streda 1. apríla 2009

Strašidelne krátke správy 13/2009

V SEMINÁRY NIE JE SRANDA
Film natočený podľa knihy Matt Baglia rozpráva o mladom mužovi, ktorý prichádza do seminára. Vo Vatikáne sa chce v špeciálnej škole čosi priučiť exorxizmu. Svoje znalosti si však čoskoro vyskúša aj v praxi, keďže bude postavený pred démonov a jeho viera prejde ťažkou skúškou. Názov filmu je LAST RITE a režíruje ho Mikael Hafstrom, ktorý nedávno veľmi zručne predviedol, že horor mu pristane vo filme 1408.
Ako bonus pripájam ukážku, v ktorej ide o pravý exorcizmus jednej mladej slečny Annelise Michel, ktorej príbeh bol inšpirovaný k natočeniu filmu EXORCIZM OF EMILY ROSE.
majte zapnuté reproduktory.


POZOR NA SPLN MESIACA
Novinka, za ktorou stojí režisér kultovej Záhady Blair Witch Eduardo Sanchez, nesie názov THE SEVENTH MOON. Dve Američanky na vlastnej koži zistia dopady starej Čínskej legendy o splne siedmeho mesiaca, pri ktorom za mŕtvy vracajú do krajiny živých a to že sa nevracajú len tak zo srandy, napovedá aj samotný trailer.

COWBOYI A MONŠTRA
O tom, že aj horor z divokého západu dokáže zaujať, už pred nedávnom predviedol Alex Turner vo filme Dead Birds. Po jeho stopách sa vydal aj J.T.Petty, ktorý stojí aj za nepodarkom Mimic 3 a jeho nový film sa volá THE BURROWERS. Film rozpráva o partií pištoľníkov, ktorí sa vydajú hľadať vrahov miestnych osadníkov, no budú musieť čeliť iným protivníkom, vychádzajúcich zo zaprášenej zeme.

HOROR OD DÁNSKEHO MAJSTRA
Reč je o Dánskom režisérovi Lars Von Trierovi, ktorý má na konte také filmy ako Tanec v temnotách, Dogville alebo Maderlay. Svoje hororové cítenie preukázal v seriály Kráľovstvo. Jeho najnovší počin bude mať názov ANTICHRIST a bude o manželskom páre, ktorý sa po tragickej smrti dieťaťa usadia v chate uprostred lesa, kde sa začnú diať veľmi divné veci. Už teraz sa tešme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára