nedeľa 31. mája 2009

TV HOROR SERVIS 1.6. - 7.6. 2009

Ďalší týždeň nás televízie nijako extra nepotešia, tuším najslabší výber strachu odkedy existuje na tomto blogu TV HOROR SERVIS. Ale niečo tu predsa je tak si to poďme predstaviť.
Máme tu slabučkú MÁRNICU Toba Hoopera o rodinke, ktorá prevádzkuje pohrebnú službu, s ktorou niečo nieje v poriadku, áno ožívajú tam mŕtvi. Priemerný skôr možno thriller ako horor RED EYE/NOČNÝ LET od ďalšieho majstra hrôzy Wesa Cravena, ktorý vyrozpráva príbeh ženy, ktorá sa stane obeťou v hre mierne švihnutého vraha (skvelý Cilian Murphy). Lahôdku a zároveň film týždňa ponúka Priam a to unikátne dielo Stanleyho Kubricka OSVIETENIE podľa románu Stephena Kinga. Skvelý Jack Nicholson hrá chlapíka, ktorému v osamelom horskom hoteli poriadne šibne, ale naozaj poriadne. Ostatok je viac menej do počtu, PREDTUCHA je znova iba priemerný thriller so Sandrou Bullock a OTVORENÉ MORE skôr návodom ako prežiť medzi žralokmi, aj keď atmosféru strachu a napätia to určite obsahuje.

MÁRNICA - 2005
FILM+, pondelok 1.6. - 01:10
ARACHNID - 2001
TV JOJ, utorok 2.6. - 23:50
VRESKOT - 1997
FILMBOX, utorok 2.6. - 00:30
OSVIETENIE / SHINNING - 1980
PRIMA, piatok 5.6. - 01:10

PREDTUCHA / PREMONITION - 2007
ČT1, sobota 6.6. - 21:40
RED EYE / NOČNÝ LET - 2005
NOVA, sobota 6.6. - 22:35

DRACULA 2: VZKRIESENIE - 2002
FILMBOX, nedeľa 7.6. - 00:20
OTVORENÉ MORE - 2003
TVJOJ, nedeľa 7.6. - 00:00

sobota 30. mája 2009

Darkness Falls


DARKNESS FALLS
USA, Austrália, 2003, 85 min.
réžia: Jonathan Liebesman
obsadenie:
Chaney Kley - Kyle Walsh
Emma Caufield - Caitlin Green
Lee Cormie - Michael Green

Od doby keď malý Kyle prežil búrlivú noc, potom čo mu vypadol posledný mliečny zub a jeho matka prišla o život, ho po ďalších 12 rokov prenasleduje zubná víla. Keďže ho v dectve nedostala, čaká na vhodnú príležitosť aby to napravila. Kyle je už mladý muž, keď mu zavolá jeho dávna láska Caitlin. Jej malý brat Michael sa totiž bojí tmy a doktori mu nevedia pomôcť. Kyle zistí, že za strašenie Michaela je zodpovedná tá istá osoba ako v jeho prípade a to zubná víla. V malom mestečku preto budú mať celkom rušnú noc.
Darkness Falls má veľmi dobrý rozjazd a po prvej štvrťhodinke som si od filmu sľuboval veľa. Škoda, že to dopadlo o čosi horšie, pretože potenciálu tu bolo dosť aj vďaka originálnej creatúre zubnej víle. Jej legenda sa dala o čosi viac prehĺbiť. S pribudajúcimi minútami sa film zošuchne do pozerateľného štandardu, v ktorom nie je núdza o zopár logických lapsusov alebo klasických hororových klišé. Pochvalu odo mňa dostáva zubná víla a hlavne zvukové efekty, ktoré niekedy vystrašili viac ako tie obrazové. Režisér Jonathan Liebesman má aj svoje dobré chvílky a potenciál v ňom nejaký je, dokázal to aj v pokračovaní prerábky Texas Chainsaw Masacre: The Beginning. Takže zo zubnej víly ostali také rozporuplné dojmy, ale vzhľadom na to kvantum blbosti čo sa točia, to zostalo v tej lepšej polovici.
linky nájdete na:
http://www.flixdump.com/movie-62214-Darkness_Falls_DVDRip.htm
titulky:
http://www.titulky.com/Darkness-falls-12519.htm

piatok 29. mája 2009

Piatková Hororová Noc - Poltergeist


POLTERGEIST
USA, 1982, 114 min.
réžia: Tobe Hooper, Steven Spielberg
obsadenie:
Craig T. Nelson - Steven Freeling
Jobeth Williams - Diane Freeling
Beatrice Straight - Dr. Lesh

Na dnešnú hororovú piatkovú noc som vybral duchársku klasiku Stevena Spielberga, ktorý film napísal a aj sa podieľal na jeho réžii, aj keď vo filmových análoch sa ako meno režiséra uvádza iba Tobe Hooper.
V jednom dome na Kalifornskom predmestí zažije rodinka stretnutie s neznámymi silami, ktoré nepochádzajú z tohto sveta. Ako médium medzi svetom ľudským a svetom duchov im poslúži ich malá dcérka, s ktorou sa temné sily skontaktujú a vzápätí aj unesú do iného sveta. Na pomoc im prichádza odborníčka na sily zo záhrobia Dr. Lesh. Život rodiny sa v zásade zmení a začína sa boj o malú dcérku, ale aj o ďalší pokojný život všetkých zúčastnených.
Veľa slov k tomuto filmu netreba, len poznámočka, že tento film dokáže vystrašiť aj po rokoch a všetko v ňom je proste bravúrne. Od hudby až po špeciálne efekty. Jeden z najlepších duchárskych hororov, ktorý bol kedy natočený. S odstupom času sa natočili aj dve ďalšie pokračovania, ktoré síce niesu najhoršie no kvalitu prvého dielu nedosiahli. Film mal v dobe svojho vzniku aj tri nominácie na oscara a to za hudbu (Jerry Goldsmith), zvukové efekty a špeciálne efekty.
linky nájdete na:
http://www.filedownloadfull.com/forums/f4/rs-com-poltergeist-1982-dvdrip-xvid-57977/
titulky:
http://www.titulky.com/Poltergeist-56653.htm

Virus 1.0


VIRUS ONE POINT 0
USA, Rumunsko, Island, 2004, 92 min.
réžia: Jeff Renfroe, Marteinn Thorsson
obsadenie:
Jeremy Sisto - Simon
Udo Kier - Derrick
Deborah Unger - Trish
Lance Henriksen - Howard

Počítačoví špecialista Simon má za úlohu rozkódovať informácie pre svoju firmu. Zo sústredenia na prácu , ho stále vyrušujú prázdne balíčky, ktoré sa objavujú v jeho byte. Simon začne podozrievať svojich susedov, zdravotnú sestru Trish, vynálezcu Derricka a hlavne hulvátskeho suseda zo psom. Jediný komu môže ako tak dôverovať je inštalatér Howard a kuriér Nile. Paranoia sa však stupňuje, Simon počuje zvláštne zvuky, v obchode ho stále niekto sleduje a v telefóne sa nikto nehlási. Začne sa meniť aj Simonov zdravotný stav a balíčky má vo svojom byte znova a znova. Navyše robotická hlava vynálezcu Derricka mu prezradí, že sa chystá niečo veľké...
Mix paranoie, depresie, nemohúcnosti, pesimizmu, tajomná, temnoty a úzkosti, asi takto by som charakterizoval toto temné sci-fi. Dej sa odohráva v mierne zdevastovanom obytnom dome, kde na tmavých chodbách blikajú neóny a každý sa správa ako z nejakou psychickou chorobou. Réžia má navodiť rovnaký pocit úzkosti a paranoie ako prežíva hlavný hrdina Simon, takže pri filme zažijeme niekoľko druhov depresívnych nálad. Film určite nie je typom, ku ktorému sa hodia pukance a cola a treba pri ňom dávať pozor na dej, takže mozog odporúčam nevypínať. Nie je to žiadna oddychovka. Vo filme hrá zopár známych tvári, najznámejší z nich je asi Lance Henriksen, ktorý od úlohy robota Bishopa z Votrelcov pekne zostarol alebo Udo Kier, ktorý hral v obrovskej plejáde všelijakých filmov. Virus 1.0 je určite zaujímavým produktom a mňa osobne príjemne prekvapil.
linky nájdete na:
http://elf106.blogspot.com/search?q=virus+1.0
film je v CZ dubingu

štvrtok 28. mája 2009

Maléfique / Znamenia na stene


MALEFIQUE
Francúzko, 2002, 90 min.
réžie: Eric Vallete
obsadenie:
Gerard Laroche - Carrère
Phillipe Laudenbach - Lassalle
Clovis Cornilas - Marcus
Dimitri Rataud - Pâquerette

Bohatý riaditeľ spoločnosti Carrère sa dostane do väzenskej cely, kde má stráviť zopár dní, kým za neho manželka zoženie kauciu. Spoločnosť mu robia transexual Marcus (hlavný predstaviteľ Clovis Cornillas si zahral aj v temnom sci-fi Eden Log) , ktorý sa túži stať ženou a pripravuje útek, retardovaný chlapec Pâquerette, ktorý zjedol svoju maloletú sestru a postarší intelektuál Lassalle , ktorý vďaka zatmeniu mysle zabil svoju manželku. Jednej noci objavia v stene otvor a v ňom knihu, ktorá je vlastne denníkom masového vraha, ktorý kedysi z cely ušiel. V knihe sú rôzne okultistické návody a znaky, pomocou ktorých sa dajú robiť zaujímavé veci. Štvorica väzňov sa rozhodne túto knihu použiť na útek.
Po tom čo som minulý týždeň videl Americký trapas Devils Tomb, som si musel urobiť chúťky niečim Európskym a voľba padla na tento Francúzky film a neoľutoval som. Znamenia v stene ponúkaju zaujímavý dej a zopár dosť strašidelných scén. Pochmúrna atmosféra väzenskej cely (prakticky celý film za odohráva na tomto mieste) je trochu kombinovaná z psychológiou, aj keď treba povedať, že nejako extrémne sa do hĺbiek jednotlivých postáv nedostaneme. Režisér Eric Vallete sa nesnaží len nemo postaviť kameru do rohu miestnosti, ale pokúša sa v minime priestore využiť rôzne uhly, nájazdy a kamerové hračky, preto aj napriek minimálnemu deju film ubieha v pohodovom pozerateľnom tempe. Vallete doposiaľ režíroval nie veľmi úspešný remake Japonského hororu Zmeškaný hovor a tento rok sa dočkáme jeho nového filmu The Hybrid.
nájdete na:
http://uloz.to/xnttLth/znameni-ve-zdi-cz-od-lukuz-avi
film je v CZ dubingu

streda 27. mája 2009

Strašidelne krátke správy 20/2009

JESENNÁ NÁKAZA
Na úvod dnešných noviniek tu máme jeden nezávislý hororík nazvaný THE AUTUMN. Jeden jesenný deň totiž svet postihne neznáma nákaza. Až na zopár, zrejme imúnnych všetci zomierajú. Na druhý deň sa situácia mení a tí čo prežili zisťujú, že mŕtvy ožívajú. Ano máme tu ďalší zombie horor, ktorý svojou hereckou kreáciou podporil aj David Carradine.

PAITBALL DRUHÝ TRAILER
Nedávno som to hodil príspevok o Španielskom survival horore PAITBALL a aj trailer, ktorý vyzeral mrazivo, ale veľa toho vidieť nebolo. Teraz sa objavila aj druhá upútavka o niečo akčnejšia než tá prvá. Pripomeniem len, že film je o skupinke ľudí, ktorá sa chce odreagovať pri paintballe, no bude musieť bojovať o svoj život.

TROCHA OKULTIZMU
Ešte ostaneme pri Španielskom horore a to konkrétne pri filme IMAGO MORTIS, ktorý rozpráva o študentovi, ktorý na univerzite objaví tajomnú komunitu, ktorá sa zahráva z okultizmom a smrťou. Za filmom stoja producenti mrazivej duchariny Sirotinec a temnej rozprávky Faunov labyrint.

PRÍBEH Z HROBKY
Teraz nemám na mysli kultový seriál Tales From The Crypt, ale nový horor nazvaný podobne THE CRYPT. Šiestim mladým ľuďom sa zachcelo veľmi rýchlo zbohatnúť a tak sa chystajú vykradnúť hrobky v katakombách pod mestom. Kopa bohatstva tam vraj leží od veľkej hospodárskej krízy. Ako nám aj trailer napovie, pôvodný majitelia sa bohatstva nechcú vzdať bez boja. Upútavku nájdete hore ako trailer týždňa

nedeľa 24. mája 2009

TV HOROR SERVIS 25.5. -31.5. 2009

VRESKOT - 1997
FILMBOX, pondelok 25.5. - 22:50
VOTRELEC - 1979
TV JOJ, pondelok 25.5. - 00:30
Klasika klasík ide tento týždeň na Jojke a to dokonca tri diely za jeden týždeň. Jojka si teda u mňa poriadne šplhla. Film nejak extra zvlášť predstavovať netreba.
DRACULA 2: VZKRIESENIE - 2002
FILMBOX, pondelok 25.5. - 02:20
VOTRELCI - 1986
TV JOJ, utorok 26.5. - 00:00
OBRAZ DORIANA GRAYA - 2004
FILMBOX, utorok 26.5. - 02:40
UNESENÍ / ALTERED - 2006
FILM+, streda 27.5. - 23:20
Eduardo Sanchez tvorca Záhady Blair Witch natočil nízkorozpočtový horor o bratoch, ktorý vo svojom dome väznia krutého mimozemšťana. Zlikvidovať ho však nebude vôbec jednoduché. Pochmúrny dokonca až nezávysle vyzerajúci sci-fi horor.

LOĎ SMRTI - 2003
MARKÍZA, štvrtok 28.5. - 00:45
Skupina potápačov sa po nehode ocitne uprostred oceánu, našťastie prichádza stará obchodná loď, ale to či to je naozaj záchrana zistia až neskôr. Španielska óda na filmy typu Loď duchov alebo Blúdny Holanďan.
KOLÍSKA / THE CRADLE - 2007
TV JOJ, piatok 29.5. - 23:15
Priemerná Kanadská ducharina o zúfalom mužovi, ktorý sa snaží dostať z rodiny kliatbu ducha, ktorý ich straší v novom dome.
THE FLY 2 - 1989
PRIMA, piatok 29.5. - 01:00
Pokračovanie slávnejšieho prvého dielu nedosahuje kvalít svojho staršieho brata, no aj tak celkom pozerateľné béčko z 80tich rokov.

STRACH V PRIAMOM PRENOSE - 2002
MARKÍZA, sobota 30.5. - 00:20
Horor v štýle reality show a partií ľudí, ktorí musia vydržať 6 mesiacov v opustenom dome. Samozrejme iba tak ľahko to nepôjde.
VOTRELEC 3 - 1992
TV JOJ, 31.5. - 00:00

sobota 23. mája 2009

The Unborn


THE UNBORN
USA, 2009, 87 min.
réžia: David S. Goyer
obsadenie:
Odette Yustman - Casey
Gary Oldman - Rabbi Sendak
Meagan Good - Romy

Vysokoškoláčka Casey sa ešte spamätáva zo sebevraždy svojej matky. Jedného dňa začne okolo seba badať zvláštne veci. Menia sa jej oči a straší ju nejaké malé dieťa. Postupne sa dozvedá, že mala aj nenarodeného brata a práve skrz neho sa derie na náš svet temná duša nazvaná Dybuk, ktorá sa potuluje medzi svetom živých a mŕtvych a hľadá cestu von. Na to aby sa Casey Dybuka zbavila potrebuje obrad exorcizmu a preto vyhľadá židovského kňaza Rabbiho Sendaka.
Po Horsemenovi musím smutne konštatovať ďalšie hororové sklamanie. Po zhliadnutí traileru začiatkom roka som slintal blahom a tešil sa až si to budem môcť pozrieť. Film sa skladá z pozliepaného deja založeného na scénach z iných úspešnejších hororov. Fanúšikovia si pri viacerých scénach povedia "Aha toto som už niekde videl". Film neprináša nič nové, ale to by nebol ten problém, skôr ani s tým starým a otrepaným mu to veľmi nejde. Zopár krát sa tu nájde scéna, kde sa režisér David S. Goyer snažil, no radšej by som mu odporúčal vrátiť sa späť k písaniu scenárov (Batman Begin, Blade) ako pokračovať v režírovaní (Blade Trinity) a to jeho ďalším režisérskym počinom bude X-man Origins:Magneto. Unborn možno nadchne niekoho, kto vidí tak jeden horor ročne, pre ostatných je to iba lesklý balíček klišé obalený produkčnou spoločnosťou Platinum Dunes Michaela Baya.
linky nájdete na:
http://www.alivedownload.com/1561/the-unborn-2009-dvdrip-xvid-ika.html
titulky:
http://www.titulky.com/The-Unborn-127465.htm

piatok 22. mája 2009

Piatková Hororová Noc - Jeepers Creepers


JEEPERS CREEPERS
USA, 2001, 90 min.
réžia: Victor Salva
obsadenie:
Gina Philips - Trish
Justin Long - Darry
Jonathan Beck - The Creeper

Súrodenci Trish a Darry sa vracajú domov s univerzity a aby sa vyhli veľkej premávke rozhodnú sa pre vidiecke cesty. Keď prechádzajú okolo starého kostola všimnú si zahalenú postavu ako hádže hýbajúce sa vrece do nejakého otvoru. Po chvíli ich začne obťažovať stará dodávka. Trish a Darry sa rozhodnú vrátiť sa na ono miesto a pokúsiť sa možno ešte žijúcu osobu vyslobodiť. Darry sa vrhá do starej rúry a to čo tam objaví rozpúta hrôzu, ktorá je spojená z celým neďalekým mestečkom aj s osobou, ktorá to má na svedomí.
Svojho času o tomto filme Clive Barker vyhlásil, že patrí medzi nastrašnejšie za poslednú dekádu. Priznám sa, že aj tento názor ma v dobe vzniku filmu prilákal do kina. Pre mňa to bol naozaj strašidelný zážitok a najmä prvá polovica je presiaknutá stupňujúcim napätím. V druhej časti už to trošku upadne no aj tak si film zachováva svoj štandard a aj hlavný záporak je pekný exot. Victor Salva nieje pri horore nováčikom, už v dobe kedy tento film vznikol mal na svedomí horor Clownhouse. Neskôr natočil pokračovanie Jeepers Creepers a šušká sa aj o treťom diele. Na piatkový večer skvelé zabitý čas a na piatkovú noc istota sladkých snov. To je Jeepers Creepers.
linky nájdete na:
http://www.superforum.sk/ciste/viewtopic.php?f=68&t=10965&hilit=Jeepers+Creepers
film je v CZ dubingu

štvrtok 21. mája 2009

Tales From The Crypt / Poviedky zo záhrobia 6.


SÉRIA 1
epizóda 6.
"COLLECTION COMPLETE"
réžia: Mary Lambert

Starší muž prichádza jedného večera domov z práce. Je to pre neho výnimočný večer, keďže to bol posledný deň v práci a čaká ho zaslúžený odpočinok na dôchodku. Problémom však môže byť koníček jeho manželky, ktorá ma rada zvieratká a tak si starší pán zaobstará tiež zaujímavú záľubu.
http://rapidshare.com/files/32638400/tftc106.part1.rar
http://rapidshare.com/files/32640247/tftc106.part2.rar
titulky:
http://www.titulky.com/Tales-From-The-Crypt-S01E06-106268.htm

Strašidelne krátke správy 19/2009

THE ROAD TRAILER
Nedávno so to uviedol správičku o filme THE ROAD, ktorý sa odohráva v budúcnosti, keď ľudstvo sužované katastrofami žije na hrane svojej existencie a holduje kanibalizmu. Z tohto prostredia chce Viggo Mortensen, ktorý hrá hlavnú rolu dostať do bezpečia svojho syna.

HIGH LANE TRAILER
HIGH LANE je Francúzky horor, o partií horolezcov, ktorý naďabia v horách na zaujímavý druh obyvateľov.

NEPOUŽÍVAJTE SKRATKU
Film THE SHORTCUT sa točí okolo dvoch bratov, ktorí sú prisťahovaní do nového mesta. Rozhodnú sa využiť jednu málo využívanú skratku. Čoskoro zistia prečo sa nevyužíva. Zaujímavosťou je, že jedným z producentov filmu je komik Adam Sandler.

KLASIKA E.A.POEA
Reč je o sfilmovaní jednej z jeho najznámejších poviedok THE HOUSE OF USHER alebo po našom Zánik domu Usherovcov, ktorý sa už raz na plátna dostal v roku 1960 ho režíroval Roger Corman. V strašidelnom dome v bažinách sa režisérskej stoličky chopí Stephen T. Kay, ktorý ma zatiaľ na rováši iba priemerného Boogeymana.

streda 20. mája 2009

The Horsemen / Jazdci Apokalypsy


THE HORSEMEN
USA, 2009, 110 min.
réžia: Jonas Akerlund
obsadenie:
Dennis Quaid - Aidan Breslin
Ziyi Zhang - Kristen
Lou Taylor Pucci - Alex Breslin

Dennis Quaid (Deň potom), hrá detektíva Aidana Breslina, ktorému nedávno zomrela manželka a tak ostal na výchovu svojich dvoch synov sám. Túto rolu zjavne nezvláda a k tomu sa v meste začnú objavovať podivné rituálne vraždy, ktoré odkazujú na biblické proroctvo o štyroch jazdcoch apocalypsy. Breslin sa spolu s kolegom púšťajú do vyšetrovania týchto záhadných vrážd, ktoré majú oveľa vyšší potenciál než sa na začiatku zdá.
Musím povedať , že pre mňa to bolo trocha sklamanie. Pôvodne a to hlavne na základe celkom dobrého traileru som čakal niečo temnejšie a s väčším napätím. Film sa trošku chcel zviesť na popularite Seven Davida Finchera a môj prvotný predpoklad bol taký, že sa ponesie v podobnom duchu, čo sa behom prvej pol hodiny aj deje. Nakoniec z toho vznikol iba tuctový thriller, ktorý mal ďaleko väčší potenciál.Zaujímavú rolu si strihla Ziyi Zhang (Tiger a drak) a režisér Jonas Akelund, ktorý má doteraz na svedomí iba hudobné filmy pre Madonnu alebo Mobyho sa naozaj snažil, to, mu upierať netreba, škoda len , že mu to pokazili páni scenáristi, ktorý ako keby ku koncu už nevedeli čo s pointou a tak dopadla tak ako dopadla. Škoda mohol to byť o trošku ambicióznejší film. Ale aj napriek všetkým mojím výhradám, ľuďom, ktorý podobné filmy majú radi, tým mám na mysli filmy typu policajt v honbe po masovom vrahovi, nemusia mať strach, im sa film určite bude páčiť.
http://rapidshare.com/files/234510738/Jezdci_Apokalypsy.part01.rar
http://rapidshare.com/files/234512316/Jezdci_Apokalypsy.part02.rar
http://rapidshare.com/files/234513786/Jezdci_Apokalypsy.part03.rar
http://rapidshare.com/files/234515322/Jezdci_Apokalypsy.part04.rar
http://rapidshare.com/files/234516804/Jezdci_Apokalypsy.part05.rar
http://rapidshare.com/files/234518334/Jezdci_Apokalypsy.part06.rar
http://rapidshare.com/files/234519874/Jezdci_Apokalypsy.part07.rar
http://rapidshare.com/files/234521406/Jezdci_Apokalypsy.part08.rar
http://rapidshare.com/files/234522955/Jezdci_Apokalypsy.part09.rar
http://rapidshare.com/files/234524509/Jezdci_Apokalypsy.part10.rar
http://rapidshare.com/files/234526098/Jezdci_Apokalypsy.part11.rar
http://rapidshare.com/files/234527153/Jezdci_Apokalypsy.part12.rar
film je v CZ dubingu.

utorok 19. mája 2009

Slaughter Night


SLAUGHTER NIGHT / SL8N8
Holandsko, Belgicko, 2006, 90 min.
réžia: Frank Van Geloven, Edwin Visser
obsadenie:
Victoria Koblenko - Kristen
Kurt Rogiers - Mark
Jop Joris - Paul

V 19. storočí došlo k podivuhodným únosom malých detí, za ktorými stál vrah Martiens, ktorý potreboval 8 obetí aby sa mohol spojiť so svojou matkou v pekle, pomocou voodoo rituálu. Martiers bol pri svojom čine chytený a poslaný do bane aby varoval baníkov pred unikajúcim metánom. Do týchto baní sa dostáva partia mladých ľudí, na čele s hlavnou hrdinkou Kristen, ktorej otec zahynul pri tragickej nehode. Otec pracoval v bani a úlohou Kristen je vziať otcove veci a rukopis knihy. Kristen spolu s priateľmi neodmietnu ponuku baníka na exkurziu po miestnych doloch. Pri návrate späť na povrch sa pokazí výťah a baník, ktorý ich prevádza odchádza po pomoc. Ostatní si začnú krátiť čas, hraním sa so špiritistyckou tabuľkou a práve toto rozpúta v doloch krvavé jatky.
Holanďania prišli z veľmi zaujímavým nápadom na slasher horor, ktorý sa prakticky celý odohráva v opustených chodbách starého banského dolu. Pre horor je to atraktívne prostredie a hoci by som filmu vytkol, v niektorých momentoch až príliš roztrasenú kameru, ktorá asi mala navodiť dojem autentickosti a niekoľko do oči bijúcich klišé, môžem konštatovať, že SL8N8 je pozerateľný slasher. Je tam niekoľko pekných gore efektov a ľakacích scén. Pre zdatných hororových maniakov to bude jednohubka pred spaním.
linky nájdete na:
http://peb.pl/horror-thriller/132652-rapidshare-slaughter-night-2006-dvdrip.html
titulky:
http://www.titulky.com/Slaughter-Night-74488.htm

Tales From The Crypt - Poviedky zo záhrobia 5.


SÉRIA 1.
epizóda 5
"LOVER COME HACK TO ME"
réžia: Tom Holland

Čerstvý manželský párik na svadobnej ceste. On si ju zjavne vzal iba pre jej peniaze, ktoré jej zanechala mama. Počas búrky prichádzajú do svojho sídla lásky. Ženích však postupne zisťuje, že ako dom tak aj jeho čerstvá žena schovávajú hrozivé tajomstvo. Tento diel režíroval tvorca vraždiacej bábiky Chuckyho Tom Holland.
http://rapidshare.com/files/32633497/tftc105.part1.rar
http://rapidshare.com/files/32635784/tftc105.part2.rar

pondelok 18. mája 2009

Coming Soon / Posledné predstavenie


COMING SOON
Thajsko, 2008, 95 min.
réžia: Sopon Sukdapisit
obsadenie:
Chantavit Dhanasevi

V jednom Thajskom multiplexe sa chystá premiéra nového hororu. Mladý premietač Chen, vzhľadom na svoje problémy s priateľkou si chce privyrobiť zopár brachiem a preto príjme ponuku aby nový horor skopíroval ešte pred prvou projekciou. Film, ktorý sa hodlajú zo svojím bratom Pellem skopírovať, je prekliaty a Chena začne strašiť duch obesenej ženy z filmu.
Thajský horor je v posledných rokoch na výslní. Je to hlavne preto, že ich námety niesu okukané a prakticky z každým filmom prichádzajú s novým nápadom, čo je v záplave Amerických hororov príjemné osvieženie. Posledné predstavenie sa v niektorých momentoch nevyhne klasickým hororovým klišé, no zaujímavým prelínaním skutočnosti s dejom odvíjajúcom sa na filmovom plátne a niektorými naozaj strašidelnými scénami je to svieži pozerateľný kúsok. Režisér Sopon Sukdapisit, už spolupracoval ako scénarista na jednom z najúspešnejších Thajských hororov Shutter.
linky nájdete na:
http://www.war-king.cz/viewtopic.php?f=73&p=66871
film je v CZ dubingu

nedeľa 17. mája 2009

TV HOROR SERVIS 18.5. - 24.5.2009

MILUJEM ŤA K ZJEDENIU
FILM+, pondelok 18.5. - 21:55
DRACULA 2:VZKRIESENIE - 2003
FILMBOX, utorok 19.5. - 00:10
HLAS SMRTI 2: SVETLO - 2007
FILM+, streda 20.5. - 01:20
Abe Dale z dôsledju straty svojej rodiny, ktorá bola zavraždená, pácha sebevraždu. Upadá do klinickej smrti a po prebratí dokáže nadviazať spojenie z druhým svetom, aby pochopil smrť svojej rodiny. Nie zlá ducharina v réžií Patricka Lussiera (Dracula 2000, Krvavý Valentín).

ROMASANTA - HON NA VLKODLAKA - 2004
MARKÍZA, štvrtok 21.5. - 00:55
Priemerná, temná hororová detektívka odohrávajúca sa v Španielsku v 19. storočí, kde dochádza k neobjasneným vraždám. Obete sú roztrhané na kusy, vzniká tak podozrenie, že ich má na svedomí vlkodlak.

VRESKOT - 1997
FILMBOX, štvrtok 21.5. - 01:40
KONKURZ - 1999
FILM+, štvrtok 21.5. - 02:25
MUCHA - 1986
PRIMA, piatok 22.5. - 00:00
Česká Prima sa môže tento týždeň pochváliť, mojím podtitulom Film týždňa. Majstrovské dielo Davida Cronenberga o vedcovi, ktorý sa na základe náhody postupne premieňa na muchu. Okrem hororovej línie je na filme poznať aj pekne výstavu psychológiu hlavného hrdinu v podaní Jeff Goldbluma, čo je podľa mňa jeho životná rola.

MRAZÍVA TMA - 2005
MARKÍZA, sobota 23.5. - 00:15
Policajt vyšetruje beštiálne útoky na zločincov. Podarí sa mu vypátrať, že ide o jeho kolegu a učiteľa, vzniká tak dilema, ktorú musí vyriešiť. Ktoré zlo je lepšie zastaviť? Iba podpriemer, pokiaľ nemôžete v noci zaspať, toto by mal byť prostriedok.
MIMIC - 1997
FILMBOX, sobota 23.5. - 01:35
OBRAZ DORIANA GRAYA - 2004
FILM+, nedeľa 24.5. - 21:15

piatok 15. mája 2009

Piatková Hororová Noc - Kukuričné deti


STEPHEN KINGS CHILDREN OF THE CORN
USA, 1984, 93 min.
réžia: Fritz Kiersch
obsadenie:
Petre Horton - Burton
Linda Hamilton - Vicky
John Franklin - Isaac

Tento piatok sa vrátime späť do 80tich rokov, kedy mal horor na ružiach ustlané a vybral som jednu z početných adaptácií Stephena Kinga, podľa môjho názoru jednu z tých kvalitnejších.
Maličké Americké mestečko zažije po príchode záhadného Isaaca tragédiu.Po nejakom čase sem náhodne zablúdi mladý milenecký párik. Mestečku vládnu deti na čele s Isaacom a očakávajú príchod Toho, kto chodí medzi riadkami. Akákoľvek návšteva cudzincov musí byť potrestaná a do tohto problému sa dostanú aj Burton a Vicky.
Kukuričné deti dnes patria už ku klasickým filmom podľa knihy Stephena Kinga. Na tomto blogu tohto chlapíka nejak zvlášť predstavovať asi netreba. Children of The Corn je pôvodne iba poviedka. Film má tajomnú atmosféru, ktorú buduje na, vo vetre sa vlniacich kukuričných steblách ako aj zábermi na vyľudnené mestečko na Americkom vidieku. Režisér Fritz Kiersch sa už nijakým hororom nepresadil a bol to práve on, ktorý v roku 1984 získal aj cenu za festivale fantasy filmov. Takže príjemná oddychovka na piatkovú noc, ja si na tento film spomeniem stále keď prechádzam okolo kukuričného poľa.
http://www.rslinks.org/movies/children-corn-i-v-megapack-dvdrip/
na tejto stránke nájdete aj zvyšné diely tejto série , ktorých kvalita je dosť rozporuplná.
titulky:
http://www.titulky.com/Children-of-the-Corn-88541.htm

Tales From The Crypt / Poviedky zo záhrobia 4.


SÉRIA 1.
epizóda 4.
"ONLY SIN DEEP"
réžia: Howard Deutsch

Mladá prostitútka je rozhodnutá, že na svoje povolanie je príliš pekná a najradšej by sa dostala do vyššej spoločnosti. Majiteľ jednej záložne jej ponúkne balík peňazí a za to chce aby jej peknú tváričku mohol odliať do formy. Žena súhlasí a začína si užívať života bohatých, netušiac, že majiteľ záložne má veľké tajomstvo.
http://rapidshare.com/files/32627596/tftc104.part1.rar
http://rapidshare.com/files/32630514/tftc104.part2.rar
titulky:
http://www.titulky.com/Tales-From-The-Crypt-S01E04-122400.htm

štvrtok 14. mája 2009

Frostbitten


FROSTBITTEN
Švédsko, 2006, 98 min.
réžia: Abders Banke
obsadenie:
Petra Nielsen - Annika
Carl Ake Eriksson - Prof. Gerhard Beckert
Grete Havneskold - Saga

Rok 1944, Ukrajinský front. Skupinka vymrznutých nemeckých vojakov, nachádza v lese opustenú chatu. Najprv im chata poskytne trochu tepla, no v noci zisťujú, že niesu sami.
Súčasnosť. Lekárka Annika so svojou dcérou Sagou, práve prichádzajú do malého Švédskeho mestečka, ďaleko na severe, kde práve v tomto období panuje polárna noc, t.j. približne mesiac bez slnečného svetla. (Istá podobnosť s 30 dní dlhá noc).Mladá Saga si nachádza svojich prvých priateľov a Annika sa v nemocnici zoznamuje zo svojím vzorom profesorom Beckrertom. Ten skrýva tajomstvo, ktoré bude mať pre celé mestečko krvavé následky.
Po Nórskej pocte zombie filmom Dead Snow, tu máme Švédsku poctu upírskym filmom. A rovnako ako Nórom aj im sa podarilo skĺbiť krvavý horor so štipkou humoru. Tvorcovia na nás chrlia jeden nápad za druhým a niektoré scény sa nám navždy zakotvia v našich hororových srdciach (mne osobne scéna s trpaslíkom a zabitým králikom na večeri). Efekty a masky sú tiež na celkom slušnej úrovni a ani krvou sa nešetrilo. Tieto severské hororíky mi začínaju čoraz viac prirastať k srdcu a už sa teším na ďalší kúsok. Ešte pripomeniem, že film získal v roku 2006 medzinárodnú cenu na festivale Fantastických filmov za najlepší film.
linky su k dispozícií:
http://www.divxevi.com/showthread.php?t=55954
titulky:
http://www.titulky.com/Frostbiten-71274.htm

utorok 12. mája 2009

Strašidelne krátke správy 18/2009

ĎALŠÍ BARKER
V tomto období ako keby sa roztrhlo vrece s adaptáciami Clive Barkera. Nedávno vyšla filmová verzia jeho prvotiny BOOKS OF BLOOD, čaká nás NECROMETIA a teraz tu máme nový kúsok z názvom DREAD. Príbeh je zfilmovanou poviedkou z vyššie spomínanej Books of Blood a rozpráva o študentoch, ktorí študujú ľudský strach. Ich poznanie však bude viac než teoretické. Režisérom je Anthony DiBlasi, pre ktorého je to síce režisérska prvotina, no spolupracoval už na filmoch Midnight Meat Train a Plague Town. A producentská robota ho čaká aj pri znovuzrodení Hellraisera.

KLIATBA SLNEČNÍC POKRAČUJE
Reč je o filme THE MESSENGERS II: SCARECROW , u nás mala jednotka unikátny preklad a to Kliatba domu slnečníc. Dvojka sa bude odohrávať pred prvým dielom a dozvieme sa niečo o prekliatej rodine miestneho farmára. Film sa objaví iba vo video distribúcií, keďže prvý diel veľa vody nenamútil. Pripájam trailer, vyzerá to na to celkom pekné béčko.


POZOR NA ÍRSKY VIDIEK
Rodinka, sa po zopár náhodách ocitá v od sveta odrezanej Írskej usadlosti. Namiesto srdečných obyvateľov ich privítajú miestni chorí a deformovaní magori. Film má názov PLAGUE TOWN a práve dnes ma premiéru na dvd trhu. Pripájam trailer.


MIKE MEYERS PO DRUHÝ KRÁT V NOVOM ŠATE
Ešte som vám ostal dlžný jeden trailer a to z ďalšieho pokračovania reštartu série HALLOWEEN 2 od režiséra Roba Zombieho.

After Dark Horrorfest - Voices


VOICES / SOMEONE BEHIND YOU / DU SARAM YIDA
Korea, 2007, 84 min.

réžia: Ki- hwan Oh
obsadenie: Jin-seo Yun - Ka-in Gi-wook Park - Seog-min

Ázijský zástupca na tohtoročnom After Dark Horrorfeste rozpráva príbeh teenagerky Ka-in, ktorá obľubuje šerm. Jedného dňa je svedkom tragického úmrtia svojej tety a od tohto okamihu, ako keby bola na ňu uvrhnutá kliatba. Blízky ľudia v jej okolí ju bezdôvodne napadajú a chcú ju zabiť. Ka-in je odhodlaná dozvedieť sa o kliatbe viac, no smrť ju čaká za každým rohom.
Korejčania ponúkajú veľmi zaujímavý nápad. Ako je pri Ázijských hororoch zvykom, tempo príbehu je troška pomalšie a je prerušované niekedy dosť mrazivými výjavmi. Ja osobne mam tieto šikmooké horory v láske, takže nejak extra ho tu zhadzovať pod zem nebudem. Dostal som to čo som čakal a aj pointa bola celkom v pohode. Po PERKINS 14 druhý najlepší kúsok z tohtoročného After Dark Horrorfestu.
linky nájdete na:
http://peb.pl/horror-thriller/504354-6x-voices-aka-someone-behind-you.html
titulky:
http://www.titulky.com/Someone-Behind-You-89126.htm

pondelok 11. mája 2009

Tales From The Crypt / Poviedky zo záhrobia 3.


SÉRIA 1
epizóda 3
"DIG THAT CAT...HE IS REAL GONE"
réžia: Richard Donner

Neúspešný cirkusový umelec, dostane od vedca ponuku ako si zarobiť zopár peňazí navyše. Stačí podstúpiť experiment, v ktorom sa vedec pokúsi preniesť niektoré zaujímave vlastnocti mačky na človeka. Cirkusový umelec tak získa deväť mačacích životov.
http://rapidshare.com/files/32430814/tftc103.part1.rar
http://rapidshare.com/files/32430835/tftc103.part2.rar
titulky:
http://www.titulky.com/Tales-From-The-Crypt-S01E03-122123.htm

nedeľa 10. mája 2009

TV HOROR SERVIS 11.5. - 17.5.2009

BLESSED/POSADNUTÁ - 2004
MARKÍZA, streda 13.5. - 22:45
Manželia Howardovci, túžia po dieťati a keďže sa im to nedarí , vyhľadajú lekársku pomoc. Po čase čakajú dvojičky, zisťujú však, že otcom je sám diabol. Menej cenný klon Rosemarinho dieťaťa s nudným dejom.
LEKCIE UMIERANIA - 2007
FILM+, štvrtok 14.5. - 22:00
DIABLOV ADVOKÁT - 1997
MARKÍZA, štvrtok 14.5. - 21:25
Filmom týždňa sa stáva práve tento diabolský kúsok. Perfektne natočený mrazivý film s hviezdnym obsadením o advokátovi, ktorý zastupuje samotného diabla. Hrajú Al Pacino, Keanu Reeves, Charlise Teron.
REINCARNATION - 2005
FILM+, piatok 15.5. - 23:05
Japonský horor od Takashi Shimizu, tvorcu slávneho Kruhu o masakry v jednom hoteli a filmovom štábe, ktorý sa pokúsi túto udalosť preniesť na filmový pás.

KORISŤ - 2006
FILMBOX, sobota 16.5. - 21:45
KRVAVÁ VODA - 2003
TV JOJ, sobota 16.5. - 22:00
Slabučký horor na toľko krát omieľané téma o vraždiacich žralokoch. Odporúčam radšej ČEĽUSTE.
WRONG TURN/PACH KRVI - 2003
MARKÍZA, sobota 16.5. - 00:35
Paria mladíkov, zle odbočí a bude musieť čeliť zmutovaným kanibalským bratom, ktorý prahnu po ich krvi. Celkom slušná vyvražďovačka , ktorá sa prakticky celá odohráva za denného svetla a v lese.

VRESKOT - 1996
FILMBOX, sobota 16.5. - 00:10
LOVEC ŽRALOKOV - 2001
TV JOJ, nedeľa 17.5. - 00.00
Neviem čo má tento týždeň Jojka s tými žralokmi , ale znova trafila vedľa. Platí to isté ako pri filme Červená voda.
MIMIC - 1997
FILMBOX, nedeľa 17.5. - 00:20

piatok 8. mája 2009

Piatková Hororrová Noc - Candyman


CANDYMAN
USA, 1992, 99 min.
réžia: Bernard Rose
obsadenie:
Virginia Madsen - Helen Lyle
Candyman - Tony Todd

Je piatková noc. Tma sa už rozložila po celej krajine a tak je tu priestor pre ďalší skvelý strašidelný kúsok. Tentokrát je to CANDYMAN z pera Clive Barkera.
Študentka Helen píše prácu o miestnych legendách. Práve vďaka tomu sa dozvedá o Candymanovi. Kedysi to bol černošský otrok, ktorý sa zaľúbil do dcéry belošského boháča. Vzhľadom na to, že doba takému vzťahu nepriala, za trest mu odťali ruku, na jeho telo natreli med a vypustili včelí roj. Legenda vraví, že keď jeho meno poviete pred zrkadlom päť krát, príde si po vás. Helen tomu najprv neverí, no v okolí za začnú objavovať brutálne vraždy.
Candyman (namiesto odťatej ruky má hák) je už v dnešnej dobe klasika z 90tich rokov. Veľmi pekne natočená strašidelná legenda s podmanivou hudbou je ako stvorená na piatkovú polnoc. Prajem veľa strašidelnej zábavy.
linky nájdete na:
http://rapidshare-com-files-movies.blogspot.com/2008/10/candyman-1992-dvdrip-xvid-rapidshare.html
titulky:
http://www.titulky.com/Candyman-123582.htm

My Bloody Valentine


MY BLOODY VALENTINE
USA, 2009, 101 min.
réžia: Patrick Lussier
obsadenie:
Jensen Ackles - Tom Hanniger
Jammie King - Sarah Palmer
Kerr Smith - Axel Palmer

Jeden večer na svätého Valentína dôjde v malom banskom mestečku k tragédií. Muž v baníckom obleku a maske s krompáčom zavraždí 22 ľudí. Medzi tými kto tento masaker prežijú je aj Tom Hanniger, ktorý sa po desiatich rokoch od tragédie vracia späť do mestečka aby predal otcovu baňu. Po jeho príchode sa v mestečku začnú znova objavovať vraždy, za ktorými stojí muž v maske a s krompáčom v ruke. Do týchto udalosti sú vtiahnutí aj miestny šerif Axel Palmer, ktorý vraždy vyšetruje a jeho manželka Sarah, bývala láska Toma Hannigera.
My Bloody Valentine 3D, je prerábkou staršieho kúsku s rovnakým názvom, ktorý bol natočený v roku 1981, v dobe keď slasher horory boli na výslní. Treba však povedať , že kvalitou zaostáva za svojím starším bratom, aj keď jedinou devízou je to,že film je natočený v 3D, takže mnohé vraždiace a krvavé momenty tak dostávajú iný rozmer. Patrick Lussier, okrem iného tvorca znovuzrodenia Draculu 2000, nám ponúka klasickú vyvražďovačku a zopár efektných, krvavých scén. Horor ku ktorému patrí vypnutý mozog a vedro pukancov, nič viac , nič menej. Všimol som si, že je tento film označovaný ako prvý 3D horor. Táto informácia nieje celkom presná, keďže v roku 1982 sa natočil film Piatok 13teho III., ktorý bol tiež vytvorený pre 3D kiná. Samozrejme u nás to vtedy bola vzdialená science fiction.
linky nájdete na:
http://www.warezfox.org/f8/my-bloody-valentine-2009-dvdrip-xvid-jumanji-139755/
titulky:
http://www.titulky.com/My-Bloody-Valentine-131286.htm

štvrtok 7. mája 2009

Tales From The Crypt / Poviedky zo záhrobia 2


SÉRIA 1
epizóda 2
"AND ALL TROUGH THE HOUSE"
réžia: Robert Zemeckis

Vianočný čas, za oknami chumelí sneh, v krbe horí oheň, idylka ako stvorená. A v tejto idylke zavraždí manželka svojho muža. Vzápätí túto novinu oznamuje svojmu milencovi. Keď sa snaží odpratať mrtvolu, prepočuje správu z rádia, o šialenom maniakovi, ktorý práve utiekol z blázinca. Hádajte kto príde namiesto Santa Clausa.
http://rapidshare.com/files/32404015/tftc102.part1.rar
http://rapidshare.com/files/32403988/tftc102.part2.rar
titulky:
http://www.titulky.com/Tales-From-The-Crypt-S01E02-106298.htm

Dorothy Mills


DOROTHY MILLS
Írsko, 2008, 102 min.
réžia: Agnes Merlet
obsadenie:
Carice Van Houten - Jane
Jenn Murray - Dorothy Mills
David Wimot - Colin Garrivan

