piatok 13. marca 2009

Strašidelne krátke správy 10/2009

ZLÉ DIEVČATKO
Pre tích, ktorí si myslia, že tento blog sa vydal iným smerom, odkazujem, že ide o horor s názvom ORPHAN. Manželský pár príde o ešte nenarodené dieťa a tak si to vynahradia adopciou dievčatka Esther. Najprv je všetko fajn, tak ako to už v hororoch býva, no postupne sa z Esther stane malá beštia a o život ide všetkým , ktorí sú v jej okolí. Režisérom je Jaume Collet-Serra, ktorý pred pár rokmi natočil remake hororu House of Wax (Ten horor, v ktorom prejde tyč hlavou Paris Hilton). Hlavné herecké úlohy majú na starosti Peter Sarsgaard a Vera Farmiga, epizódnu roličku si strihol aj Karel Roden. Trailer si pozriete tu:
http://www.traileraddict.com/trailer/orphan/trailer

KINGOV REMAKE
Je doba, v ktorej sa remakuje jedna radosť, len v poslednej dobe boli ohlásené remaki na filmy ako Hellraiser, Nočna mora s Elm Street alebo Demons. A tak nezaháľajú tvorcovia aby oprášili aj staršie filmy natočené podľa románov Stephena Kinga. Jedným z nich bude IT o klaunovy, ktorý má rád malé deti, ale pozor , na večeru. Originál uzrel svetlo sveta, začiatkom 90tich rokov ako televízna miniséria. Tentokrát sa dostane aj do kín, aspoň tak to tvrdia producenti, ktorí stáli aj za nedávnou depresívnou sci-fi Invasion s Nicole Kidman. Ešte poznámočka ohľadom knižnej Kingovej predlohy, ktorá bola v roku 1986 najpredávanejšou knihou na Americkom trhu.

RAIMIHO HOROROVÝ NÁVRAT
Už minule som avizoval, že Sam Raimi sa vracia k hororovým koreňom a už je aj na svete prvý trailer na jeho nový film DRAG ME TO HELL. Pôjde o kliatbu, ktorú na mladú ženu uvrhne cigánka, po tom čo jej neschvália hypotéku v banke. Raimi dostal voľnú ruku, takže si vlastne s filmom mohol robiť čo chce, bez pripomienok producentov a ako sľubuje aj trailer skutočný horor sa vracia. Slovenská premiéra ešte nie je známa.


AFTER DARK HORROR FEST 2008
9 - 15.1. Sa uskutočnil hororový festival AFTER DARK HORROR FEST. Už som na stránkach blogu o ňom čosi napísal, no teraz prichádza obdobie keď sa jednotlivé filmy postupne objavia aj vo video distribúcii, takže si postupne predstavíme jednotlivé kúsky.
Prvým z nich bude film THE BROKEN. Ide o psychologický horor o žene, ktorá je prenasledovaná sama sebou, všetko sa to začne rozbitým zrkadlom. Za filmom stojí mladý britský režisér Sean Ellis a film je natočný v Britsko - Francúzkej koprodukcii.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára