piatok 29. mája 2009

Piatková Hororová Noc - Poltergeist


POLTERGEIST
USA, 1982, 114 min.
réžia: Tobe Hooper, Steven Spielberg
obsadenie:
Craig T. Nelson - Steven Freeling
Jobeth Williams - Diane Freeling
Beatrice Straight - Dr. Lesh

Na dnešnú hororovú piatkovú noc som vybral duchársku klasiku Stevena Spielberga, ktorý film napísal a aj sa podieľal na jeho réžii, aj keď vo filmových análoch sa ako meno režiséra uvádza iba Tobe Hooper.
V jednom dome na Kalifornskom predmestí zažije rodinka stretnutie s neznámymi silami, ktoré nepochádzajú z tohto sveta. Ako médium medzi svetom ľudským a svetom duchov im poslúži ich malá dcérka, s ktorou sa temné sily skontaktujú a vzápätí aj unesú do iného sveta. Na pomoc im prichádza odborníčka na sily zo záhrobia Dr. Lesh. Život rodiny sa v zásade zmení a začína sa boj o malú dcérku, ale aj o ďalší pokojný život všetkých zúčastnených.
Veľa slov k tomuto filmu netreba, len poznámočka, že tento film dokáže vystrašiť aj po rokoch a všetko v ňom je proste bravúrne. Od hudby až po špeciálne efekty. Jeden z najlepších duchárskych hororov, ktorý bol kedy natočený. S odstupom času sa natočili aj dve ďalšie pokračovania, ktoré síce niesu najhoršie no kvalitu prvého dielu nedosiahli. Film mal v dobe svojho vzniku aj tri nominácie na oscara a to za hudbu (Jerry Goldsmith), zvukové efekty a špeciálne efekty.
linky nájdete na:
http://www.filedownloadfull.com/forums/f4/rs-com-poltergeist-1982-dvdrip-xvid-57977/
titulky:
http://www.titulky.com/Poltergeist-56653.htm

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára