nedeľa 5. apríla 2009

4bia


SEE PRANG
Thajsko, 2008, 111 min.
réžia: Parkpoom Wongpoom, Banjong Pisanthanakun, Youngyooth Thongkonthun, Paween Purikitpanya
hrajú: Laila Boonyasak, Maneerat Kham-uan, Apinya Sakuljarolensuk

Thajský poviedkový horor zložený zo štyroch samostatných strašidelných príbehov, za ktorými stoja popredný Thajský majstri hrôzy, ktorí majú na svedomí také filmy ako napríklad Shutter alebo Alone.
Prvý príbeh nazvaný HAPPINES je o mladej žene, ktorá ma nohu v sádre a strašne sa nudí. Preto si chvíle kráti esemeskovaním s neznámym mužom. Po pár esemskách zisťuje hrozivé skutočnosti. Veľmi dobrá a napätá one woman show poviedka. Druhý kúsok nazvaný TIT FOR TAT v sebe zahŕňa niečo ako Thakský pokus o Nezvratný osud. Šikanovaný chlapec uvrhne na svojích spolužiakov kliatbu. Nápad zaujímavý škoda toho chaotického strihu a počítačového monštra. Tretí náhľad do Thajskej 4bie má názov IN THE MIDDLE. Partia štyroch chlapcov splavuje rieku a medzi tým si krátia čas rozpráravaním strašidelnej historky. Po nehode je jeden z nich nezvestný, naplní sa strašidelná historka? Trošku viac humornejšie ladená poviedka z odkazmi na rôzne slávne, hlavne duchárske filmy. Film uzatvára štvrtá poviedka LAST FLIGHT. Letuška je poverená sprevádzať známu členku kráľovskej rodiny, tá však ukrýva hrozné tajomstvo a letuška je jeho súčasťou. Asi najlepšiu poviedku si nechali tvorcovia na koniec. Napätie by sa dalo krájať a nápad sa dá tiež oceniť, skvelý kúsok.
Ako celok pôsobí tento film celkom fajn, mne osobne sa najviac páčila prvá a posledná poviedka. Pozeral som to pred polnocou, takže ten strach to trošku zvýraznilo, myslím, že keď sa tvorcovia podujmú urobiť podobný pokus, rád si to pozriem, Thajský horor nie je na zahodenie.
HAPPINES: 80%
TIT FOR TAT: 50%
IN THE MIDDLE: 60%
LAST FLIGHT: 90%
linky nájdete na:
http://www.scnsrc.net/films/4bia-2008-dvdrip-xvid-cowry/
titulky:
http://www.titulky.com/See-prang-127233.htm

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára