalme. Režíruje Nemec Christian Alvart. Fim má názov PANDORUM.


SMRŤ CHODÍ PO HORÁCH
S touto skúsenosťou sa zoznámi partia horolezcov, ktorá hodlá prežiť víkend plný dobrodružstva. V podstate sa im to aj podarí, akurát to dobrodrúžstvo bude pekne krvavé, keďže v horách sa potulujú divné tvory. Film sa inšpiroval svojím známejším vzdialeným príbuzným filmom THE DESCENT, akurát preniesol dej z jaskyne do vysokých hôr a dal mu názov HIGH LANE.

BUDE MRZNÚŤ
Aj napriek tomu, že na naše okná a dvere už pomaly klope jar, má režisér Adam Green (tvorca vynikajúceho hororu Hatchet) iné plány a v plnom prúde riadi natáčanie hororu FROZEN. Skupinka fanúšikov snowboardu a ostatných zimných športov poblúdi v mrazivom počasí a bude sa musieť popasovať s bojom o prežitie.

POZOR NA STRAŠIDELNÉ DOMY
V jednom takom sa rozhodne prežiť noc počas helloweenu skupinka 6 mladých ľudí. Len tak aby bola sranda. Úsmev na tvári im však zvädne keď sa dostanú do preblémov s povôdnými obyvateľmi, ktorý sa tiež chcú len tak pobaviť. Réžíruje Ryan Little, ktorý svoje kvality už dokázal vo vojnovom filme Prežili sme Ardeny. Film patrí do kategórie nízkorozpočtových hororov a nesie meno HOUSE OF FEARS.

utorok 3. marca 2009

Fear Itself / Podstata strachu epizóda 11


SEANCE je názov jedenástej časti tejto hororovej série. Dve dievčatá sa na Halloween len tak z nudy rozhodnú vyrobiť špiritystickú tabuľku a vyvolať ducha. Na ich prekvapenie sa im to podarí a vyvolajú ducha mladej dievčiny, ktorú niekto zavraždil. Duch mŕtvej im pomáha k dolapeniu vraha. Stopy vedú k trénerovi roztlieskávačiek, ktorý mal zo zavraždenou pomer. Duchársky príbeh je síce plný klišé no do koncepcie seriálu zapadá a je pripravená aj prekvapivá pointa a zopár ľakačiek.
http://rapidshare.com/files/185364014/PS111CZ.part1.rar
http://rapidshare.com/files/185385531/PS111CZ.part2.rar
http://rapidshare.com/files/185407650/PS111CZ.part3.rar
http://rapidshare.com/files/185426363/PS111CZ.part4.rar

pondelok 2. marca 2009

Cypher


CYPHER
USA, 2002, 95 min.
réžia: Vincenzo Natali
hrajú: Jeremy Northam, Lucy Liu, Nigel Bennett

Príbeh sa odohráva v blízkej budúcnosti. Morga Sullivan (Jeremy Northam) je plachý muž, ktorý sa uchádza o miesto vo svetovej počítačovej spoločnosti Digicorp. Jeho úlohou bude pracovať ako špión a na rôznych konferenciách zaznamenávať prejavy. Získa novú identitu a jeho osobnosť sa začne meniť. Na jednom s meetingov stretáva záhadnú ženu Ritu Foster (Lucy Liu) a zisťuje, že jeho práca nie je tým čím si myslel. Nie je ohrozená iba jeho vlastná identita, ale aj jeho život.
Na toto nenápadne sci-fičko som narazil len nedávno a hoci to nie je horor rozhodol som sa, že ho aj napriek tomu zavesím na blog. Už len preto, že režisér Vincenzo Natali natočil svojho času vynikajúcu Kocku a jeho vycibrená réžia a hranie sa s kamerou sa mi veľmi páči. Inteligentný dej sa síce v priebehu filmu troška zamotá, no nemal som pocit, že by som niečomu nerozumel. Hlavní predstavitelia, hlavne Jeremy Northam, zvládli svoju úlohu veľmi dobre a aj vďaka ním film príjemne odsypáva. Trošku by som, ale vytkol scenáristom koniec, ktorý nemusel byť taký klíšovitý. Aj napriek tomu Vincenzo Natali ma nesklamal a už sa teším na jeho nový film s názvom Splice.
kamera: 80%
Morgan Sullivan vs. Jack Thursby: 70%
Jeremy Northam: 80%
linky nájdete na:
http://www.sinlesslinks.com/Movies/cypher-2002-dvdrip-xvid/
titulky:
http://www.titulky.com/Cypher-37396.htm
http://www.titulky.com/Cypher-85016.htm

nedeľa 1. marca 2009

TV HOROR SERVIS 2.3. - 8.3. 2009

PROROCTVO - ČIERNY ANJELI
FILMBOX, pondelok 2.3 - 01:35
TROUBLE EVERY DAY - 2001
FILM+, utorok 3.3. - 21:50
FRANKENSTEIN - 2004
FILMBOX, utorok 3.3. - 00:35
FRONTIERS/HRANICE SMERTI - 2007
FILM+, štvrtok 5.3. - 21:55
HOUSE OF THE DEAD - 2003
FILMBOX, štvrtok 5.3. - 01:40
KORISŤ - 2007
FILM+, piatok 6.3. - 22:05
TEMNÁ POLOVICA - 1993
STV, piatok 6.3. - 23:10
Film natočený podľa románu Stephena Kinga DARK HALF, natočený majstrom hororu George A.Romerom. Známi spisovateľ pišúcí pod pseudonymom sa musí vysporiadať so svojjím temným dvojčaťom. Klasický King, musím však uznať , že kniha ma bavila viac ako film, keďže tam ide o komplikované vykreslenie postáv a psychológie. Ani majster Romero to príliš nedokázal, no pre tých, ktorí knihu nečítali to bude v pohode hororová zábava a STVečka ma u mňa za tento film jedno bezvýznamné plusko.

HRA NA SMRŤ - 2000
FILMBOX, sobota 7.3. - 00:20
THE TRIPPER/MASIAR - 2007
FILM+, sobota 7.3. - 00:55
Teen vyvražďovačka partičke, ktorá si ide užiť víkend v objatí omamných látok a musí sa brániť chlapíkovy v maske R. Reagana a sekorou v ruke. Chabý pokus o horor, iba pre nespavcov.
VOTRELEC - 1979
PRIMA, sobota 7.3. - 00:40
Klasiká klasík, monštrum všetkých monštier, sci-fi horor tak geniálny a dotreaz neprekonaný, moja srdcová vec. Niet čo dodať. Škoda, že tak v neskorom čase.
HRA NA SCHOVÁVAČKU - 2005
TV JOJ, nedeľa 8.3. - 22:00
Hviezdny a celkom aj strašidelný horor s Robertom De Nirom a Dakotou Fanning o osamelom dievčatku, ktoré si vytvorí imaginárneho priateľa Charlieho. Všetko by bolo ok, až kým Charlie nezačne vraždiť.

SHE CREATURE/BYTOSŤ Z HLBÍN - 2001
AXN SCI-FI, nedeľa 8.3. - 20:00
Film hovoriaci o tom, že začať si s morskou pannou , nemusí byť veľmi bezpečné.