streda 14. januára 2009

Strašidelne krátke správy 2/2009

VRESKOT SA VRÁTI
Možno si ešte spomínate na trilógiu Vreskot, ktorá zreštartovala slasher horory v 90tich rokoch. Tvorcovia sa rozhodli pokračovať ďalším, tentokrát už štvrtým dielom, s názvom SCREAM 4. Najprv sa pošuškávalo, že by to mala byť prerábka prvého dielu no nakoniec, keďže by to bola asi riadna somarina, sa tvorcovia rozhodli pokračovať v pôvodnej sérii, s niektorími známimi postavami s predošlých dielov, prepokladajme , že s tými, ktorí prežili. Natačať sa začne už čoskoro akurát sa nevie že kto bude tým vyvoleným režisérom. Wes Craven, ktorý režiroval celú trilógiu sa ešte nerozhdol a možno to prenechá niekomu mladšiemu a zasadne na producentskú stoličku. Budem vás informovať.

ZVÁŠTNE DIEŤATKO
S novinkami na rok 2009 sa roztrhlo vrece. Celkom sľubne vyzerá film z názvom GRACE. Ide o nízkorozpočtový horor o matke, ktorej narodenie dieťaťa sprevádzajú dramatické okolnosti. Dieťa, ktoré privedie matka na svet je zvláštne, namiesto materského mlieka mu chutí krv a matka sa o neho predsa musí postarať. Spoločnosť Leomax predstavila prvý trailer, na ktorý si môžete kliknúť nižšie. Režíruje debutujúci Paul Solet.


NÓRSKY ZOMBÍCI
Na riadnu mastenicu vyzerá byť aj nórsky horor DEAD SNOW. Partia mladých ľudí ide do hôr poriadne si zašantiť na snehu, poprípade si užiť trocha sexu , no namiesto toho bude čeliť nacistickým zombikom. Ano nápad je to dosť divný no z traileru až taka sranda nejde. Keby to bol americký film veľké šance by som mu nedával, ale nórska hororová produkcia ide do popredia, čo dokázal už minuloročný zaujímavý horor DARK FLOORS a určite ešte o nóroch v tomto smere budeme počuť. Film bol nedávno oficiálne predstavéný na festivale Sundance.


HORDA KANIBALOV
No aby sme ešte ostali pri Európskych hororoch tak jeden na nás chystajú aj franúzi z názvom THE HORDE. Príbeh sa odohráva v severnom Paríži, kde skupinka gangstrov a policajtov chtiac nechtiac bude musieť bojovať proti kreatúram bažiacich po ľudskom mäse. O zimomriavky sa postará dvojica francúzov zatiaľ nie veľmi známich Yanick Dahan a Benjamin Rocher. Film zatiaľ nemá určený dátum premiery.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára