utorok 30. augusta 2011

HORROR BATTLE 3

Predchádzajúci horror battle veľmi tesne pre Wesa Cravena.
Vlkodlaci a upíry medzi sebou bojujú po stáročia a aj v dnešnom svete, hoci sa snažia byť v utajení, je to aj napriek tomu dosť vidieť.

UNDERWORLD SAGA VS. TWILIGHT SAGA




streda 24. augusta 2011

In Their Sleep / V spánku


DANS TON SOMMEIL / IN THEIR SLEEP
Francúzko, 2010
84 min.
réžia: Caroline Du Potet, Éric Du Potet
obsadenie: Anne Parillaud, Jean-Hugues Anglade, Thierry Frémont
spoločnosť: Delante Films BR Films
hodnotenie: 5,5/10

Žena v strednom veku Sarah, sa stále nevie zmieriť so smrťou svojho syna. Jednej noci jej pod auto vbehne vystrašený mládenec. Tvrdí, že ho po lese naháňa neznámi muž, zlodej, ktorý chce jeho smrť, keďže ho vyrušil pri lúpeži a neželá si svedkov. Sarah ponúkne mládencovi pristrešok na noc, no tajomný muž sa svojho cieľa nevzdáva a čo chvíľa sa objaví pri Sarinom dome.
Minimalistický francúzsky hororik si vystačí zo zopár postavami a hoci som si najprv myslel, že ho zaradím do rovnakého vreca ako napríklad Inside alebo Martyrs, nakoniec som z toho upustil a posúvam ho o vrece nižšie no nemyslím si, že som nad týmto filmom strávil zbytočný čas.
nájdete na:

piatok 19. augusta 2011

HORROR BATTLE 2

Prvým víťazom sa stáva Stephen King
Pokračujeme s novým bojom

JOHN CARPENTER vs. WES CRAVEN
Dvaja majstri hororu. Carpenter má na svedomí také kúsky ako napr. Halloween, The Fog alebo The Thing. Craven sa preslávil filmami Nightmare on Elm Street, Hills Have Eyes alebo slasher sériou Scream. Kto z nich natočil zásadnejšie diela svetového hororu? Koho filmy vás viac ovplyvnili? Rozhodnite.

Upíry a vlkodlaci su späť v trailery na UNDERWORLD: AWEKING

UNDERWORLD: AWEKING
USA, 2012
réžia: Mans Marlind, Bjorn Stein


zdroj: traileraddict

Ginger Snaps Back: The Beginning / Moja sestra vlkodlak 3


GINGER SNAPS BACK: THE BEGINNING
Kanada, 2004
94 min.
réžia: Grant Harvey
obsadenie: Emily Perkins, Katharine Isabelle, Nathaniel Arcand, JR Bourne, Hugh Dillon
spoločnosť: Lion Gates Films, 49 Films
hodnotenie: 5,5/10

Kanada 1815. Sestry Ginger a Brigitte blúdia sami pustým lesom. Narazia na vyplienený indiánsky tábor, kde stretnú starú jasnovidku a tá im prezradí osudové proroctvo. Keď nezabijú tajomného chlapca, bude musieť jedna zo sestier zabiť tú druhú. Pri svojom putovaní nájdu útočisko v pevnosti, ktorá skrýva strašné tajomstvo. Jednej noci je Ginger napadnutá podivným tvorom, s polovice chlapcom, s polovice vlkom. Podarí sa Brigitte zachrániť sestru a zastaviť tak prastarú kliatbu? (oficiálny text distribútora)
Tretí diel tejto vlkodlačej trilógie nás dostáva späť na začiatok a dozvieme sa ako vznikla prastará kliatba. V rámci vlkodlačieho žánru, ľahký nadpriemer, so slušnou dávkou krvi a aj vlkodlačích monštier. Akčné pasáže, striedajú tie nudnejšie a celkovo tento diel vychádza z celej trilógie ako najslabší, no stále pozerateľný. Keďže vo vlkodlačom subžánry, až tak veľa periel nemáme, poteší aj toto béčko.
nájdete na:

piatok 12. augusta 2011

HORROR BATTLE

SLEDUJTE BLOG, KAŽDÝ PIATOK
HORROR BATTLE
HLASUJTE ZA SVOJHO FAVORITA

STEPHEN KING vs CLIVE BARKER
Kto s týchto legendárnych hororových tvorcov je lepší?

La Harencia Valdemar: La Sombra Prohibida


LA HARENCIA VALDEMAR: LA SOMBRA PROHIBIDA
Španielsko, 2010
92 min.
réžia: José Luis Alemán
obsadenia: Silvia Abascal, Óscar Jeanada, Danielle Liotti, Laia Marull
spoločnosť: La Crusada Entertainment, Universal Pictures
hodnotenie: 6/10

Osudy hrdinov pokračujú v druhom diely fantasy s hororovými prvkami. Oscar aj naďalej pátra po Louise, ktorá sa stratila pri ohodnocovaní starého sídla Valdemarovcov a skupina okultistov sa pripravuje na stvorenie nového pána. Dej sa v drvivej väčšine odohráva v súčastnosti, čo je aj rozdiel oproti prvému dielu. Temné sily sa však preukážu aj tentoraz, budeme svedkami mnohých dejových zvratov a finálneho monštra, pretože s knihou Necronomicon sa neradno zahrávať.
Kvalitatívny štandard, ktorý mne ponúkol niečo navyše zaujímavou hudbou a mystery feelingom. Efekty možno mohli byť o čosi menej digitálnejšie, čo je hlavne na konci filmu veľmi vidieť. No nejaké vážnejšie výhrady voči filmu nemám. V porovnaní s prvým dielom o čosi slabšie, ale aj napriek tomu ničím neuražajúca španielska produkcia.
nájdete na:
titulky:

sobota 6. augusta 2011

Scream 4 / Vreskot 4





SCREAM 4
USA, 2011
111 min.
réžia: Wes Craven
obsadenie: Neve Campbell, Courteney Cox, Emma Roberts, David Arquette, Rory Culkin
spoločnosť: Dimension Films
hodnotenie: 6,5/10

Sidney sa rozhodla o hrozných predchádzajúcich udalostiach napísať knihu a pochváliť sa s ňou aj v rodnom mestečku Woodsboro. Stretáva starých známich, šerifa Deweya a jeho už manželku novinárku Gale, ktorá opäť prahne po zaujímavom príbehu. Návšteva Sidney však spustí vo Woodsboro aj ďalšie, hroznejšie udalosti. Ghostface je späť a čepeľ jeho noža znova prepichuje telá...
Wes Craven sa rozhodol s novým desaťročím naštartovať novú Vreskotovskú trilógiu a vrátil sa do vôd, ktoré mu svojo času navrátili slávu a spustili slasherový ošiaľ 90tych rokov. Treba povedať, že štvorka je urobená obstojne, postavy majú charakter, Ghostface si udržal svoj štýl, krvi a vrážd je dostatok a aj zápletka a záverečné vyustenie je v pohode. Samozrejme nevyhneme sa niektorým klišé scénam a stupidným dialógom, na druhej strane fanúšikov potešia narážky na hororové filmy, je to predovšetkým o zábave a to som od filmu dostal.
nájdete na:
http://download.hellshare.sk/august-2011/scream-4-dvdrip-xvid-czsub-amiz-arc-avi/3365231/
titulky:
http://www.titulky.com/Scream-4-179631.htm