nedeľa 23. mája 2010

Solomon Kane




SOLOMON KANE
UK, Francúzsko, Česko, 2009, 104 min.
réžia: Michael J. Bassett
obsadenie: James Purefoy, Max Von Sydow, Pete Postlethwaite, Rachel Hurd-Wood, Alice Krige
spoločnosť: Davis Films, Czech Anglo Productions, Wandering Star Productions
hodnotenie: ******* (7 z 10)

Kapitán Solomon Kane (James Purefoy) je mimoriadne výkonný zabiják 16. storočia. Vyzbrojený pištoľami, mačetami a kordami, on aj jeho muži obhajujú čest anglického kráľovstva a ukájajú krvilačný hlad v bojoch na všetkých kontinentoch. Stretávame sa s ním vo chvíli, keď si preráža krvavú cestu hordami protivníkov v exotickom meste v severnej Afrike. Keď sa ale so svojimi kumpánmi rozhodne dobyť tajomný hrad, naberie ich cesta nečakaný obrat. Jeho muži sú jeden po druhom zlikvidovaný démonickými príšerami, až ostane iba Kane. Stojí tvárov v tvár samotnému Diablovi (Ian Whyte), ktorý sa vynoril z hlbín pekla, aby odčinil svoju beznádejnú zkorumpovanú dušu. Kaneovi sa síce podarí z jeho pazúrov uniknúť, je mu ale viac než jasné, že sa zachrání iva vtedy, keď sa zriekne násilia a zbytok života zasvätí mieru. Čoskoro je ale vystavený ťažkej skúške. Potom, čo sa mu nepodarí zabrániť brutálnemu zavraždeniu puritánskej rodiny Crowthornových, s ktorými sa spriatelil, prisahá, že nájde a oslobodí ich uveznenú dcéru Meredith. Aj keby to znamenalo, že zapredá dušu a použije svoje vražedné schopnosti pre vyšší princíp. Odhodlaný zachrániť Meredith a ochrániť Anglicko pred zlými silami ho postaví tvárou v tvár rodinnému tajomstvu ktorému sa celý život snažil uniknúť.
(oficiálny text distribútora).
Už začiatok načrtne v akom duchu sa bude Solomon Kane odohrávať. Sredovehé Anglicko plné mágie, blata, špliechajúcej krvi a odseknutých hláv ma svoje čaro. Solomon je cool. Uznávam, že sa nejedná o horor, aj keď v niektorých prípadoch (boj s nemrtvými v šachte), to má aký taký hororový nádych, ide skôr o stredovekú fantasy. Réžiu mal na starosti
Michael J. Bassett (Deadwatch, Pustina), ktorému bol zverený zjavne väčší rozpočet, než v predošlých filmoch a Bassett si s ním zjavne poradil veľmi dobre. Pozorne budem sledovať ďalší filmársky osud tohto talentovaného tvorcu.
nájdete na:
http://scenereleases.info/2010/05/solomon-kane-dvdrip-xvid-nedivx.html
titulky:
http://www.titulky.com/Solomon-Kane-155784.htm

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára