štvrtok 22. januára 2009

Rovdyr


ROVDYR
Nórsko, 2008, 78 min.
réžia: Patrik Syversen
hrajú: Henriette Bruusgaard, Lasse Valdal

V posledných Strašidelne krátkych správach som načrtol, že Nórsky horor sa postupne dostáva do popredia a tak na ukážku, že som nekecal, som vybral jeden s filmov Nórskej hororovej scény.
Dej sa odohráva v lete 1974. Partička mladých ľudí, užívajúca si prázdniny sa vyberie na výlet do hustých severských lesov. Počas cesty dôjde k malému incidentu na benzínovej pumpe. Partia k sebe priberie mladú slečnu, ktorú tam spoznävajú. Na lesnej ceste ich predbehne terénne auto, mladíci su prepadnutý a vzápätí omráčený. Preberú sa niekde uprostred lesa a zvuk hlasnéj trúby ich utvrdí v tom, že sa stali lovnou zverou sadistických zvhrlíkov. Boj o prežitie začina.
Hlavnou devízou filmu je jeho surovosť, jednak pokiaľ ide o prostredie, husté severské lesy aj napriek tomu, že celý dej sa odohráva počas dňa vytvárajú skľučujúci pocit, a potom aj jednanie postáv a zobrazovanie násilia. Film môžeme zaradiť do kategórie survival hororov, kde ide o to prežiť a zachrániť si kožu aj keď uprostred lesa, v ktorom sa nachádzaju pasce a za sebou máte troch skúsených lovcov, to môže byť veľký problém. Tvorcovia znova využili jednoduchý nápad, ktorý ich nestál veľa peňazí. Takže ak by som to mal zhrnúť za málo peňazí, veľa muziky a slušný nervový zážitok :)
film nájdete na:
http://wiaderko.net/sk/download-filmy/584-rapidshare-rovdyr-backwoods-2008-dvdrip.html
titulky:
http://www.titulky.com/Rovdyr-109274.htm

prostredie: 70%
herecké výkony: 80%
kravavé scény: 70%


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára