pondelok 12. januára 2009

Films to Keep You Awake: The Baby's Room


PELICULAS PARA DO NORMIR: LA HABINACION DEL NINO
Španielsko, 2006, 77 minút
réžia: Alex de la Iglesia
hrajú: Leonor Watling, Sancho Gracia

Tento rok u mňa zatiaľ španielske horory hrajú prim a preto aj druhý kúsok, ktorý tohto roku predstavím pochádza z juhu Európy. Film patrí do série kratších celovečerných minidielok s názvom FILMS TO KEEP YOU AWAKE, voľne preložené ako Filmy, ktoré vám nedajú spať. Vybral som epizódu nazvanú BABYS ROOM.
Manželský párik z malým dieťaťom sa nasťahujú do zrekonštruovaného starého domu. Všetko vyzerá byť ok, obaja sú šťastný no aby to bolo ešte lepšie použijú babyphone, ktorý im darovali známi, aby nemuseli stále vstávať k dieťaťu. Z babyphonu sa ozývajú divné zvuky ako keby v miestnosti s dieťaťom bol aj niekto iný a tak aby si to overili zadovážia si babyphone aj z kamerou aby mali dieťa na očiach. Z hrôzou zisťujú, že v dome niesu sami.
Z počiatku sa film tvári ako ohrané klišé, mladá rodina - zrekonštruovaný dom - to znamená zrejme nejakú kliatbu a tak. Ale to iba na prvý pohľad v skutočnosti je to ozaj originálny horor a verte že poriadne strašidelný neraz vám prejdu zimomriavky po tele. Scéna pod posteľou je doslova infarktová. A nápad z babyphone kamerou je tiež skvelý , dokonca aj pri záverečnej pointe vás zamrazí. Skvelé, jednoduché ale na druhej strane veľmi učinné. Zatiaľ najstrašidelnejšia vec ktorú som v tomto roku videl.
napätie: 90%
druhá dimenzia: 80%

nápad: 80%

film nájdete na:
http://www.uloz.to/6121280/la-habitacion-del-nino-2006-dvd-rip-es-dabing-avi

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára