sobota 4. júla 2009

Strašidelne krátke správy Special

Vo Veľkej Británií sa od 27.8. - 31.8.2009 koná FILM 4 FRIGHTFEST čo je festival UK horor a fantasy filmov. Ochutnajme teda spolu zopár trailerov, na filmy, ktoré v nás v budúcnosti budú vyvolávať zimomriavky
THE TRIANGLE
Partia kamarátov sa vydá na plavbu jachtou. Po nehode sa ich loď potápa a oni musia nastúpiť na výletnú loď, ktorá ide okolo. Problém je ten, že na lodi okrem nich nikto nieje. Hlavná hrdina prežíva neustále dejavú a čoskoro zisťuje , že s loďou nieje niečo v poriadku. Režisérom je Christpher Smith, ktorý ma za sebou zaujímavé kúsky ako Severance a Creep.

SHADOW
Film od talianského režiséra Federica Zampaglioneho, ktorý predstavhuje novú vlnu talianského hororu, rozpráva príbeh o chlapíkovi, ktorý sa po návrate z Iraku rozhodne ísť na malý cykloturistický výlet, no bude musieť v temných lesoch bojovať proti tomu, ktorý sa skrýva v tieni. Trailer nájdete tu:
http://www.frightfest.co.uk/09films/film7trailer.html

COLIN
Zaujímavý zombie horor o mladíkovi, ktorý sa po uhryznutí premieňa v zombie. Okolo neho sa šíri nákaza v jednej z Londýnskych štvrtí. Film vyvolal slušný rozruch na tomto ročnom festivale v Cannes a podľa traileru ho vytvorili amatéri pre fanúšikov zombie filmov.


SMASH CUT
Dosť úchylne vyzerajúci Kanadský zástupca a režisérovi, ktorý tak veľmi chce aby jeho lacné horory vyzerali dobre, až začne zabíjať a časti tiel svojich obetí používa ako rekvizity.

CLIVE BARKER´S DREAD
Študenti sociológie sa rozhodnú preskúmať hranice ľudského strachu. Čoho sa vlastne ľudia boja a prečo? Ich skúmanie však prekročí hranice, ktoré nemalo. Ďalšie spracovanie Clive Barkera z jeho Kníh krvi.

CASE 39
Sociálna pracovníčka Emuli (Reneé Zellweger) dostane na starosti prípad malej Lillith. Jej rodičia sú pristihnutý ako chcú svoju dcérku zabiť a tak sa jej ujíma Emyli. Hneď potom sa z jej života stáva peklo plné hrôzostrašných udalostí.

Kompletný prehľad celého festivalu nájdete na tejto oficiálnej stránke.
http://www.frightfest.co.uk/frightfestfilms.html
O jednotlivých filmoch a ich oficiálnych uvedeniach v kinách alebo na dvd budem podrobne informovať v strašidelne krátkych správičkách.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára