štvrtok 1. októbra 2009

Strašidelne krátke správy - špeciál

10 NAJZAUJÍMAVEJŠÍCH REMAKOV, KTORÉ SÚ UŽ ZA DVERAMI

THE BIRDS
pôvod originálu: USA,1963
Film bude mať nálepku spoločnosti Platinum Dunes, ktorá sa špecializuje na prerábanie starých, prevažne kultových hororov, naposledy Piatok 13. Režírovať bude Martin Campbel, skúsený tvorca, napríklad bondovka Casino Royale. Hlavnú rolu má vo vrecku Naomi Watts a tvorcovia sľubujú, že to nebude remake ako z kopiráku, ale film bude mať aj svoju vlastnú dejovú líniu. Jedným z producentov bude Michael Bay, takže čakajme videoklipovú verziu, dúfajme, že pán Hitchcock sa nebude v hrobe obracať.


THE CRAZIES
pôvod originálu: USA, 1973
Klasický Romerov horor, v ktorom hrá hlavnú rolu záhadná nákaza postihujúca ľudí, ktorí vzápätí začínajú vraždiť, má premiéru už v prvej polovici roka 2010. Režírovať bude Breck Eisner, zatiaľ má na svedomí nešťastnú Saharu a jednu celkom podarenú epizódu Podstaty strachu. V hlavnej úlohe sa predstaví Timothy Olyphant.


HELLRAISER
pôvod originálu: Veľká Británia, 1987
Asi najznámejší film podľa predlohy majstra hrôzy Clive Barkera by sa mal dočkať remaku už budúci rok. Pôvodne ho mal režírovať Pascal Laugier, tí, ktorí videli Martyrs budú vedieť o jeho kvalitách. Podľa posledných správ, však z projektu vycúval. Žeby si na réžiu robil chúťky samotný Barker?


NIGHTMARE ON ELM STREET
pôvod originálu: USA, 1984
Tento film má premiéru 10.4.2010 a vonku už je aj prvý trailer. Opäť za ním stojí Michael Bay a produkčná spoločnosť Platinum Dunes. Tí najali videoklipového režiséra, ktorý má na konte hudobné filmy pre Metallicu, či Cranberries, jeho meno je Samuel Bayer. Prvé obrázky a aj trailer naznačujú akým smerom by sa film mohol uberať, no trailer je niekedy riadne zradná vec.


PREDATOR
pôvod originálu: USA, 1987
Predator už zaznamenal prvé natáčacie klapky na exotickom Hawai. Producent je Robert Rodriguez, ktorý konečne po detských filmoch siahol na niečo poriadne. Podľa jeho vyjadrení by sa film mal volať Predators a diváci spolu s protagonistami návštívia určite aj planétu Predatorov.


RE-ANIMATOR 3-D
pôvod originálu: USA, 1985
Producent a filmový mäsiar v jednej osobe Brian Yuzna, už pilne pracuje na 3-D verzii tohto kultového hororu. Ako sa nechal počuť, nepôjde o pokračovanie a film by sa mal držať pôvodnej predlohy, akurát tam pribudnú nejaké tie 3-D efekty. Nuž darmo, 3-D je momentálne v kurze , tak prečo to nevyužiť.


SCANNERS
pôvod originálu: USA, 1981
Dimension Films chystajú ďalší remake, podľa hororu Davida Cronenberga. Scenárista David Goyer (Blade, Batman Beginns) už píše scenár a aj meno režiséra je už známe, Darren Lynn Bousman (Saw 2,3,4, Repo)


THE THING
pôvod originálu: USA, 1980
Na tento remake som zvedavý a možno zo všetkých prezentovaných filmov v tomto článku mám aj najväčšie obavy, ale možno ostanem prekvapený, že holanďan Matthijs Van Heijningen, ktorý bude remake režírovať prekoná skvelého Carpentera. Scenár píše Ronald D. Moore.


EVIL DEAD
pôvod originálu: USA, 1981
Našťastie pre fanúšikov bude Evil Dead reštartovať samotný tvorca originálu Sam Raimi. Po tom čo predviedol v Drag Me To Hell, nieje pochýb, že tento pán je znova vo svojej forme. Film by mal uzrieť svet až v roku 2011.


POLTERGEIST
pôvod originálu: USA, 1980
Pozor na dátum 24.10.2010, kedy je ohlásená premiéra tohto remaku. Štúdio MGM, ktoré stálo aj pri zrode pôvodného filmu už najalo scenáristov Juliet Snowden a Stilesa Whitea. Film bude takmer dokonalou kópiou, vraj niečo podobné ako v roku 1998 Psycho. Tvorcovia sa asi nepoučili, že takto sa remake nerobí. Uvidíme.


zdroj: horrormovies.ca, csfd.cz, imdb.com

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára