štvrtok 5. februára 2009

Strašidelne krátke správy 5/2009

NÁVRAT MAJSTRA
Srdcia hororových fanúšikov zaplesali, keď vyšla správička , že John Carpenter (Helloween, The Thing, The Fog) sa po takmer ôsmich rokov vráti späť k hororovej réžii. Posledným jeho režíjnym počinom boli Ghosts of The Mars, ktoré sa nestretli s veľkým ohlasom, ale potom sa Carpenter vrátil v seriály Masters of Horror, kde dokázal, že ešte nepatrí do starého železa. Majster sa vráti na plátna hneď niekoľkými ohlasovanými titulmi. THE WARD, by mala byť ducharina, keďže v nej pôjde o boj ženy s duchom, ktorý ju straší a určite netrpezlivo očakávaný L.A. GHOTIC o bývalom kňazovi, ktorý sa snaží ochrániť svoju dospievajúcu dcéru pred temnými silami.

V RÁDIU POJDE O ŽIVOT
O tom sa presvedčia zamestnanci malého lokálneho rádia, ktorí ako jediní sú ochránení pred tajomným vírom, ktorý zasiahol malé mestečko. Nakazených totiž postihlo šialenstvo. Film má názov PONTYPOOL a po prvýkrát bol predstavený minulého roku na festivale v Toronte. Réžiu ma na svedomí Bruce McDonald.


UMENIE A HOROR
Toto spojenie v sebe skrýva novinka z názvom BLED. Umenie preto, že hlavnými hrdinami filmu bude partia mladých umelcov a horor preto, že na jednej výstave stretnú tajomného muža, ktorý im poskytne úplne iné dimenzie umenia a ukáže im skryté svety. Posúdte sami, trailer vyzerá veľmi dobre. Za filmom stojí producent Texaského masakra motorovou pílou a réžiu má na starosti Christopher Hutson, ktorý už s hororom nejaké skúsenosti má, pred nedávnom režíroval Butcher House.


TOP 13 SLASHER HOROROV
Pri príležitosti uvedenia remaku FRIDAY THE 13TH, ktorý má premiéru práve 13. februára 2009, vyšiel rebríček 13 naj slasherových hororov všetkých čias. Je medzi nimi ja Váš ubľúbený zabiják?

13. Fisherman - VIEM ČO STE ROBILI MINULÉ LETO/I NOW WHAT YOU DID LAST SUMMER
zbraň: Hák
12. Angela Baker - SLEEPWAY CAMP
zbraň: Skrútené železo
11. Kenny Hampson - TERROR TRAIN
zbraň: Nôž
10. Ghostface - VRESKOT/SCREAM
zbraň: Lovecký nôž
09. Chucky - CHILDS PLAY/DECKÁ HRA
zbraň: Nôž
08. Candyman - CANDYMAN
zbraň: Hák namiesto ruky
07. The Miner - MY BLOODY VALENTINE
zbraň: Krompáč
06. Hannibal Lecter - MLČANIE JAHNIAT/SILENCE OF THE LAMBS
zbraň: Zuby
05. Leatherface - TEXASKÝ MASAKER MORORVOU PÍLOU/TEXAS CHAINSAW MASACRE
zbraň: Motorová píla
04. Norman Bates - PSYCHO
zbraň: Kuchynský nôž
03. Jason Vorhoes - PIATOK TRINÁSTEHO/FRIADY 13TH
zbraň: Mačeta
02. Freddy Krueger - NOČNÁ MORA Z ELM STREET/NIGHTMARE ON ELM STREET
zbraň: Rukavica s nožmi
01. Michael Meyers - HALLOWEEN
zbraň: Kuchynský nôž

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára