utorok 6. apríla 2010

The Lovely Bones / Pevné puto



THE LOVELY BONES
USA, UK, Nový Zéland, 2009, 121 min.
réžia: Peter Jackson
obsadenie: Saoirse Ronan, Mark Wahlberg, Rachel Weisz, Susan Sarandon, Stanley Tucci
spoločnosť: DreamWorks
hodnotenie: ******* (7 z 10)

Štrnásťročná Susie Salmon je jedného dňa znásilnená a zavraždená svojim susedom. Na jej rodinu to má veľmi ťažký dopad. Susie je uväznená v čarovnom svete, niekde medzi nebom a našim svetom. Odtiaľ môže pozorovať osudy svojej rodiny, ktorá smúti za jej predčasným odchodom na onen svet. Otec (Mark Wahlberg) sa púšťa do pátrania na vlastnú päsť a jej sestra sa má čoskoro stať ďalšou obeťou vraha detí.
Uvažoval som, či tento film patrí na blog, ktorý sa zaoberá hororom. Tento film totiž nieje horor a náznaky strachu, či hrôzy sa v ňom objavujú iba veľmi sporadicky, ale keďže takéto prívlastky majú v súčastnosti aj filmy, ktoré sú považované za horor, tak som sa nakoniec rozhodol, že sem o tom filme pár slov napíšem. Už od prvých minút, ktoré sú lemované rozprávaním samotnej hrdinky je bádať Jacksonov rukopis. Nájazdy kamery, pokrivené zábery, či zmysel pre detaily. Spracovanie je teda prvotriedne a vo filme nájdeme veľa zaujímavých obrazov. No nedá mi položiť si otázku, ako by film vyzeral bez Stevena Spielberga, ktorý sa v titulkoch objavuje ak executive producent. Možno by naozaj išlo o hororovejšie ladený snímok ako o rodinnú drámu s mystery prvkami.
nájdete na:
http://www.warcenter.cz/viewtopic.php?f=40&t=419143&sid=c4c28902c9d915670a9fb88d78d41e6f
http://www.irfree.com/2010/04/02/the-lovely-bones-2009-bdrip-xvid-larceny/
http://www.horrorplace.hostei.com/forum/viewthread.php?thread_id=1412
titulky:
http://titulkari.com/index.php?option=com_rokdownloads&view=file&Itemid=181&id=692:the-lovely-bones-2009-480p-brrip-xvid-ac3-vision-sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára