pondelok 1. februára 2010

Phobia 2





PHOBIA 2 / HA PHRAENG
Thajsko, 2009, 125 min.
réžia: Banjong Pisanthanakun, Paween Purikitpanya, Parkpoom Wongpoom
obsadenie: Erika Toda, Charlie Trairat
spoločnosť: GMM Tai Hub
hodnotenie: ******* (7 z 10)

Druhy diel krátkych poviedok Thajských majstrov hrôzy, obsahuje rovnako ako prvý, päť strašidelných kúskov.
NOVIC
Mladý chalan prichádza medzi mníchov, ktorí žijú v lese, aby tak na čas zahnal svoje hriechy z minulosti. Mnísi uctievajú duchov lesa a ich pravidlá neradno porušiť. Mystická poviedka, ktorá dbá na atmosféru a peknú prácu z kamerou.
NEMOCNIČNÁ IZBA
Mladík, ktorý havaruje na motorke je privezený do nemocnice na ošetrenie. Personál ho umiestni do izby, kde už leží zomierajúci pacient. Práve táto skutočnosť celkom zaujímavo osvieži mladíkovú noc strávenú v nemocnici. Podľa mňa asi najslabšia poviedka z predvídateľnou pointou.
TURISTI
Párik teenagerov stopne na opustenej ceste nákladne auto. Hneď potom ako nastúpia, sa z nákladovej časti začne ozývať strašný buchot. Šofér zastavuje auto na poľnej ceste aby sa presvedčil o čo ide, to čo v nakladiaku nájde, bude mať možno apocaliptycké následky.
Zaujímavá poviedka, patriaca k tomu lepšiemu vo Phobií 2.
ŠROT
Žena vlastní autobazár, kde predáva ojazdené autá. Na to by nebolo nič zvláštne, keby tie autá nepochádzali z tragických autohavárií, pri ktorých zomierali ľudia. Jednu noc po záverečnej sa jej v predajni stratí syn. Pri jeho hľadaní, dostane žena slušnú lekciu.
Príbeh stavaný na atmosfére z prostredia určite nebude nudiť.
ZÁVER
Filmový štáb natáča hororový film z prekvapivou pointou. Keď tu zrazu predstaviteľka, ktorá hrá ducha ochorie a štáb je nútený zmeniť koniec. No to nieje koniec všetkých problémom a hrozivým udalostiam, ktoré filmový štáb musí očakávať. Asi najlepšia poviedka, pri ktorej som sa dobre bavil aj vďaka humorným vsúvkam a neočakávaným zvratom v deji.
film nájdete na:
http://www.mail-archive.com/gugukluhayat@googlegroups.com/msg14203.html
http://www.divxturka.net/2008-2009-movies/501011-phobia-2-2009-dvdrip.html
titulky:
http://www.titulky.com/Ha-phraeng-148294.htm

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára