štvrtok 31. októbra 2013

HALLOWEEN NIGHT - Nightmare Before Christmas (1993)


NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS
USA, 1993, 73 min.
réžia: Henry Selick
obsadenie: Danny Elfman, Chris Sarandon, Catherine O´Hara, William Hickey, Glenn Shadix
spoločnosť: Walt Disney Pictures, Touchstone Pictures
hodnotenie. ********* (9 z 10)

Jack Skellington je kostlivec, ktorý už má vo svojom Halloweenskom mestečku po krk strašenia a tak sa rozhodne podniknúť niečo nové. Objaví susedné mestečko, kde práve nastali vianoce. Jackovi sa všetky tie pestrofarebné veci, sneh a samozrejme aj darčeky zapáčia a tak sa rozhodne, že vianoce usporiada aj v Halloweenskom mestečku. Únos Santa Clausa však asi nebol až taký dobrý nápad.
Halloweensko vianočná klasika fanúšikov hrôzy. Dnes už kultový film producenta Tima Burtona, ktorý popustil uzdu svojej temnej a zároveň hravej fantázie a spolu s režisérom Henry Selickom (Coraline) natočili nádherný animovaný film.
viac nájdete na:
http://www.ulozto.sk/xJdCGPE/the-nightmare-before-christmas-1993-avi
http://www.ulozto.sk/xG5RMX2/the-nightmare-before-christmas-avi

HALLOWEEN NIGHT - Halloween (1978)


HALLOWEEN
USA, 1978, 91 min.
réžia: John Carpenter
obsadenie: Donald Pleasence, Jamie Lee Curtis, Nansy Kyes, P.J. Soles, Charles Cyphers
spoločnosť: Compas International Pictures
hodnotenie: ********* (9 z 10)

Tento film neodmysliteľne patrí k Halloweenu a to nielen preto, že nesie jeho názov alebo sa odohráva práve na tento sviatok zosnulých. Halloween sa stal právom súčasťou zlatej vytríny hororových filmov. Dej netreba nejak zvlášť predstavovať, hororovým fanúšikom je dosť známi. Carpenter v ňom skĺbil svoj zmysel pre stupňovanie hrôzy s dokonalým hudobným motívom. Film sa dočkal niekoľkých pokračovaní, no tie ani zďaleka nedosahujú kvality tohto jedinečného hororu.
viac nájdete na:
http://www.ulozto.sk/xLzm7KK/halloween-1978-cz-avi
http://www.ulozto.sk/xuDj2md/halloween-1978-1080p-bluray-dts-x264-ctrlhd-cz-mkv

HALLOWEEN NIGHT - Creep Show (1982)



STEPHEN KINGS CREEPSHOW
USA, 1982, 120 min.
réžia: Geaore A. Romero
obsadenie:
Hal Holbrook, Leslie Nielsen, Ed Harris, Stephen King, Ted Danson, Tom Savivi


Na dnešnú piatkovú noc som vybral poviedkový horor obasahujúci 5 poviedok Stephena Kinga s príchuťou čierneho humoru. Rovnako ako v prípade The Dark Half aj pri tomto filme spojil svoje sily s ďalšou legendou George A. Romerom, ktorý sa postavil za kameru.
DEŇ OTCOV
Príbeh starého otca, ktorý vstava z mŕtvych , aby ochutnal tortu. Tu je jasne, prečo si Romero ako prvú poviedku vybral práve toto. Chcem svoju tortu....
OSAMELÁ SMRŤ JORDYHO VERRILLA
One man show Stephena Kinga, ktorý sa ocitne v úlohe chlapíka nachádzajúceho neďaleko svojho domu meteorit. To že sa ho nemal dotýkať zistí už čoskoro.
NIEČO ČO ŤA ÚPLNE ZAPLAVÍ
Manžel trestá neveru svojej ženy a jej priateľa tak, že ich zakope na pláži a natáčajúc na kameru si vychutnáva ich smrť s pribúdajúcim prílivom. Hrajú Leslie Nielsen a Ted Danson.
DEBNA
Asi moja najobľúbenejšia časť fimu a zároveň aj najkrvavejšia. Keď pod schodmi nájdu strarú debnu, ešte netušia aké hrôzy sa v nej môžu skrývať a na čo všetko sa bude dať zneužiť.
PRILEZÚ AŽ NA TEBA
Ak náhodou máte strach z hmyzu, konkrétne zo švábov, odporúčam nepozerať, túto časť si asi nevychutnáte. Ostatní sa budú baviť skvelým Romerovím minimalistickým záverom. Dobrú chuť.
viac info na:
http://www.ulozto.sk/x1H4NAz/creepshow-1-cz-dub-avi

HALLOWEEN NIGHT - Trick´r Treat (2008)



TRICK´R TREAT
USA, 2008, 82 min.
réžia: Michael Dougherty
obsadenie: Quinn Lord, Brian Cox, Dylan Baker, Leslie Bibb, Rochelle Aytes, Anna Paquin
spoločnosť: Ban Hat Harry Productions, Warner Bros, Legendary Pictures


Je Halloweenská noc, ľudia oblečený v kostýmoch brázdia ulice malého mestečka. V oknách a na dvoroch sú rozsvietené tekvicové hlavy rôznych veľkostí. Tvorcovia nám počas tejto noci vyrozprávajú štyri na seba nadväzujúce príbehy hrôzy. Zapadajú do seba ako kúsky puzzle a tak sa šialený učiteľ zo zaujímavým koníčkom, partia detí snažiaca sa oživiť starú legendu, osamelý starec z tajomstvom z minulosti a mladá kráska, ktorá hľadá partnera na Halloweensky večer stretnú v tomto príbehu aby nás vystrašili, ale aj pobavili.
Z tohto filmu je jasne vidieť, že ako režisér Michael Dougherty tak aj producent Bryan Singer vedeli čo idú točiť a nejaký ten horor už majú napozeraný. Fanúšikovský film o Halloweene sa vydaril a jednotlivé mini kúsočky do seba perfektne zapadli. Nechýba slušná porcia strachu, krvi a čierneho humoru.
viac info na:
http://www.ulozto.sk/xn5h4w4/trick-r-treat-2009-dvdrip-xvid-nehal-avi
http://www.ulozto.sk/x6oyYVx/halloweenska-noc-cz-avi

HALLOWEEN NIGHT - Frankenstein (1994)


FRANKENSTEIN
Veľká Británia, USA, 1994, 123 min.
réžia: Kenneth Branagh
obsadenie: Robert De Niro, Kenneth Branagh, Tom Hulce, Helena Bohdan Carter, Aidan Quinn
spoločnosť: TriStar Pictures
hodnotenie: ******** (8 z 10)

Prevedenie klasického románu od Marry Shelleyovej sa v tomto prípade naozaj podarilo. Kenneth Branagh dokázal do filmu vliať potrebnú šťavu a dovolím si tvrdiť, že vytvoril majstrovské dielo s perfektnou prácou kamery. Robert De Niro, rovnako ako aj samotný Branagh v hlavných rolách žiaria a podľa mňa je tento dramatický horor do dnešných dní nedocenený.
viac info na:
http://www.ulozto.sk/xLvh33S/frankenstein-1994-dvdrip-xvid-cz-avi

streda 30. októbra 2013

HALLOWEEN NIGHT - Drag Me To Hell (2009)



DRAG ME TO HELL
USA, 2009, 99 min.
réžia: Sam Raimi
obsadenie:
Alison Lohman - Christine Brown
Justin Long - Clay Dalton
Lorna Raver - Sylvia Ganush
Dileep Rao - Rham Jas
spoločnosť: Universal Pictures, Ghost House Pictures

Banková úradníčka Alison má zálusk na managerskú pozíciu, no aby ju získala musí byť trošku tvrdšia na svojich klientov. Alison, ale urobí chybu, keď odmietne predĺžiť hypotéku starej cigánke. Tá ju prekľaje a pre Alison začínajú tri dni hrôzy než si pre ňu príde démon Lamia a stiahne ju do pekla.
Sam Raimi dokázal, že horor mu ešte stále svedčí. V trailery sa objavil slogan "Return of True Horror", musím kvitovať, že v tomto prípade neklamal a práve naopak, dokonale vystihol o čom film je. Film pre fanúšikov strachu natočený fanúšikom strachu. Už úvodná titulková scéna si diváka podmaní výborným soundtrackom. Na Drag To Me Hell som sa veľmi tešil a dokonale som si ho vychutnal, ako fanúšik hororu , ale aj ako fanúšik Sama Raimiho. Viac takýchto filmov.
viac info na:
http://www.ulozto.sk/xMyzDxPv/stahni-me-do-pekla-drag-me-to-hell-2009-xvid-damik-avi
http://www.ulozto.sk/x6wjK7G/drag-me-to-hell-unrated-2009-yify-mp4

HALLOWEEN NIGHT - Evil Dead 2 (1987)




EVIL DEAD 2
USA, 1987, 85 min.
réžia: Sam Raimi
obsadenie: Bruce Cambell, Sarah Berry, Dan Hicks, Ted Raimi, Denise Brixler
spoločnosť: De Laurentis Entertaiment

V roku 1987 natočil Sam Raimi pokračovanie z názvom Evil Dead 2, mal na to zjavne aj viac peniažkov, čo sa prejavilo hlavne na efektoch a maskách. Ash sa znova vracia do strašidelnej chatrče uprostred lesa a spolu s ďalšími zblúdivcami opäť čelia démonom. Dejová línia je podobná ako v prvom diely a rovnako v ňom exceluje Bruce Campbell, scéna v ktorej Ashovu ruku posadne démon a on si ju musí odpíliť motorovou pílou je nezabudnuteľná. V dvojke hrá väčšiu rolu aj čierny humor. Jedna pikoška k filmu vraví, že Samovi Raimimu chýbali k dokončeniu nejaké drobné a tak sa u producenta filmu De Laurentisa za neho prihovoril Stephen King a Raimi mohol svoj film dokončiť. Myslím, že producent investíciu nikdy neoľutoval, keďže dvojka je rovnako dobra a v niektorých momentoch dokonca previšuje prvý diel a pomenovanie kult si určite zaslúži.
viac info na:
http://www.ulozto.sk/xbkw1La/lesny-duch-2-1987-avi

HALLOWEEN NIGHT - Beetlejuice (1988)




BEETLEJUICE
USA
1988, 92 min.
réžia: Tim Burton
obsadenie: Alec Baldwin, Geena Davis, Michael Keaton, Winoba Ryder, Jeffrey Jones
spoločnosť: Warner Bros
hodnotenie: ******** 8/10
http://www.imdb.com/title/tt0094721/

Manželský pár Adam a Brabara majú nehodu, ich auto spadne z mosta priamo do vody. Po nehode obaja zisťujú, že zomreli a stali sa z nich duchovia. Prispôsobiť sa novému svetu nepomôže ani príručka pre duchov a okrem toho do ich pôvodného domu sa prisťahujú nie práve najsympatickejší nájomníci. Na pomoc prichádza bioexorcista Beetlejuice a zábava môže začať.
Čo by to bol za Halloween bez filmu od Tima Burtona, neviem si to predstaviť, jeho filmy by sa mali premietať na Halloween povinne. Beetljuice nejak zvlášť predstavovať netreba, nesie príznačný Burtonov rukopis, plný hravosti, farebnosti, skvelých tak trocha úchylných nápadov a neoddeliteľného čierneho humoru.

utorok 29. októbra 2013

HALLOWEEN NIGHT - Pet Sematary (1989)




STEPHEN KINGS PET SEMATARY
USA, 1989, 103 min.
réžia: Mary Lambert
obsadenie:
Dale Midkiff - Louis Creed
Fred Gwynne - Jud Grandal
Denise Crosby - Rachel Creed
spoločnosť: Laurel Production, Paramounth Pictures

Rodina Creedových sa presťahuje na nové miesto. Louis je lekárom v miestnej škole a jedného dňa tam dôjde k nehode. Odvtedy ho prenasleduje duch zomretého chlapca, ktorý ako keby ho chcel pred niečim varovať. Jeho sused Jud ho raz zavedie na opustený cintorín, na ktorom sú pochované domáce zvieratá. Jud mu takisto povie o tajomnom mieste, bývalom indiánskom cintoríne, na ktorom je zvláštna pôda. Ak do nejzakopete niečo mŕve, vráti sa to ako živé. Louis Creed to čoskoro využije, keď ich milovaného kocúra prejde kamión a jeho malá dcérka, je kvôli tomu nešťastná. Louis ani len netuší, že už onedlho bude musieť indiánsky cintorín navštíviť znovu a to kvôli ešte väčšej tragédii. Ako sa však vraví z mŕtvými sa neradno zahrávať a pokiaľ sú už mŕtvy, radšej ich nechať na pokoji.
Cintorín domácich zvierat natočila jedna z mála režisériek v hororom podsvetí Mary Lambert a dovolím si tvrdiť, že od tohto filmu už nič lepšie neurobila. (Pet Sematary 2, Urban Legend:Bloody Mary, The Attic). Príbeh má tajomnú atmosféru a zdobí ho zopár vedľajších dejových línií ako napríklad rozprávanie Juda o svojom psovi alebo nočné mory Rachel Creedovej o svojej sestre Zelde. Aj keď niektorí kritici Kingovú knižnú predlohu nedocenili aj napriek tomu sa v dobe svojho vydania stala bestsellerom. Mne osobne na nej nevadilo nič, ale zasa aký som už len ja literárny kritik :). Film môžem len odporučiť, patrí medzi tie lepšie filmové adaptácie. A nezabudnite, že pôda mužského srdca býva kamenistá...
info nájdete na:
http://www.ulozto.sk/xxeQh9X/hrbitov-domacich-zvirat-1-dvd-rip-cz-dabing-avi

HALLOWEEN NIGHT - Sleepy Hollow (1999)



SLEEPY HOLLOW / OSPALÁ DIERA
USA, 1999, 105 min.
réžia: Tim Burton
obsadenie: Johny Deep, Christina Ricci, Michael Gambon, Christopher Walken, Miranda Richardson, Christopher Lee
spoločnosť: Paramounth Pictures

Johny Deep v úlohe mladého vyšetrovateľa, ktorý prichádza z New Yorku do malej odľahlej dedinky Sleepy Hollow, aby tu pomocou svojich technických hračiek vyšetril záhadné vraždy, ktoré ma na rováši záhadný jazdec bez hlavy. Vynikajúca rozprávkovo hororová jazda Tima Burtona, v ktorej padajú hlavy musí potešiť všetkých hororových fanúšikov.
film nájdete na:
http://www.ulozto.sk/xaECDm2b/sleepy-hollow-1999-brrip-xvid-ac3-avi
titulky:
http://www.ulozto.sk/xsHUqCPv/sleepy-hollow-1999-brrip-xvid-ac3-magnat-srt
hodnotenie: ********* (9 z 10)

štvrtok 10. októbra 2013

Kids vs Zombies HEART LAND Trailer

HEART LAND
USA, 2014
réžia: Matthew A. Collins



zdroj: youtube

The Conjuring / V zajatí démonov (2013)



THE CONJURING
USA, 2013
112 min.
réžia: James Wan
obsadenie: Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ron Livingston, Lili Taylor, Shanley Caswell, Joey King, etc
spoločnosť: New Line Cinema
hodnotenie:
strašidelnýblog: 8,5/10
http://www.imdb.com/title/tt1457767/?ref_=fn_al_tt_1
http://www.csfd.cz/film/298275-v-zajeti-demonu/

Hrôzostrašný prípad z domu v Amityville nebol prvý – ešte skôr došlo k záhadným desivým udalostiam v Harrisville. Film „V zajatí démonov", natočený podľa skutočných udalostí, rozpráva hrozný príbeh svetovo známych vyšetrovateľov paranormálnych javov Eda a Lorraine Warrenovcov, ktorí boli pozvaní na odľahlú  farmu, aby pomohli rodine terorizovanej temnými silami. V najhrôzostrašnejšom prípade prípade svojho života sú Warrenovci núteni pobiť sa so silnou  démonickou bytosťou.
(oficiálny text distribútora)
Horor roka a možno aj desaťročia, v sebe spája všetky ingrediencie, ktoré fanúšík hororu tak veľmi miluje. Aj keď všetko z toho čo sa vo filme objaví sme už mali možnosť vidieť niekde inde, James Wan to namiešal tak dobre, že nás bude mraziť od úvodných titulkov až po tie záverečné. Dovolím si tvrdiť, že toto je dokonalý horor a strach vo filmovej podobe. James Wan potvrdil kraľovanie na hororovom tróne.
info nájdete na:

nedeľa 6. októbra 2013

The Pact (2012)



THE PACT
USA, 2012
85 min.
réžia: Nicolas McCarthy
obsadenie: Caity Lotz, Kathleen Rose Perkins, Haley Hudson, Casper Van Dien etc.
spoločnosť: IFC Midnight
hodnotenie:
strašidelnýblog: 7/10
http://www.imdb.com/title/tt2040560/?ref_=fn_al_tt_1
http://www.csfd.cz/film/311568-hruzna-minulost/

Ich matka zomrela a sestry Nicole a Annie sa neochotne vracajú  do domu svojho dectva, aby si úctily jej pamiatku. Počas noci sestry vycítia prítomnosť nadprirozena: podivné zvuky, pohybujúce sa predmety, obraz neznámej ženy spadnutý vedľa fotografie ich matky. Annie navyše prežije sériu veľmi intenzívnych a značně znepokojivých nočných môr - sú  to akési vízie, ktoré ju dovedú k odhaleniu matkinej minulosti, tá sa však nakoniec odhalí sama
(oficiálne text distribútora)
Dlho som tento malý horor odkladal, no nakoniec sa z neho vykľul slušne mraziaci a rýchlo ubiehajúci kúsok strachu.
Pekne, jednoducho natočené s dobrou pointou a zopár naozaj zimomriavkových scén, ktoré pôsobia ako elektrický šok.
viac info:
http://www.horrorplace.org/forum/viewthread.php?thread_id=10231&highlight=PACT&pid=28262#post_28262
http://www.fastshare.cz/2257650/the.pact.2012.bdrip.xvid-cz.avi#.UlE6jNJ7LsU
http://www.ulozto.cz/x7GY3rKw/the-pact-2012-bdrip-cz-czdab-avi