streda 11. marca 2009

Inside / À l'intérieur


INSIDE
Francúzko, 2007, 83 min.
réžia: Alexandre Bustillo, Julien Maury
hrajú: Beatrice Dalle, Alison Paradis

Po ťažkej autonehode prichádza tehotná žena o svojho manžela. O pár mesiacov neskôr, v dobe keď vrcholia vianočné sviatky ostáva žena, teraz už vo vysokom štádiu tehotenstva sama doma. Pokojnú atmosféru samoty a spomienok na zosnulého manžela jej preruší búchanie na dvere, za ktorými je záhadná žena, ktorá ju žiada o pomoc. V rámci pravidla neotváraj dvere cudzím je pomoc odmietnutá, no záhadná žena sa nevzdáva, jej cieľom je ukradnúť ešte nenarodené dieťa. Bude tiecť krv, veľa krvi.
Francúzka hororová scéna je na vzostupe a tento film je toho dôkazom. Tvorcovia si vystačili s pár hercami a jedným interiérom, ktorý sa začne napĺňať krvou. Atmosféra je naozaj hustá a násilie podané veľmi explicitne. Záhadná žena v čiernom kosí svoje obete bez mihnutia oka a používa rôzne nástroje od nožníc až po strelné zbrane.
Už filmom High Tension od Alexandra Ayu, alebo Frontiers, naznačila Francúzka scéna ktorým smerom sa bude uberať. Smerom pekne krvavým a to nás v blízkej dobe čakajú ďalšie lahôdky ako MARTYRS alebo THE HORDE. Pre dvojicu režisérov je to filmový debut, po ktorom určite dostanú ďalšie príležitosti využiť svoj talent z minima vyšťaviť maximum.
záhadná žena útočí: 90%
sama v kúpeľni: 90%
pomoc prichádza: 100%
linky nájdete na:
http://www.sharetera.com/movies/Inside--2007--DVDRip-XviD---FRAGMENT-9665.html
titulky:
http://www.titulky.com/Inside-102046.htm

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára