piatok 1. mája 2009

Piatková Hororová Noc - Wishmaster


WISHMASTER
USA, 1997, 90 min.
réžia: Robert Kurtzman
obsadenie:
Tammy Lauren - Alexandra Anderson
Anrew Divoff - The Djinn/Nathaniel Demerest
Robert Englund - Raymond Beaumont

Je piatok a na správnu piatkovú noc patrí horor. Takže každý týždeň sem hodím nejaký hororík, ktorý sa pekne hodí na záver týždňa, keď potrebujeme trošku zrelaxovať od práce.
Dnes to bude skvelé béčko z produkcie Wesa Cravena tvorcu Nočnej mory z Elm Street a iných lahôdok.
V skutočnosti nie je Džin taká príjemná postavička akú poznáme z rozprávok, skôr nekompromisný démon snažiaci sa ovládnuť svet. V minulosti je uväznený do zvláštneho kryštálu odkiaľ nemôže ohrozovať svet ľudí. Dej sa potom presúva do prítomnosti, kde v jednom prístave dôjde k nehode a zo starovekej sochy vypadne kryštál z uväzneným Džinom. Ten sa dostáva do rúk Alexandri Anderson, ktorá pracuje ako odhadkyňa cien umeleckých predmetov pre jednu aukčnú sieň. Tá nechtiac prebudí starovekého démona aby rozpútal v našom svete peklo. Stačí si iba niečo želať.
Dokonalá fantasy hororová oddychovka, ktorá sa na nič nehrá a ztrhujúcim tempom sa derie dopredu. Počas celého filmu sa niečo deje, hluchých miest tu prakticky nenájdete, k tomu treba spomenúť skvelú prácu maskérov. Aj keď nie všetky efekty sa vydarili, je ich tu požehnane, takže v tom množstve sa tie zle takmer stratia. Tvorcovia nezabudli ani na štipku čierneho humoru. Wishmaster je rozprávkovým hororom ako šitým na piatkovú noc.
linky nájdte na:
http://www.rapidteam.net/forum/filmhq-rs-os-wishmaster-1997-t23846.html?t=23846
titulky:
http://www.titulky.com/Wishmaster-119637.htm

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára