štvrtok 30. apríla 2009

The Burrowers


THE BURROWERS
USA, 2008, 96 min.
réžia: J.T.Petty
obsadenie: Doug Hutchinson - Henry Victor
William Mapother - Will Parcher
Karl Geary - Coffey

Dej sa odohráva na divokom západe. Partia mužov vedená cynickým kapitánom Henry Victorom pátra po rodine, ktorá bola unesená z miestnej usadlosti. Všetci sa domnievajú, že rodinu uniesli indiáni. Postupne však objavujú stopy, ktoré nasvedčujú, že majú dočinenia s niečim horším. Od chyteného indiána sa dozvedajú o tajomnom kmeni nazvanom Burrowers alebo ľudia z pod zeme.
Spojenie hororu a westernu nevidíme každý deň a preto to môže byť zaujímavým osviežením žánru. Osobne som tento film porovnával s hororom DEAD BIRDS, ktorý ide v podobných šľapajách. Burrowers sa zo začiatku tvária ako westernová detektívka, muži majú nahodené drsné výrazy a z úst produkujú chlapské hlášky. Na príšery príde rada iba sporadicky, v plnej kráse si ich užijeme až v záverečnej pol hodinke, čo je možno trošku na škodu, keďže po estetickej stránke nevyzerajú zle a dal by s a s nimi urobiť aj väčší bordel. Miestami môže film nudiť, keďže chlapi na koňoch putujú hore dole. Podľa môjho názoru to tak trochu k westernu patrí, rozťahané pasáže a zadumané tváre. Lenže na horor je toho napätia troška menej. Pochváliť treba celkom slušnú kameru a zopár režisérskych nápadov.
Režisér J.T. Petty okrem iného spolupracoval na slávnej počítačovej hre Splinter Cell a napísal scenár k nie veľmi vydarenému pokračovaniu hororu Mimic 3: The Sentinel.
linky nájdete na:
http://www.filedownloadfull.com/forums/f4/burrowers-dvdrip-xvid-arigold-671070/
titulky:
http://www.titulky.com/The-Burrowers-130183.htm

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára