piatok 13. februára 2009

Strašidelne krátke správy 6/2009

KLASIK POE
Šieste strašidelné správičky budú hlavne o pokračovaniach, až na jednu výnimku, ktorú spomeniem ako prvú. Ide o film LIGEIA, natočený podľa poviedky Edgara Allana Poea, ktorý sa radí medzi zakladateľom literárneho hororu. Príbeh o mužovi, ktorý sa zapletie s mladou ženou aby spolu preskúmali večný život a zároveň sa tak dohnal k šialenstvu. Režíruje debutant Michael Staininger. V hlavnej úlohe hrá Wes Bentley, ktorého môžeme poznať z Americkej krásy alebo z podareného thrilleru P2. Trailer nájdete na oficiálnej stránke filmu.
http://www.ligeiamovie.com/

KANIBALSKÁ PARTIA
Možno si pamätáte na film Wrong Turn, ktorý pred pár rokmi rozvírýl hladinu hororvých vôd. Zhruba pred rokom vyšiel druhý diel, ktorý trošku zaostával v kvalite za prvým dielom a čoskoro na nás vybafne aj WRONG TURN 3. Tento krát sa v lesoch Virginie postavia proti zmutovaním kanibalom väzni z havarovaného autobusu. Trojku má na starosti Declan Obrian, zatiaľ iba z televíznymi skúsenosťami.

PÁD DO TMY
Takto znel preklad skvelého hororu THE DESCENT o ženách, ktoré zasype v jaskyni. Pri hľadaní cesty von narazia na zvláštne krvilačné potvory. Dej dvojky, ktorá čoskoro uzrie svetlo sveta pokračuje tam kde prvý diel skončil. Isté je, že Sarah (žena, ktorá prežila jatky z prvého dielu) sa bude musieť vrátiť späť do jaskyne. Podľa traileru to vyzerá na slušnú krvavo klaustrofobickú jazdu.
Trailer je tu:
http://www.bloody-disgusting.com/bdtv/2743

ŠPANIELSKÍ MAJSTRI
Myslím tým dvojicu Paco Plaza a Jaume Balaquero, ktorý natočili strašidelný Rec. Natáčanie REC 2 je už v plnom prúde a tak sa môžeme tešiť na roztrasenú kameru a hustú atmosféru, ktorá nám nedá spať. Vyšiel už aj prvý poster. Herecké obsadenie by malo zostať takmer rovnaké. Oficiálna premiéra filmu na Slovensku nie je známa, veď nakoniec ani jednotka sa u nás v kinách neobjavila. Zrejme podobne to bude aj z dvojkou.
nahľad na poster:
http://www.firstshowing.net/2008/06/08/first-rec-2-teaser-poster-revealed/

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára