piatok 15. mája 2009

Piatková Hororová Noc - Kukuričné deti


STEPHEN KINGS CHILDREN OF THE CORN
USA, 1984, 93 min.
réžia: Fritz Kiersch
obsadenie:
Petre Horton - Burton
Linda Hamilton - Vicky
John Franklin - Isaac

Tento piatok sa vrátime späť do 80tich rokov, kedy mal horor na ružiach ustlané a vybral som jednu z početných adaptácií Stephena Kinga, podľa môjho názoru jednu z tých kvalitnejších.
Maličké Americké mestečko zažije po príchode záhadného Isaaca tragédiu.Po nejakom čase sem náhodne zablúdi mladý milenecký párik. Mestečku vládnu deti na čele s Isaacom a očakávajú príchod Toho, kto chodí medzi riadkami. Akákoľvek návšteva cudzincov musí byť potrestaná a do tohto problému sa dostanú aj Burton a Vicky.
Kukuričné deti dnes patria už ku klasickým filmom podľa knihy Stephena Kinga. Na tomto blogu tohto chlapíka nejak zvlášť predstavovať asi netreba. Children of The Corn je pôvodne iba poviedka. Film má tajomnú atmosféru, ktorú buduje na, vo vetre sa vlniacich kukuričných steblách ako aj zábermi na vyľudnené mestečko na Americkom vidieku. Režisér Fritz Kiersch sa už nijakým hororom nepresadil a bol to práve on, ktorý v roku 1984 získal aj cenu za festivale fantasy filmov. Takže príjemná oddychovka na piatkovú noc, ja si na tento film spomeniem stále keď prechádzam okolo kukuričného poľa.
http://www.rslinks.org/movies/children-corn-i-v-megapack-dvdrip/
na tejto stránke nájdete aj zvyšné diely tejto série , ktorých kvalita je dosť rozporuplná.
titulky:
http://www.titulky.com/Children-of-the-Corn-88541.htm

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára