utorok 3. januára 2012

Coming Soon.....2012 part 1.

Starý rok je nenávratne preč (ku krátkemu hodnoteniu roka 2011 na hororscene sa vrátim o čosi neskôr) a oči hororových fanúšikov sa už upierajú na rok 2012. Skúsim sa teda pozrieť na zopár snímkov, ktoré mňa osobne budú veľmi zaujímať a možno sa medzi nimi nájde aj nejaký ten váš favorit, takže predstavujem prvých 5 kandidátov na hororový hit roka 2012, môžeme začať brúsiť tesáky, píly a nože.

DEVIL INSIDE
premiéra: 6.1.2012
réžia: William Brent Bell (Stay Alive)

Isabella si celý život myslela, že jej matka zabila v stave šialenstva troch ľudí. Neskôr zisťuje, že jej matka bola posadnutá diablom. Vydáva sa do Talianska aby odhalila pravdu. Filmy o exorcizme sa v poslednej dobe vezú na celkom populárnej vlne a tak hneď začiatkom roka tu budeme mať tento optimizmom nabitý horor. Meno priemerného režiséra môže trochu odrádzať, no trailer vyzerá zaujímavo, dávam tomuto filmu šancu.



THE DIVIDE
premiéra: 13.1.2012
réžia: Xavier Gens (Hitman, Hranice smrti)

Počas normálneho dňa prekvapia obyvateľov výbuchy. Niekoľko z nich sa uzavrie v suteréne budovy a bude sa snažiť situáciu prežiť. Lenže paranoia a ponorková nemoc budú ich veľkými nepriateľmi a to ešte netušia čo sa skrýva vonku. Tento sci-fi thriller ponúka zaujímavý námet a hoci bude väčšina deja situovaná do malého priestoru som zvedavý na atmosféru, ale aj to, ako s touto laťkou poradí Xavier Gens


THE GREY
premiéra: 27.1.2012
réžia: Joe Carnahan (Smokin´Aces, A-Team)

Skupinka chlapíkov, ktorí navrtávajú ropné vrty stroskotá uprostred nehostinnej ľadovej tundry, niekde na Alijaške. Okrem zimy, mrazu, únavy a vyčerpania im spoločnosť bude robiť svorka nenažratých vlkov. Zvieracie horory síce niesu mojou krvnou skupinou, no na druhej strane obľubujem survival záležitosti a Liama Neesona, ktorý hrá jednu z hlavných úloh. Carnahan má skúsenosti z akcie, tak verím, že sa nebudeme nudiť.


THE WOMAN IN BLACK
premiéra: 2.3.2012
réžia: James Watkins (Eden Lake)

Príbeh právnika Arthura Kippsa, ktorý prichádza aby sa postaral o záležitosti okolo zosnulého muža, majiteľa sídla Eela Marsha. Po potulkách vnútri sídla začína odhaľovať tajomstvá usadlosti a mestečka. Miestne deti sú ohrozované tajomnou ženou v čiernom. Slávne hororové štúdio Hammer nám vo februári ponúkne túto klasickú ducharinu a meno režiséra Jamesa Watkinsa tvorcu jedného z najznepokojucejších hororov poslednej doby Eden Lake, ma nenecháva voči tomuto filmu chladným, práve naopak.


CHRONICLE
premiéra: 3.2.2012
réžia: Josh Trank

Traja kamaráti zo strednej sa náhodne dostanú k zvláštnym schopnostiam. Prvotné užívanie si, týchto darov, postupne vyvolá následky a ukáže sa ich temná strana. Ďalší skvelý námet a polodokumentárny štýl môžu z tohto filmu urobiť trhák typu Paranormal Activity alebo Cloverfield. Režisér Josh Trank debutuje v celovečernom filme, som zvedavý ako to zvládol.



zdroj: youtube, csfd.cz, imdb.com, bloodydisggusting.com


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára