streda 1. júla 2009

80´s - The Thing / Vec





JOHN CARPENTER´S THE THING
USA, 1982, 109 min.
réžia: John Carpenter
obsadenie:
Kurt Russel - R.J. MacReady
Wilford Brimley - Dr. Blair
David Clennon - Palmer
Kaith David - Childs
spoločnosť: Universal Pictures, Truman- Foster Company

Na americkej výskumnej stanici v Antarktíde dôjde k incidentu s nórskymi kolegami, ktorí chcú bez nejakého veľkého vysvetľovania zabiť psa. To sa im však nepodarí a zo psom za začnú diať divné veci. Posádka výskumnej stanice čo chvíľa zistí , že pes je iba schránka pre votrelca z iného konca vesmíru, ktorý používa telo psa (a neskôr aj človeka) k mutácií, ktorá ho zdokonaľuje. Posádka na čele s nekompromisným MacReadym (Kurt Russel) sa teda púšťa do boja s týmto nepríjemným vesmírnym mutantom.
Existuje strašne veľa kultových filmov, ktoré boli v 80´s natočené, ale iba niektoré z nich patria medzi miľníky žánru. The Thing medzi ne patrí nielen vďaka skvelému príbehu, drsnému Kurtovi Russelovi, ale aj vďaka revolučným efektom, ktoré doteraz tromfnú hocijaký novodobý sci-fi horor a napätiu, ktoré vychádza z každého políčka filmu. Scénu s krvnými skúškami si zapamätám asi do konca života. K tomu si pripočítajte nepokojnú Morriconeho hudbu. John Carpenter tu bol na vrchole svojich režisérskych nápadov a podľa mňa je to jeho najlepší film. The Thing ostane zlatými písmenami zapísaný v pomyselnej kronike sci-fi hororového žánru.
linky nájdete na:
http://www.freshdl.com/Movies/1/The-Thing-m%11HD.x264.html
titulky:
http://www.titulky.com/The-Thing-96562.htm
soundtrack:
http://www.hugomil.com/soundtrack/185-the-thing-ennio-morricone

1 komentár:

  1. Plne súhlasím s komentárom ku The Thing. Tento film sa fakt neskutočne podaril, a neobsahuje jediné slabé a hluché miesto. Ešte aj polootvorený depresívny koniec je skvelý. Je v mojej TOP 10, v hororoch na poprednom mieste.

    OdpovedaťOdstrániť