streda 7. januára 2009

Strašidelne krátke správy 1/2009

TEROR V PÚŠTI
Prvé strašidelne krátke správy v roku 2009 sa hemžia samými novinkami, iba jeden s filmov sa dostane do kín všetky ostatné poputujú rovno na DVD. Prvým kúskom je film z názvom THE DEVILS TOMB. V púšti nájde jeden vedec tajomnú hrobku. Partia vojakov a výskumníkov sa rozhodne hrobku preskúmať a ako už podľa názvu môžeme tušiť, to čo z tej hrobky vylezie ich zrejme pekne privíta. Podľa trailera to vyzerá na pekný masaker. Zahrajú si v ňom Cuba Gooding Jr. ale aj Ron Perlman (Hellboy). Režisérom je Jason Connery, ktorý už robil takmer všetky žánre od akčnej komédie Vtedy na vychode s Jackie Chanom až po animák Divočina. Naposledy zabrúsil do hororu filmom Alone in The Dark 2 a to nedopadlo veľmi dobre. Tak hádam sa poučil.

AUTO ZABIJÁK
Áno môže to znieť dosť čudne ako námet na horor, no už Stephen King svojou sfilmovanou poviedkou Christine o vraždiacom veteráne dokázal, že sa to dá. Zrejme rovnakú šablónu bude riešiť tento nízkorozpočtový horor z názvom HYBRID o mladej automechaničke ku ktorej sa jedného dňa dostane veľmi zvláštne auto a ľudia okolo nej začínajú zomierať bizarnými smrťami. Režíruje tvorca japonskej prerábky Zmeškaný hovor Eric Vallete.


HROZÍ NÁM EPIDÉMIA
Tí ktorí po prečítaní titulku nespanikárili a neutiekli od počitačov sa dozvedia, že je to hlavná myšlienka nového hororu THE THAW. Námet vyzerá asi takto. Pri nejakých výkopových prácach objavia zmrznutého mamuta. Hneď sú k nemu povolaný všelijaký špecialisti, no s tým ako sa rozmrazil mamut, rozmrazil sa ja vírus, ktorý všetkých nakazí. Hrozí, že sa vírus dostane do civilizácie a spustoší zem. Z tých známejších si v v tomto filme zahrá aj zhasínajúca hviezda Val Kilmer. Režíruje úplne neznámi Mark Lewis.

ROMERO A JEHO ....OF THE DEAD
Už koncom roka sa na tomto blogu objavila správička o tom , že tvorca zombies George A.Romero natáča svoj ďalší zombie film a už tu máme aj prvé upútavky. Tentokrát sa zombíci vyroja na jednom ostrove a miestny obyvatelia budú mať čo robiť. Ako poznáme Romera určite je vo filme zakódované aj posolstvo o kritike spoločnosti. Tento film sa zrejme dostane aj do kino distribúcie , ale či to takto bude aj u nás to netuším.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára