štvrtok 29. decembra 2011

Loft

LOFT
Belgicko, 2008
118 min.
réžia: Erik Van Looy
obsadenie: Koen De Bouw, Filip Peeters, Jan Decleir, Matthias Schoenaerts, Gene Bervoets, Marie Vinck
spoločnosť: Woestinvijs
hodnotenie:  7,5/10
http://www.imdb.com/title/tt0926762/
http://www.csfd.cz/film/266909-loft/

Päť priateľov sa rozhodne používáť luxusný byt na svoje mimo manželské aféry. Jedného dňa je v byte nájdená mŕtva žena, keďže existuje iba 5 kľúčov od bytu a zásadné pravidlá, podozrivý môže byť každý z nich, začína sa sofistikovaná hra z mnohými zvratmi, z ktorých sa vám zatočí hlava, v pozitívnom zmysle slova.
V žánri thriller ide o jedno z najprepracovanejších diel a čo je pozitívne je to, že film vznikol na starom kontinente a dokonca, pre mňa nieje veľmi filmovej krajine Belgicku. Pre naše publikum neznámi herci odviedli svoju prácu excelentne, ponurá atmosféra, nádherná noirová réžia Van Looya, ktorého američania ukecali aby im na budúci rok natočil remake. Momentov prekvapenia je hneď niekoľko a rozuzlenie príbehu nieje také okaté ako pri iných podobných filmoch. Jednoducho lahôdka.
nájdete na:
http://www.oneddl.com/movies/loft-2008-bdrip-xvid-exvid/
http://www.rlsbb.com/loft-2008-bdrip-xvid-exvid/
titulky:
http://www.titulky.com/Loft-174506.htm

streda 28. decembra 2011

Straw Dogs

STRAW DOGS
USA, 2011
110 min.
réžia: Rod Lurie
obsadenie: James Mardsen, Kate Bosworth, Alexander Skarsgard, Rhys Coiro, James Woods, Dominic Purcel
spoločnosť: Screen Gems, Batterfeield Productions
hodnotenie: 6,5/10
http://www.imdb.com/title/tt0999913/
http://www.csfd.cz/film/242919-strasaci/

Novomanželia David a Amy sa presťahujú do južanského zapadákova aby mohol David, keďže je slávny hollywoodsky scenárista, pokračovať vo svojej práci. Amy prostredie mestečka dokonale pozná, keďže v ňom vyrastala a netrvá dlho aby prebudila vášne v osadenstve mužského publika. Pár sa počas jednej horúcej noci bude musieť brániť parte úchylných a po krvi bažiacich buranov.
Remake dnes už klasického thrilleru z roku 1971.ktorý v tom čase režíroval Sam Peckinpah (Divoká banda) môže pre niekoho vyznieť ako zbytočný. No v roku kedy sa neurodilo až tak veľa kvalitných thrillerov poteší aj tento remake s kvalitným hereckým obsadením a gradujúcim napätím spejúcim k záverečnému krviprelievaniu.
nájdete na:
http://download.hellshare.sk/filmy-cz-sk-dabing/straw-dogs-2011-brrip-xvid-cz-leaders-avi/4243771/
http://www.best4you.sk/strasaci-straw-dogs-2011-t566206-32.html

utorok 27. decembra 2011

Shark Night 3D / Noc žraloka 3D

SHARK NIGHT 3D
USA, 2011
91 min.
réžia: David R. Ellis
obsadenie: Sara Paxton, Dustin Milligan, Chris Carmack, Katherine McPhee, Chri Zika, Alyssa Diaz
spoločnosť: Incentive Filmed Entertaiment, Rogue, Sierra Pictures
hodnotenie: 5/10
http://www.imdb.com/title/tt1633356/
http://www.csfd.cz/film/283379-noc-zraloka-3d/

Partia vysokoškolákov má pred sebou úžasný víkend na malom privátnom ostrove. Sex, chlast a kúpanie to je tak asi jediné čo ich zaujíma. Lenže ako to už v podobných tipoch filmov býva, niečo sa stane. Nehoda pri vodnom lyžovaní môže napovedať, že vo vodách jazera pláva niečo nebezpečné. Netrvá dlho aby začali miznúť postavy, ktoré má na svedomí ľudožravý žralok.
Porušil som svoju zásadu nepozerania žraločích hororov, keďže všetky mi pripadajú ako cez kopirák a žralok ako monštrum mi nepríde až tak hrôzostrašné (sa mi hovorí. keď som s ním nemal dočinenia zoči voči). Ale budiš , povedal som si, sú sviatky tak dám jednému žraločiemu filmu šancu. Shark Night k tomu režíroval David R. Ellis tvorca takých filmov ako Final Destination 2,4 či Hady v lietadle, takže o béčkovú zábavku som sa neobával, pretože nič iné za filmom ani nehľadajte. Postavy majú naordinované aby sa správali trápne, hystericky no a samozrejme americky a do hĺbky ich hĺbky nám scenáristi nedajú nahliadnúť. Lenže v tomto filme je hlavnou postavou žralok a ten, si myslím, že si svoju robotu robí dobre.
nájdete na:
http://www.uloz.to/11950066/shark-night-bdrip-xvid-defaced-avi
titulky:
http://www.titulky.com/Shark-Night-3D-189703.htm

pondelok 26. decembra 2011

A Lonely Place To Die

A LONELY PLACE TO DIE
UK, 2011
99 min.
réžia: Julien Gilbey
obsadenie: Melissa George, Ed Speelers, Eamonn Walker, Kate Magowan, Karel Roden, Alec Newman
spoločnosť: Carnaby International, Eigerwald Pictures, Molinare Studios
hodnotenie: 6,5/10
http://www.imdb.com/title/tt1422136/
http://www.csfd.cz/film/278753-lonely-place-to-die-a/

Skupinka nadšencov horolezectva nájde na jednej zo svojich výprav, hlboko v škótskych lesoch jamu a v nej malé dievčatko. Je zjavné, že ju tam ktosi uväznil a tak sa menia ich plány na dopravenie dievčatka do bezpečia  skrz nehostinnú a divokú krajinu. Za chrbtom majú neľútostných únoscov, ktorí chcú stoj čo stoj získať svoju korisť späť.
Naháňanie sa po hustých lesoch a hranie sa na mačku a myš, ma v takýchto filmoch veľmi baví a preto som sa na tento thriller veľmi tešil. Už samotné hodnotenia na filmových weboch predurčovali, že o zábavu bude postarané. Hodnotenie filmu by som rozdelil do dvoch častí. Prvá, čo je asi dve tretiny filmu je adrenalínom nabitá jazda a druhá, čiže posledná tretina už bohužiaľ len priemerom akejsi rukojemníckej drámy. Aj napriek tomu hodnotenia neklamali, výborný výber hercov, nádherné obrazy prírody, skvelá akcia a napätie. Jeden z naj thrilerov roku 2011.
nájdete na:
http://download.hellshare.sk/a-lonely-place-to-die-2011-bdrip-xvid-ac3-playxd-sk-titulky-rar/4496680/

American Horror Story epizóda 11 Birth


AMERICAN HORROR STORY
USA, 2011
obsadenie: Lily Rabe, Alexandra Breckenridge, Connie Britton, Frances Conroy, Jamie Harris, Jessica Lange
spoločnosť: 20th Century Fox, FX Network
hodnotenie: 7,5/10

Sint / Krvavý Mikuláš

SINT
Holandsko, 2010
85 min.
réžia: Dick Maas
obsadenie: Huub Stapel, Egbert Jan Weeber, Caro Lenssen, Escha Tanihatu, Bert Luppes
spoločnosť: Parachute Pictures, TDMP
hodnotenie: 6/10

To, že Mikuláš nieje a nikdy nebol milý deduško s bielou bradou, ktorý rozdáva úsmevy a sladkosti, nám odhalí tento holandský horor. Už v stredoveku sa stretávame s Mikulášom a jeho kumpánmi ako brancujú dediny a berú si cennosti a unášajú deti a ženy. Dedinčania však zoberú spravodlivosť do svojích rúk a pomstia sa. Odvety prekliaty Mikuláš prichádza vždy 5. decembra, keď je mesiac v splne aby sa pomstil. Do cesty sa mu hodlá postaviť policajt Goert, ktorý má s Mikulášom nevybavené účty. Krvavá mikulášska noc v Amstredame sa môže začať.
V žánry hororu nepatrí Holandsko medzi krajiny, z ktorých by sa chrlil jeden kúsok za druhým, no ak niečo odtiaľ výjde stojí to za to. Réžiu má na starosti skúsený mazák Dick Maas (koho desil začiatkom 90tich rokov našich kinách film Fantóm Amsterdamu?) veľmi jednoduchou a účinnou réžiou nám podáva mikulášsky darček obalený krvavou stužkou. Prostredie uličiek Amsterdamu filmu dodáva taktiež osobitý charakter. Sint je síce béčko a ani nemá veľké ambície, no v tomto vianočnom čase je to hororová alternatíva k Popoluške či Mrázikovi.
nájdete na:

sobota 17. decembra 2011

Sector 7



SECTOR 7 / 7 GWANGGU
Južná Kórea, 2011
100 min.
réžia: Ji-hun Kim
obsadenie: Ji-won Ha, Ye-reyon Cha, Sung-kee Ahn, Ji-ho Oh
spoločnosť: CJ Entertainment, JK Film
hodnotenie: 5,5/10
http://www.imdb.com/title/tt1934381/
http://www.csfd.cz/film/291082-7-gwanggu/

Na ropnej plošine pri juhokorejskom ostrove Jeju, sa jeho pracovníci snažia vyťažiť aspoň kúsok ropy. Keďže miesto už dlhší čas nevykazuje žiadne výsledky prichádza na plošinu Jeong-man aby pripravil osadenstvo na opustenie plošiny. Plány im skazí záhadný tvor z hlbín. Na plošine postupne miznú ľudia, schyľuje sa k boju o prežitie.
Juhokorejčania už nejaké tie skúsenosti z monštrami majú (Host) a preto som bol zvedavý aj ne tento ich kúsok. Atraktívne prostredie ropnej plošiny, odkiaľ človek len tak neujde a keď do tohto prostredia vhodíte krvilačnú príšeru, môže z toho byť zaujímavá záležitosť. Škoda, že korejci do prvej polovice dali príliš veľa sileného humoru a do tej druhej, hlavne do jeho konca zbytočné naťahovanie. Príšera je fajn a aj réžia disponuje peknými zábermi, no pravdu povediac očakávania boli o čosi väčšie.
nájdete na:
http://www.megaupload.com/?d=4O34GQ6O
http://www.megaupload.com/?d=D9VJY38J
http://www.horrorplace.org/forum/viewthread.php?thread_id=5790
titulky:
http://www.titulky.com/7-gwanggu-188400.htm

Trailer na slovenský sci-fi thriler IMMORTALITAS

IMMORTALITAS
Slovesnko, 2011
réžia: Erik Bošnák



zdroj: youtube

štvrtok 15. decembra 2011

Don´t Be Afraid of The Dark / Nebojte sa tmy



DON´T BE AFRAID OF THE DARK
USA, Austrália, Mexico, 2010
99 min.
réžia: Troy Nixey
obsadenie: Guy Pearce, Katie Holmes, Bailee Madison, Jack Thompson
spoločnosť: Miramax Films, Alliance Films
hodnotenie: 6/10

Dej filmu sa odohráva na starobylom vidieckom sídel, v ktorom kedysi býval slávny ilustrátor. Alex so svojou dcérkou Sally a priateľkou Kim prichádzajú do sídla aby na ňom časom začali zarábať ako na historickej atrakcii. Úsmev na tvári, im vyčarujú aj novoobjavené dvere do majstrovej pracovne. Dvere však okrem starodávnych pokladov skrývajú aj strašné tajomstvo a to, že boli skryté nebola náhoda. Malú Sally čoskoro začnú prenasledovať zvláštne šepkajúce hlasy. Škriatkovia? Alebo niečo horšie?
Pod film sa producentsky podpísal Guillermo Del Toro (Hellboy, Faunov labyrint, Mimic) a je to na filme aj vidieť. Obrázky dýchajú až priam rozprávkovou atmosférou a v podstate by som to aj takto zaškatuľkoval ako rodinný horor. Beltramiho hudba je podmanivá a Nixeyova réžia precízna s vyžívanim sa v ukážkovej kamere, no mne na filme čosi chýbalo, neviem či som mal na neho väčšie očakávania alebo je to spôsobené Del Torom, na ktorého mám iné nároky, vďaka jeho skvelým predchádzajúcim kúskom. V každom prípade kvalitné filmové remeslo.
nájdete na:
titulky:

streda 14. decembra 2011

Fright Night



FRIGHT NIGHT
USA, 2011
106 min.
réžia: Craig Gillespie
obsadenie: Anton Jelchin, Colin Farrel, Toni Collete, David Tennant, Imogen Poots
spoločnosť: DreamWorks
hodnotenie: 6,5/10

Teenager Charlie si žije bežný život amerického stredoškoláka, zo všetkým čo k tomu patrí. Z pocitu všednosti ho vyvedie podozrenie, že jeho novo prisťahovaný sused je upír a má na svedomí zmiznutia ľudí v blízkom okolí. Stane sa to najhoršie, na prvý pohľad hlúpe teórie sa stávajú skutočnosťou. Charlieho sused je naozaj upír a je to práve Charlie a jeho priateľka Amy, na koho si táto krvilačná beštia brúsi zuby. Keďže nikto v okolí nieje schopný uveriť tejto pravde požiada o pomoc mága a iluzionistu Petera Vincenta.
Remake dnes už klasiky upírskeho filmu z roku 1984 nedopadol vôbec zle. Podľa môjho názoru nemá to čaro ako pôvodný film, no na druhej strane dali tvorcovia tomuto filmu moderný šat, pekné efekty a body pripisuje aj Colin Farrel v úlohe upíra. Frigh Night by som určite zaradil medzi to lepšie čo sa v tomto, dosť slabom hororovom roku urodilo. Film mal rozpočet 17 miliónov dolárov a to možno väčšina z toho išla na honorár pre Farella :)
nájdete na:
titulky:

pondelok 12. decembra 2011

piatok 9. decembra 2011

Apollo 18



APOLLO 18
USA, 2011
86 min.
réžia: Gonzalo López-Gallego
obsadenie: Warren Christie, Lloyd Owen, Ryan Robbins
spoločnosť: Alliance Films, Dimension Films, Apollo 18 Productions
hodnotenie: 6,5/10

Traja kozmonauti sa vydávaju na utajený let na mesiac. Vláda ich posiela kvôli vzatiu vzoriek horniny. Z počiatku rutínny let kozmonautov sa mení na boj o život. Keďže ľudstvo sa zrejme mýlilo a na mesiaci existuje život.
Film je zostavený z dokumentárnych záberov kozmonautov, ktorí majú dostatok kamier na to aby zachytili čo sa na mesiaci stalo. Gonzalo López-Gallego je tvorca zaujímavého survival thrilleru El Rey de la Montana. Podarilo sa mu navodiť atmosféru človeka v opustenom priestore s obmedzenými možnosťami konať a tým pádom aj prežiť. Film zrejme nebude vyhovovať ľuďom, ktorí nemajú radi ručnú roztrasenú kameru a autentické ničím neprifarbené zábery, či konanie postáv.
nájdete na:

pondelok 5. decembra 2011

Prvá ochutnávka THE CABIN IN THE WOODS Trailer

THE CABIN IN THE WOODS
USA, 2012
réžia: Drew Goddard


zdroj: youtube

The Thing


THE THING
USA, Kanada 2011
103 min.
réžia: Matthijs Van Heijiningen Jr.
obsadenie: Joel Edgerton, Mary Elizabeth Winstead, Eric Christian Olsen, Kim Bubbs, Trond Espen Seim
spoločnosť: Morgan Creek Production, Strike Entertaiment, Universal Pictures
hodnotenie: 7/10

Uprostred ľadových pláni Antarktídy objavia vedci z medzinárodnej výskumnej stanice zamrznutého tvora, ktorý nepochádza z našej planéty. Z počiatku nadšený tím vedcov, keďže sa jedná o prevratný objav, zisťuje postupne, že tvor má dokonalé obranné vlastnosti a na odľahlej stanici uprostred ničoho sa množí paranoia a hrozba mimozemšťana narastá.
The Thing Prequel sa nevyhne (a ani sa tomu veľmi nedá) porovnávaniam zo svojím predchodcom z roku 1982, dnes už legendárnym sci-fi hororom Johna Carpentera. Keďže pôvodný film je v mojich filmových rebríčkoch veľmi vysoko, bol som zvedaví na toto modernejšie spracovanie, aj keď v konečnom dôsledku nejde o remake. Film splnil moje očakávania, bavil som sa dobre, po filmárskej stránke kvalitne zvládnutá práca, po tej trikovej ešte lepšie. Tuhá atmosféra okolitého prostredia podporovaná tajomným soundtrackom dáva tomuto sci-fi hororu dušu a to si na tom cením najviac.
nájdete na:
titulky:

štvrtok 1. decembra 2011

The Walking Dead Season 2 episode 6 Secrets


THE WALKING DEAD
SEASON 2
USA, 2011
obsadenie: Andrew Lincoln, Jon Bernthal, Sarah Wayne Callies, Laurie Holden, Jefrey DeMunn, Stephen Yuen, Chandler Riggs, Norman Reedus, Irone Singelton,
spoločnosť: AMC Studios
hodnotenie: 8,5/10
nájdete na:
titulky:

American Horror Story - epizóda 8 Rubber Man


AMERICAN HORROR STORY
USA, 2011
obsadenie: Lily Rabe, Alexandra Breckenridge, Connie Britton, Frances Conroy, Jamie Harris, Jessica Lange
spoločnosť: 20th Century Fox, FX Network
hodnotenie: 7,5/10
nájdete na:
titulky:

American Horror Story - epizóda 7 Open House


AMERICAN HORROR STORY
USA, 2011
obsadenie: Lily Rabe, Alexandra Breckenridge, Connie Britton, Frances Conroy, Jamie Harris, Jessica Lange
spoločnosť: 20th Century Fox, FX Network
hodnotenie: 7,5/10
nájdete na:
titulky: