streda 15. apríla 2009

Strašidelne krátke správy 15/2009

ROMEROVÍ ŠIALENCI
Režisér Breck Eisner (nepodarená SAHARA a celkom podarená epizóda FEAR ITSELF) v týchto chvíľach natáča remake staršieho hororu od George A. Romera THE CRAZIES. Dej sa bude odohrávať v jednom malom meste v Kansase, kde havaruje lietadlo s toxickým materiálom a otrávi miestny zdroj pitnej vody. To čo bude nasledovať ďalej hororovým fajnšmekrom veľmi predstavovať netreba. Premiéra je naplánovaná na september 2009. Budem vás informovať.

ANTICHRISTOV TRAILER
Pred pár týždňami sa objavila správička, že režisér Lars Von Tier (Tanečnica v tme, Dogville) natáča horor z názvom ANTICHRIST a už tu máme aj prvú upútavku k filmu. Bude o manželskom páre, ktorý sa po tragickej smrti dieťaťa usadi v chate uprostred lesa, kde sa začnú diať divné veci.

MESAČNÉ TAJOMSTVO
Na poslednom Sundance festivale bol ako jedna z noviniek prezentovaný sci-fi horor MOON. Príbeh o osamelom astronautovi, ktorý trávi dlhý čas na opustenej mesačnej základni, izolovaný od ľudí. Dva týždne pred tým, než sa jeho misia na mesiaci skonči, sa však začnú diať divné veci. Astronaut počuje a vidí rôzne halucinácie, nastáva konfrontácia so samým sebou. O tomto filme som tu chcel hodiť správičku už skôr, no čakal som kedy sa objaví aj oficiálny trailer. Réžiu ma na starosti Duncan Jones, pre ktorého je to debut vo veľkom filme. Hlas robotovi prepožičal Kevin Spacey.

BATORIČKY NIEJE NIKDY DOSŤ
Film THE COUNTESS rozpráva o krvavej grófke a je poňatý ako romatický horor, ktorý vznikol v koprodukcii Nemecka a Francúzka. Obsadenie je celkom slušné v podaní samotnej grófky uvidíme Julie Deply (Frankenstein, Broken Flowers), v úlohe grófa Thurza to bude William Hurt (The Village, Vantage Point). Uvidíme čo na to povie pán Jakubisko.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára