utorok 31. januára 2012

DEAD SHADOWS Teaser Trailer

DEAD SHADOWS
Francúzsko, 2012
réžia: David Cholewa


zdroj: youtube

nedeľa 29. januára 2012

Blood Runs Cold


BLOOD RUNS COLD
Švédsko, 2011
80 min.
réžia: Sonny Laguna
obsadenie: Hanna Oldenburg, Ralf Beck, Elin Hugoson, Andreas Rylander
spoločnosť: Stockholm Syndrome Film
hodnotenie: 4/10

Winona, mladá herečka, prichádza do svojho rodiska odpočinúť si do odľahlej chaty, niekde v lese. Keďže jej je samej nejako otupno, pozve si k sebe zopár priateľov, medzi ktorými je aj jej bývalý frajer. Táto skupinka ešte netuší, že okolo chaty sa poneviera muž zo sekerou, ktorú nemá na štiepanie dreva.
Prostoduchý scenár a postavy, v tomto prípade znamenajú aj prostoduchý film, bohužial bez nejakého obzvlášť veľkého prínosu pre nízkorozpočtové filmy. V tomto prípade neodpúšťam ani nízky rozpočet (5000 usd), keďže atmosféra sa dostavila akurát tak iba v záberoch na zasnežený les, či starú chatu. A ani to gore, či krvavé scény, ktoré robia slasher slasherom niesu nič výnimočné, môžem tu hovoriť o prvom sklamaní v novom roku.
nájdete na:

sobota 28. januára 2012

Morke Sjeler / Dark Souls


MORKE SJELER
Nórsko, Francúzsko
2010, 95 min.
réžia: César Ducasse, Mathieu Peteul
obsadenie: Morten Ruda, Kyrre Hauden Sydness, Ida Ellise Broch, Johanna Gustavson
spoločnosť: Addict Films
hodnotenie: 5/10

Polícia nájde v lese telo mladej ženy Anny s prevŕtanou hlavou. Správu o tejto nešťastnej udalosti sa dozvedá Annin otec Morten. Ten ostáva prekvapený, keďže jeho dcéra v tej chvíli sedí doma pri svojom počítači. Je Anna mrtvá alebo žije? Okrem toho z úst jej vyteká čierna tekutina a telá s prevŕtaními telami nachádza polícia až príliš často. Morten sa vydáva na vlastnú päsť pátrať po páchateľoch, ktorí to majú na svedomí.
O nízkom rozpočte nemožno pochybovať a v takýchto prípadoch musí nastúpiť dobrý nápad ako náhrada. V prípade Temných duší sa nápad určite vydaril, škoda podľa mňa hluchej prostrednej časti, ktorá ťahá hodnotenie nadol. Naopak továrenský industriálny záver bol super. Takto zostáva film iba šedi priemeru.
nájdete na:
titulky:

LOCKOUT Trailer na vesmírne sci-fičko

LOCKOUT / MS ONE: MAXIMUM SECURITY
USA, Francúzsko 2012
réžia: James Mather, Stephen St. Leger


zdroj: youtube

utorok 17. januára 2012

La piel que habito / Koža v ktorej žijem



LA PIEL QUE HABITO / THE SKIN I LIVE IN
Španielsko, 2011
118 min.
réžia: Pedro Almodóvar
obsadenie: Antonio Banderas, Elene Anaya, Marisa Paredes, Blanca Suaréz, Jan Cornet
spoločnosť: Canal + Espana, El Deseo S.A.
hodnotenie: 7,5/10

Robert Letgard je úspešný chirurg, ktorý je naklonený experimentom s ľudskou kožou. Podarilo sa mu vytvoriť kožu, ktorá je viac odolná voči ohňu, či uštipnutiu hmyzom. Aké sú však jeho pohnútky držať v zajatí neznámu ženu a robiť na nej svoje pokusy? Letgardova posadnutosť má hlboké korene v minulosti, ale hlavne v jeho vnútri.
Zopár Almodóvarovych filmov som videl aj predtým, no tento bol na mnohých weboch prezentovaný ako thriler, či dokonca horor, takže zvedavosť či je to skutočne tak ma nenechala chladným. Pre béčkami odchovaného hororového fanúšika, kde lietajú hlavy a krv môžeme rátať na hectolitre to nemusí byť, to pravé orechové (krvavé). No v rámci intelegentnej filmarčiny, dokonalému príbehu a hercom, či zaujímavej hudby je toto určite ďaleko lepšia voľba ako taký Hostel 3. Ak sa pán Almodóvar ešte niekedy ocitne v hororových, či thrilerových vodách, určite sa na túto plavbu vyberiem spolu s ním aj nabudúce.
nájdete na:
titulky:

nedeľa 15. januára 2012

The Innkeepers


THE INNKEEPERS
USA, 2011
100 min.
réžia: Ti West
obsadenie: Sara Paxton, Pat Healy, Kelly McGillis, George Riddle, Lena Dunham
spoločnosť: Dark Sky Films, Glass Eye Pictures
hodnotenie: 5,5/10

Hotel Yankee Pedlar Inn to má spočítané, otvorený bude už len jeden víkend a práve tento čas využívajú jeho dvaja zamestnanci Claire a Luke aby dokázali existenciu nadprirodzena, ktorá je spojovaná s istou Madeline O´Maleyovou. Tá v minulosti spáchala v hotely sebevraždu. Je táto legenda iba báchorkou alebo Madeline naozaj straší návštevníkov hotela.
Režisér Ti West nás v roku 2009 potešil skvelým old school hororom The House of The Devil. Svoj hĺbavý štýl si West zachoval aj v tomto filme a hoci ide o nenáročný horor, miestami možno aj nudný, existuje v ňom zopár pasáží, kde máte zimomriavky po celom tele zaručené. Keď som ho dopozeral a premýšľal som nad hodnotením, nedopadlo to veľmi slávne, no po čase som si uvedomil, že niečo do seba to určite malo. Ďalší Westov film má premiéru v tomto roku, bude mať názov V/H/S/.
nájdete na:
titulky:

sobota 7. januára 2012

La Posesión de Emma Evans



LA POSESION DE EMMA EVANS / THE POSSESSION OF EMMA EVANS
Španielsko, UK,
2010, 98 min.
réžia: Manuel Carballo
obsadenie: Stephen Billington, Sophie Vavasseur, Richard Felix, Jo Anne Stoskham, Doug Bradley
spoločnosť: Filmax
hodnotenie: 5,5/10

Teenagerka Emma prichádza domov z bujarého večierku a keďže sa nenachádza práve v najlepšej nálade urobí niečo čo bude čoskoro veľmi ľutovať. Onedlho sa u Emmy začnú prejavovať zvláštne zmeny stavu, záchvaty, halucinácie. Emma sa stáva nebezpečnou pre svoje okolie, na pomoc prichádza strýko Christopher, duchovný, ktorý ma skúsenosti s exorcizmom.
Vlna exorcistických filmov pokračuje niektoré z nich sa však vezú iba v priemere. The Possession of Emma Evans je filmom, ktorý neprináša nič nové, aj keď na druhej strane exorcistické horory sú svojim spôsobom dosť oklieštené a pridávať do nich nové prvky môže byť niekedy na škodu. Takže sa divák dočká klasických exorcistických záležitostí ako vymetanie, zmeny hlasu, či levitácia.
nájdete na:
titulky:

štvrtok 5. januára 2012

Coming Soon.....2012 part 2.

Ďalších päť kandidátov na hororový hit roku 2012

THE RAVEN
premiéra: 9.5.2012
réžia: James McTeigue (V ako Vendeta, Invázia)

Horor, v ktorom hrá hlavnú rolu postava hororovéhu guru, ak ho tak môžem nazvať E.A.Poa, práve s ním sú spájané vraždy, ktoré ako by vypadli zo stránok jeho kníh. A tak je Poe prizvaný k pátraniu po záhadnom vrahovi, ktorého tak inšpiruje. V hlavnej úlohe John Cusack. Poa mám rád a už toto je patričný dôvod na to aby som si tento film poznačil do svojho kalendára. Pevne verím že vo filme zostane zachovaná temná atmosféra z traileru.



HANSEL AND GRETEL: WITCH HUNTERS
premiéra: 2.3.2012
réžia: Tommy Wirkola (Dead Snow)

Janíčko a Marienka nám povyrástli a vzhľadom na to, čo sa im stalo v dectve nemajú práve priateľský vzťah k bosorkám a čarodejniciam, čo si budeme navrávať stali sa z nich ich lovci.
Tento snímok zatiaľ bez traileru, no verte, že ako náhle sa objaví na strašidelnom blogu nebude chýbať. Potešiteľné je meno režiséra Tommy Wirkola už nazi-zombie hororom Dead Snow ukázal ako sa vie pri svojej práci baviť a zrejme u Janíčka a Marienky nám bude taktiež naservírovaná porcia béčkovej a dúfajme aj krvavej zábavy.

REC 3: GENESIS
premiéra: 30.3.2012
réžia: Paco Plaza (Rec, Rec 2)

Kto videl prvé dva diely tejto španielskej série, je mu jasné o čo pôjde. Aj keď diváci dostanú odpovede odkiaľ sa vzal onen vírus, ktorý mení ľudí na krvilačné monštrá. Tentokrát budeme svedkami jednej svadby, na ktorej sa to všetko zvrhne, veď samotný trailer nasvedčuje, že k čomu. Obe diely Rec vo mne zanechali pozitívny dojem a na mojej koži pozitívne zimomriavky pri ich sledovaní, takže na toto pokračovanie sa obzvlášť teším, už aj preto, že za kamerou bude opäť Paco Plaza, tvorca jednotky aj dvojky a ten má moju plnú dôveru.



INTRUDERS
premiéra: 30.3.2012
réžia: Juan Carlos Fresnadillo (28 Weeks Later, Intacto)

Paralelne príbehy dvoch rodím, každá z nich má svoj vlastný problém. Rodina v Španielsku sa matka snaží ochrániť svojho syna pred tajomným dobiedzajúcim cudzincom, zatiaľ čo v Británií ma mladé dievča sny o hrozivom démonovi, ktoré prerastú až k ohrozeniu jej rodiny. Vzhľadom na námet som na tento film určite zvedavý, v hlavnej mužskej role sa predstaví Clive Owen. Fresnadillo má určite zvláštny štýl a pokiaľ si ponechá to čo predviedol v Intacto, tak budeme všetci spokojní.


CABIN IN THE WOODS
premiéra: 13.4.2012
réžia: Drew Goddard (debut)

Klasický námet o partií mladích, ktorí zablúdia v lese a vojdu do tej nesprávnej chatrče, sme už pár krát mali možnosť vzhliadnuť v rôznych kvalitatívnych dimanziách. Apropo dimenzie, nespomínam to náhodou, totižto s tou chatrčou do ktorej vlezú nieje všetko v poriadku, tam sa totiž dejú iné veci. Kto vie čo môžeme čakať od debutujúceho režiséra Drewa Goddarda, dúfam, že sa tento horor ocitne na pozitívnej diváckej vlne. Film mal mať premiéru už minulý rok, no kvôli doladeniu D efektov sa to preložilo až na rok 2012.



zdroj: youtube, csfd.cz, imdb.cz

utorok 3. januára 2012

Coming Soon.....2012 part 1.

Starý rok je nenávratne preč (ku krátkemu hodnoteniu roka 2011 na hororscene sa vrátim o čosi neskôr) a oči hororových fanúšikov sa už upierajú na rok 2012. Skúsim sa teda pozrieť na zopár snímkov, ktoré mňa osobne budú veľmi zaujímať a možno sa medzi nimi nájde aj nejaký ten váš favorit, takže predstavujem prvých 5 kandidátov na hororový hit roka 2012, môžeme začať brúsiť tesáky, píly a nože.

DEVIL INSIDE
premiéra: 6.1.2012
réžia: William Brent Bell (Stay Alive)

Isabella si celý život myslela, že jej matka zabila v stave šialenstva troch ľudí. Neskôr zisťuje, že jej matka bola posadnutá diablom. Vydáva sa do Talianska aby odhalila pravdu. Filmy o exorcizme sa v poslednej dobe vezú na celkom populárnej vlne a tak hneď začiatkom roka tu budeme mať tento optimizmom nabitý horor. Meno priemerného režiséra môže trochu odrádzať, no trailer vyzerá zaujímavo, dávam tomuto filmu šancu.



THE DIVIDE
premiéra: 13.1.2012
réžia: Xavier Gens (Hitman, Hranice smrti)

Počas normálneho dňa prekvapia obyvateľov výbuchy. Niekoľko z nich sa uzavrie v suteréne budovy a bude sa snažiť situáciu prežiť. Lenže paranoia a ponorková nemoc budú ich veľkými nepriateľmi a to ešte netušia čo sa skrýva vonku. Tento sci-fi thriller ponúka zaujímavý námet a hoci bude väčšina deja situovaná do malého priestoru som zvedavý na atmosféru, ale aj to, ako s touto laťkou poradí Xavier Gens


THE GREY
premiéra: 27.1.2012
réžia: Joe Carnahan (Smokin´Aces, A-Team)

Skupinka chlapíkov, ktorí navrtávajú ropné vrty stroskotá uprostred nehostinnej ľadovej tundry, niekde na Alijaške. Okrem zimy, mrazu, únavy a vyčerpania im spoločnosť bude robiť svorka nenažratých vlkov. Zvieracie horory síce niesu mojou krvnou skupinou, no na druhej strane obľubujem survival záležitosti a Liama Neesona, ktorý hrá jednu z hlavných úloh. Carnahan má skúsenosti z akcie, tak verím, že sa nebudeme nudiť.


THE WOMAN IN BLACK
premiéra: 2.3.2012
réžia: James Watkins (Eden Lake)

Príbeh právnika Arthura Kippsa, ktorý prichádza aby sa postaral o záležitosti okolo zosnulého muža, majiteľa sídla Eela Marsha. Po potulkách vnútri sídla začína odhaľovať tajomstvá usadlosti a mestečka. Miestne deti sú ohrozované tajomnou ženou v čiernom. Slávne hororové štúdio Hammer nám vo februári ponúkne túto klasickú ducharinu a meno režiséra Jamesa Watkinsa tvorcu jedného z najznepokojucejších hororov poslednej doby Eden Lake, ma nenecháva voči tomuto filmu chladným, práve naopak.


CHRONICLE
premiéra: 3.2.2012
réžia: Josh Trank

Traja kamaráti zo strednej sa náhodne dostanú k zvláštnym schopnostiam. Prvotné užívanie si, týchto darov, postupne vyvolá následky a ukáže sa ich temná strana. Ďalší skvelý námet a polodokumentárny štýl môžu z tohto filmu urobiť trhák typu Paranormal Activity alebo Cloverfield. Režisér Josh Trank debutuje v celovečernom filme, som zvedavý ako to zvládol.



zdroj: youtube, csfd.cz, imdb.com, bloodydisggusting.com


Kill List


KILL LIST
UK, 2011
95 min.
réžia: Ben Wheatley
obsadenie: Neil Maskell, MyAnna Buring, Michael Smiley, Robin Hill, Straun Rodger
spoločnosť: Rook Films, Warp X, IFC Films
hodnotenie: 6/10

Jay je manžel a otec, ktorý momentálne prežíva ťažké obdobie. Už osem mesiacov je bez práce a táto skutočnosť každý deň poznačuje jeho rodinný život. Necháva sa zlomiť svojím dobrým priateľom a vezme spolu s ním špinavú robotu. Odstrániť zopár ľudí zo zoznamu. Najprv ide všetko ako po masle, no cestičky sú pri takomto druhu práce veľmi kľukaté a skrývajú mnohé hrozivé zákutia.
Britský nezávislý horor je presiaknutý od začiatku do konca niečim zvláštnym. Možno by sa to dalo charakterizovať slovom nepokoj. Herci hrajú veľmi civilne až máte pocit, že to niesu ani herci a aj síce strohá, no zato účinná Wheatleyho réžia sa tiež zabodáva do divákovho nepokojného podvedomia. Surovosť je veľmi autentická a to, tak verbálna ako aj aj fyzická, k dokonalosti tohto nenápadného filmu by stačilo len trošku vylepšiť, či možno viac vysvetliť záver filmu. Nuž, ale niekomu to možno bude vyhovovať takto...
nájdete na:
titulky:

nedeľa 1. januára 2012

Dream House



DREAM HOUSE
USA, 2011
90 min.
réžia: Jim Sheridan
obsadenie: Daniel Craig, Naomi Watts, Rachel Weisz, Marton Csokas, Taylor Geare
spoločnosť: Universal Pictures, Morgan Creek, Cliffjack Pictures
hodnotenie: 5/10
http://www.imdb.com/title/tt1462041/
http://www.csfd.cz/film/269220-dream-house/

Vydavateľ Will Atenton, opúšťa svoju úspešnú pracovnú činnosť v New Yorku aby našiel pokoj v maličkom mestečku niekde v Novom Anglicku. Keďže zo ženou a dvoma dcérami sa práve vďaka práci veľmi nevídal, všetko to chce dobehnúť v ich novom dome. Ale ako to už býva, idylka netrvá dlho, keď rodina zisťuje, že pred časom došlo v dome k tragédií. Minulosť sa začína ozývať a Will sa rozhodne vypátrať človeka, ktorý to má na svedomí.
Hviezdne herecké obsadenie a meno režiséra bolo prísľubom ku kvalitnému áčkovému hororu. Škoda, že tento "prísľub" neostal naplnený a my môžeme sledovať, len tuctový thriler s hororovými prvkami, vďaka prístupnosti PG-13 však ani hororový element nieje naplnený ani z polovice pomyselného pohára. Herci a režisér sa snažia, no scenár je akýsi kostrbatý a skúsený divák nemusí príliš premýšľať a dumať, aby zistil ako sa to všetko skončí.
nájdete na:
http://rapidmoviez.com/r/dream-house-2011-720p-rc-bdrip-xvid-line-ac3-remis-rapidshare-fileserve-filesonic
http://www.oneddl.com/movies/dream-house-2011-rc-bdrip-line-xvid-bhrg/
titulky:
Dream House 2011 RC BDRip XviD LiNE Blackjesus.srt