utorok 6. októbra 2009

Strašidelne krátke správy 36/2009

REC BUDE POKRAČOVAŤ
Španieli zasa dokázali zaujať hororových fanúšikov. Rec 2 zaznamenal v otváracom víkende veľký úspech a tak tvorcovia Jaume Balaguero a Paco Plaza vypustili správičku o možnom treťom diely. Ako sa vyjadrili réžiu púšťajú už niekomu inému (dá sa to chápať, som zvedavý s čím prídu nabudúce), no vraj dohodia niekoho rovnako dobrého ako sú oni. Premiéry Rec 2 sa v našich kinách asi ťažko dočkáme, takže si budeme musieť počkať na dvd.

ŽRALOKY V SUPERMARKETE
Režisér a scenárista v jednej osobe Russell Mulcahy (Resident Evil:Extintcion, Highlander) chystá novinku nazvanú BAIT 3-D. Dej sa bude odohrávať v supermarkete v jednom z prímorských letovísk, ktorý je zaplavený prívalovou vlnou tsunami. Nakupujúcich, ktorí ostanú po katastrofe v supermarkete uväznený, okrem nepríjemného zloducha začnú obťažovať aj krvilačný žraloci. Béčkovejší námet som už dlho nepočul. Lákadlom môže byť to, že film bude natočený v 3-D.

NÓRSKY KÚSOK NA AFTER DARK HORROR FEST 2010
Zostava After Dark Horror Festu 2010 sa pomaly črtá. Ako ďalší snímok pribudol nórsky horor HIDDEN (SKUJLT), ktorý má na svedomí muž so zvláštnym menom
Pål Øie (ktovie ako sa to číta), pred pár rokmi natočil Villmark. Príbeh sa bude odohrávať v malom mestečku, kde sa vracia istý Kai Koss, ktorý pred 19 rokmi mestečko opustil. V neobývanom dome však zisťuje, že pred niektorými vecami sa újsť nedá a treba im čeliť, nech sú akokoľvek hrozivé. Nórske horory mávajú neodolateľnú atmosféru, tak hádam nás to nesklame.



EXORCIZMUS NA ŽIVO
V novom horore nazvanom THE COTTON sa o neho pokúsi evanjelický kňaz. Film pôjde v šľapajách Cloverfieldu alebo Záhady Blair Witch, čiže bude točený na ručnú kameru polodokumentárnym štýlom. Roztrasená kamera a exorcizmus? Hmm nemusí to byť zlé a hlavne je to originálne. Už sme tu mali monštrum, čarodejnicu aj zombíkov, vyháňanie diabla tu ešte nebolo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára