pondelok 31. októbra 2011

HALLOWEEN TRAILER: CASSADAGA

CASSADAGA
USA, 2011
réžia: Anthony DiBlasi


zdroj: youtube

HALLOWEEN TRAILER: GONE / FORSVUNNEN

FORSVUNNEN
Švédsko, 2011
réžia: Mattias Olsson, Henrik JP Akesson


zdroj: youtube

HALLOWEEN TRAILER: DUNDERLAND

DUNDERLAND
Nórsko, 2012
réžia: Nills J. Nesse, Finn Eric Lognan


zdroj: youtube

HALLOWEEN TRAILER: LIVIDE

LIVIDE
Francúzsko, 2011
réžia: Alexandre Bustillo, Julien Maury


zdroj: youtube

piatok 28. októbra 2011

Wrong Turn 4: The Bloody Beginnings



WRONG TURN 4: THE BLOODY BEGINNINGS
USA, Nemecko 2011
réžia: Declan O´Brien
obsadenie: Jennifer Pudavick, Tenika Davis, Kaytlin Wong, Victor Zinck Jr., Dean Armstrong
spoločnosť: 20th Century Fox Home Entertaiment
hodnotenie: 5/10

Typický slasher posledných rokov. Partia drzích američanov si ide troška zašantiť na skútroch a keďže nikto z nich nemá orientačný zmysel, to že sa stratia je jasná vec. Našťastie, či nanešťastie je v horách opustená budova, ktorá kedysi slúžila ako psychiatrická liečebňa, kde sa partia mladíkov ukryje. Nevedia však, že ju momentálne spravujú kanibalský súrodenci a krvavé jatky môžu začať.
Film v názve neklame naozaj ide o začiatky a naozaj budú krvavé. Ak si nebudete všímať stupiditu dialógov, či chovanie postáv, čo je v podstate vec, ktorá je so slashermi spiata, dá sa na filme zabaviť a na svoje si prídu aj milovníci brutalitiek. Čisté priemerné hororové béčko.
nájdete na:
titulky:

utorok 25. októbra 2011

Grimm episode 1 Pilot


GRIMM
USA, 2011
obsadenie: David Giuntolli, Russel Hornsby, Bitsie Tuloch, Siras Weil Mitchel, Sasha Roiz
spoločnosť: Universal Media Studios
hodnotenie 6,5/10

Tohtoročná jeseň je bohatá na seriály s hororovým či je mysterióznym podtónom. Po American Horror Story, Walking Dead prichádza ďalšia seriálová novinka od producentov seriálu Buffy s názvom Grimm.
Detective Nick sa dozvedá, že je jedným s potomkov lovcov príšer rodiny Grimmovcov a že príbehy, o ktorých písali neboli až tak vymyslené a už vôbec mi sme ich nemali nazývať rozprávkami.
Prvý diel celkom ušiel nenáročná jemne hororová zábavka. Z menovaných seriálov najslabšie no stále v rámci pozerateľnosti a slušnej TV zábavy.
nájdete na:
titulky:

The Walking Dead Season 2 episode 2 Bloodletting


THE WALKING DEAD
SEASON 2
USA, 2011
obsadenie: Andrew Lincoln, Jon Bernthal, Sarah Wayne Callies, Laurie Holden, Jefrey DeMunn, Stephen Yuen, Chandler Riggs, Norman Reedus, Irone Singelton,
spoločnosť: AMC Studios
hodnotenie: 8,5/10

nájdete na:
titulky:

nedeľa 23. októbra 2011

Super 8



SUPER 8
USA, 2011
112 min.
réžia: J.J.Abrams
obsadenie: Joel Courtney, Riley Griffiths, Ryan Lee, Elle Fanning, Kyle Chandler,
spoločnosť: Paramounth Pictures, Bad Robot, Amblin Entertaiment
hodnotenie: 6/10


Duo Spielberg - Abrams nám predkladá pohľad na 80te roky. Na spôsob akým sa vtedy točili filmy spojený s istou dávkou sentimentu. Príbeh z malého mestečka, v ktorom partia decák natáča zombie horor. Ich život naberie na obrátkach keď sú v jednu natáčaciu noc svedkami vykoľajenia vojenského vlaku. Vo vlaku armáda prevážala niečo čo sa nikdy nemalo dostať na slobodu. V mestečku začínajú miznúť zvieratá aj ľudia.
Mal som pocit, že sa pozerám na Goonies (1985) akurát nového tisícročia. Dej filmu je zasadený do rokov 80tych. Určite nespájajte tento film zo slovíčkom horor, skôr niečo ako scifičko rodinného charakteru s jemne mysterióznym nádychom. U mňa film zostal trochu za očakávaním, aj keď som pri ňom strávil príjemný večer, akosi som čakal viac vzruchu a menej sentimentu.
nájdete na:
titulky:

sobota 22. októbra 2011

The Walking Dead Season 2 episode 1 What Lies Ahead


THE WALKING DEAD
SEASON 2
USA, 2011
obsadenie: Andrew Lincoln, Jon Bernthal, Sarah Wayne Callies, Laurie Holden, Jefrey DeMunn, Stephen Yuen, Chandler Riggs, Norman Reedus, Irone Singelton,
spoločnosť: AMC Studios
hodnotenie: 8,5/10

Druhá séria zombie apokalyptického seriálu pokračuje tam kde prvá séria skončila. Skupina zachránených opúšťa Atlantu a vydáva sa hľadaním lepšieho miesta tam kde by ich chodiaca smrť - zombíci obchádzali. Dúfajme, že aj druhá séria udrží laťku kvality veľmi vysoko.
nájdete na:
titulky:

pondelok 17. októbra 2011

Faces In The Crowd


FACES IN THE CROWD
USA, Francúzsko, Kanada, 2011
réžia: Julien Magnat
obsadenie: Milla Jovovich, Sarah Wayne Callies, Michael Shanks, Julian McMahon
spoločnosť: Forecast Pistures, Mind Eye
hodnotenie: 5/10

Anna sa jednej noci vracia domov z večierka, keď sa náhodne stane svedkom brutálnej vraždy. Násilník si ju všimne a keďže Anna videla jeho tvár pokúsi sa ju zabiť. Pri boji však Anna spadne a zobudí sa až v nemocnici. Síce živá a zdravá no zo zvláštnou poruchou mozgu tzv face-blind, neschopnosťou zapamätať si tváre. Vrah vraždí aj naďalej a je len otázkou času kedy si nájde aj Annu aby ju navždy umlčal. Vďaka jej handycapu má uľahčenú úlohu.
Priemerný thriller zo zaujímavým nápadom. Priemerný z dôvodu ako je natočený a to podľa mňa dosť nezaujímavo. Viem si predstaviť čo by s týmto urobil napr. David Fincher alebo nebodaj Dario Argento :). Na piatkový jesenný podvečer určite vhodné no potenciál mal tento film určite väčší.
nájdete na:
http://download.hellshare.sk/faces-in-the-crowd-absurdity-majors-rar/3776158
titulky:

sobota 15. októbra 2011

Grave Encounters




GRAVE ENCOUNTERS
Kanada, 2011
réžia: The Vicious Brothers
obsadenie: Sean Rogerson, Juan Riedinger, Ashleigh Gryzko,
spoločnosť: The Engine Films
hodnotenie: 7/10

Partia, dokumentaristov hľadajúca duchárske senzácie sa chystá na nový diel. Pred nimi je noc strávená v rozsiahlom komplexe chodieb a miestností bývalej psychiatrickej liečebne. Nadšenci, ktorí bažia po strašidelných záberoch sa spočiatku dobre bavia, no noc ktorá je pred nimi určite nebude pokojná. V liečebni ostalo mnoho týraných duší.
Ako hororový fanúšik som sa nevyhol porovnávaniu s Paranormal Activity, už len kvôli spoločným znakom ako napr. amatérska kamera vs. duchovia. Grave Encounters majú jednu výhodu, v podstate už po prvom striedmom zoznámení z postavami začne tlačiť na pílu a nepovolí do posledných minút a okrem toho, s pokojom to môžem nazvať aj ako oveľa akčnejšiu verziu Paranormla Activity. V každom prípade Grave Encounters sú kvalitným prírastkom do fakedocu hororovej rodiny.
nájdete na:
titulky:

piatok 7. októbra 2011

American Horror Story - epizóda 1 Pilot


AMERICAN HORROR STORY
USA, 2011
obsadenie: Lily Rabe, Alexandra Breckenridge, Connie Britton, Frances Conroy, Jamie Harris, Jessica Lange
spoločnosť: 20th Century Fox, FX Network
hodnotenie: 7,5/10

Nový hororovo dramatický seriál od spoločnosti 20th Century fox sa sústreďuje na osudy rodiny, ktorá sa nasťahovala do nového domu v Los Angeles. Rodina prežila zopár zdrvujúcich životných úderov (manželská nevera, potrat) a nový domov má im má priniesť nový začiatok a pohodu do ich života. Dom do ktorého sa naťahovali je plný zla a nevyslovených tajomstiev, ktoré sa postupne dostávajú a zrejme aj budú dostávať na povrch.
Prvý diel vynikajúci, hororový seriál o strašidelnom dome je určite osviežením televíznej sezóny.
Skvelá hudba, herci, dobre dávkované napätie a má to aj istý úchylný feeling. Teším sa na ďalší diel.
nájdete na:
titulky: