utorok 23. decembra 2008

Strašidelne krátke správy 8/2008

ROSEMARINO DIETA SA NARODI ZNOVU
Spoločnosť Platinum Dunes za ktorou stoji Michael Bay a ktorá má na starosti prerábky starších kultových hororových filmov ako napr. TEXASKY MASAKER MOTOROVOU PÍLOU alebo AMYTIVILLE HORROR oznámila na rok 2009 ďalší zo svojich projektov. A to remake klasického hororu Romana Polanskeho z roku 1968 ROSEMARIS BABY. Príbeh manželského páru , ktorý po nasťahovaní do nového apartmánu a po záhadnom otehotnení hlavnej postavy čelí veľkého záujmu susedov o ešte nenarodené dieťa, tak dostane nový moderný vzhľad. Začiatok natáčania je ohlásený na marec 2009.

NEJAKÉ BÉČKO
Teraz jedna správička zo sveta bečkového hororu. Režisér pokračovania KOCKY z názvom THE CUBE: ZERO Ernie Barbarach , z ktorého rastie zaujímavý hororový tvorca vypusti čoskoro do strašidelného ovzdušia svoj ďalší počin nazvaný HYBRID. Príbeh ma trošku ekologický podtón, keďže ľuďom sa pomstí creatura za to že znečisťujú vodu. Uvidíme ako to dopadne.

ZPRÁVA Z ČESKA
Veru aj naši Český bratia sa podujali natočiť niečo strašidelné. Má v to prsty režisér Juraj Herz zodpovedný napríklad za SPAĽOVAČA MRTVOL alebo UPÍRA Z FERATU. Príbeh o chlapíkovi, ktorý sa po rokoch vracia na miesto kde prežil svoje detstvo aby si odpočinul, no minulosť ktorá číha v okolitých lesoch mu odpočinúť nedá je spojená z vraždami nacistov na konci vojny. Námet zaujímavý, horíme nedočkavosťou.

VRÁTIME SA NA ELM STREET
Ešte jedna správička ohľadom spoločnosti Platinum Dunes a prerábania. Na jar sa začne natáčanie remaku NIGHTMARE ON ELM STREET a Freddy Krueger bude strašiť v snoch teenagerov novej generácie. Režisér a aj predstaviteľ Freddyho sú zatiaľ neznámi, fanúšikovia dúfajú že Freddyho si aj po rokoch znova zahrá Robert Englund.

STRAŠIDELNYBLOG NA ROK 2009
Aby to nebolo stále o tom istom o recenziách a o správach od januára budem na tomto blogu pripravovať TV HOROR SERVIS, ktorý sa bližšie pozrie na to aké horory vysielajú Slovenské poprípade aj České televízie a tak isto pripravujem aj seriál LORDS OF HORROR kde si bližšie rozoberieme niektorých majstrov hrôzy. Rubrika KULT sa rozšíri o ďalších 12 filmov a okrem histórie hororu rozoberiem aj niektoré subžánre. Všetkým hororovým fans želám všetko naj do nového roku a veľa príjemného mrazenia pri sledovaní strašidelných filmov  PF 2009.

TOP 9 NAJ RODINNÝCH STRAŠIDELNÝCH FILMOV

1. GHOSTBUSTRES 1984 – Ivan Reitman
2. EDWARD SCISSORHANDS 1990 – Tim Burton
3. THE ADDAMS FAMILY 1991 – Barry Sonnenfeld
4. FRIGHTENERS 1996 – Peter Jackson
5. GREMLINS 1984 – Joe Dante
6. BEETELJUICE 1988 – Tim Burton
7. DEATH BECOMES HER 1992 – Robert Zemeckis
8. MONSTER HOUSE 2006 – Gil Kenan
9. NIGHTMARE BEFORE CHRISTMASS 1993 – Henry Selick
Zdroj: bloodydiscusting.com. názov – rok výroby - réžia

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára