štvrtok 14. mája 2009

Frostbitten


FROSTBITTEN
Švédsko, 2006, 98 min.
réžia: Abders Banke
obsadenie:
Petra Nielsen - Annika
Carl Ake Eriksson - Prof. Gerhard Beckert
Grete Havneskold - Saga

Rok 1944, Ukrajinský front. Skupinka vymrznutých nemeckých vojakov, nachádza v lese opustenú chatu. Najprv im chata poskytne trochu tepla, no v noci zisťujú, že niesu sami.
Súčasnosť. Lekárka Annika so svojou dcérou Sagou, práve prichádzajú do malého Švédskeho mestečka, ďaleko na severe, kde práve v tomto období panuje polárna noc, t.j. približne mesiac bez slnečného svetla. (Istá podobnosť s 30 dní dlhá noc).Mladá Saga si nachádza svojich prvých priateľov a Annika sa v nemocnici zoznamuje zo svojím vzorom profesorom Beckrertom. Ten skrýva tajomstvo, ktoré bude mať pre celé mestečko krvavé následky.
Po Nórskej pocte zombie filmom Dead Snow, tu máme Švédsku poctu upírskym filmom. A rovnako ako Nórom aj im sa podarilo skĺbiť krvavý horor so štipkou humoru. Tvorcovia na nás chrlia jeden nápad za druhým a niektoré scény sa nám navždy zakotvia v našich hororových srdciach (mne osobne scéna s trpaslíkom a zabitým králikom na večeri). Efekty a masky sú tiež na celkom slušnej úrovni a ani krvou sa nešetrilo. Tieto severské hororíky mi začínaju čoraz viac prirastať k srdcu a už sa teším na ďalší kúsok. Ešte pripomeniem, že film získal v roku 2006 medzinárodnú cenu na festivale Fantastických filmov za najlepší film.
linky su k dispozícií:
http://www.divxevi.com/showthread.php?t=55954
titulky:
http://www.titulky.com/Frostbiten-71274.htm

2 komentáre:

  1. Neviem, ale mne píše že linky na forumshare.net sú nefunkčné!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Sorry došlo k omylu pridávam nový link tam by to malo fungovať.

    OdpovedaťOdstrániť