Psychiatrička Jane, prichádza na malý Írsky ostrov, aby sa ujala prípadu mladej dievčiny Dorothy Mills, ktorá je podozrivá z napadnutia malého dieťaťa. Dorothy však tvrdí, že to nebola ona, ale niekto kto koná skrz jej telo. Jane si najprv myslí, že Dorothy trpí viacnásobnou osobnosťou, keď však Dorothy začne rozprávať hlasom jej nebohého syna, zisťuje , že svoju diagnózu bude musieť prehodnotiť. Ostrov skrýva mnohé tajomstvá a pomaly sa do nich zamotáva aj samotná Jane.
S Írskou hororovou produkciou sa stretávame veľmi zriedka. Toto bola moja prvá skúsenosť a nedopadla vôbec zle. Aj keď nejde o nejaký brutálny horor, skôr o psychologický thriller, ak by som to mal takto žánrovo škatuľkovať. Dororthy Mills je zaujímavým príbehom malej ostrovnej komunity, rozpráva o ich tajomstvách a hlavnou postavou je samotná Dorothy, ktorú veľmi dobre zahrala Jenn Murray. Niektoré jej herecké kreácie fakt naháňajú hrôzu. V úlohe psychologičky sa predstaví Holandská herečka Carice Van Houten, ktorá si najnovšie zahrala aj vo vojnovej dráme Valkyra. Pokiaľ obľubujete mrazivé príbehy, v ktorých nemusia zákonite tiecť potoky krvi, a namiesto toho ich zdobí štipka psychológie a tajomstva, tak tento film môžem len odporučiť.
linky nájdete na:
http://x-filess.blogspot.com/2009/02/dorothy-mills-2008-dvdrip-xvid-vomit.html
titulky:
http://www.titulky.com/Dorothy-Mills-130982.htm

utorok 5. mája 2009

Strašidelne krátke správy 17/2009

DRACULA NA PALUBE
Režisér Marcus Nispel (Texas Chainsaw Masacre, Friday 13th) sa čoskoro pustí do natáčania nového projektu nazvaného THE LAST VOYAGE OF DEMETER. Film bude rozprávať o osudoch posádky lode Demeter, ktorá preváža tajomnú debnu do Anglicka. V debne nieje nikto iný ako slávne knieža upírov Dracula. A tak sa budeme môcť dozvedieť to čo v knihe od Brama Stokera bolo iba načrtnuté.

KINGOVA NOVELA
Rozsiahle dielo noviel od Stpehena KInga z názvom THE DARK TOWER sa dočká filmovej podoby. Potvrdil to producent J.J.Abrahams, ktorý stojí za takými seriálovými hitmi ako Alias či Lost. Hororových nadšencov nadchol minulý rok jeho skvelý film Monštrum a fanúšikovia už netrpezlivo očakávajú premiéru jeho najnovšieho filmu Star Trek. The Dark Tower sa odohráva na divokom západe, do ktorého sú zmontované prvky fantasy a sci-fi. Jedným so scenáristov je aj samotný King, režisér je zatiaľ neznámi.

INÉ SVETY
Práve o nich a hlavne o nebezpečenstvách ich otvorenia a hrania sa so smrťou je najnovší horor z pera Clive Barkera (Hellraiser, Book of Blood, Candyman) nazvaný NECROMENTIA. Réžiu ma na starosti neznámi Pearry Teo.

STRAŠIDELNÁ CESTA
Viggo Mortensen hrá úlohu muža, ktorý sa podujme dopraviť svojho syna do bezpečia. Problémom môže byť to, že svet je po nukleárnej katastrofe lemovaný nebezpečnými kanibalmi. Film sa volá THE ROAD a na režisérskej stoličke sedí John Hillcoat, ktorý zaujal skvelým akčným westernom Proposition. Premiera filmu je 16. októbra 2009

pondelok 4. mája 2009

Tales From The Crypt / Poviedky zo záhrobia 1.


Postupne sem budem dávať epizódy z tohto legendárneho hororového seriálu, za ktorým stoja renomovaný tvorcovia nielen hororových a sci-fi filmov.

SÉRIA 1
epizóda 1
"THE MAN WHO WAS DEATH"
réžia: Walter Hill

Príbeh o Nilesovi Talbotovi, ktorý pracuje vo väznici kde odprevádza väzňov na smrť. Keď však v štáte zrušia trest smrti, prichádza o prácu a berie spravodlivosť do vlastných rúk. To však neostane bez následkov.
linky:
http://rapidshare.com/files/32385726/tftc101.part1.rar
http://rapidshare.com/files/32385647/tftc101.part2.rar
titulky:
http://www.titulky.com/Tales-From-The-Crypt-S01E01-122038.htm

nedeľa 3. mája 2009

TV HOROR SERVIS 4.5. - 10.5.2009

MIMIC - 1997
FILMBOX, pondelok 4.5. - 02:20
OBRAZ DORIANA GRAYA - 2004
FILM+, pondelok 4.5. - 03:35
FRONTIERS/HRANICE SMRTI - 2007
FILM +, streda 6.5. - 23:25
DRACULA 2: VZKRIESENIE - 2003
FILMBOX, štvrtok 7.5. - 01:55
JA ROBOT - 2004
PRIMA, sobota 9.5. - 20:00
Keďže tento týždeň sa nekoná žiadna hororová nádielka a televízneho strachu je poskromne, filmom týždňa je skvelé sci - fi režírované Alexom Proyasom (Dark City, The Crow) s Willom Smithom v hlavnej úlohe policajta, ktorý odhalí spiknutie robotov.

HELLRAISER: NÁVRAT MŔTVYCH - 2005
MARKÍZA, sobota 9.5. - 00:05
Osme pokračovanie série Hellraiser sa nestretlo s obzvlášť pozitívnymi ohlasmi fanúšikov a kritikov. Skôr spadá do horšieho priemeru. Odporúčam iba fanúšikom série, pre ostatných to bude zmätený film.
DOM TISÍCICH MŔTVOL - 2003
FILMBOX, sobota 9.5. - 01:50
THE SILENCERS/MLČANLIVÝ - 1996
FILM+, sobota 9.5. - 01:35
Priemerné sci-fi o tom, že medzi nami žijú tajomné bytosti, ktoré niesu z tejto planéty.
DEVIATA BRÁNA - 1999
MARKÍZA, nedeľa 10.5. - 00:45
Johny Deep, hrá experta na staré knihy, ktorý je poverený istým boháčom aby mu zohnal knihu Deväť brán do tajomstiev tieňa, ktorú vraj napísal sám Satan. Veľmi temný a miestami dosť rozťahaný mysteriózny thriller.

The Children


THE CHILDREN
Veľká Británia, 2008, 84 min.
réžia: Tom Shankland
obsadenie:
Eva Birthistle - Eleaine
Stephen Campbell Moore - Jonah
Jeremy Shefield - Robbie
Rachel Shelley - Chloe

Dve rodinky sa rozhodnú spolu stráviť vianočné sviatky. Spočiatku rodinná idylka džavotajúcich detí sa postupne premieňa vo všade číhajúcu hrôzu. Deti sa jedno po druhom nakazia niečim, čo ich otočí proti svojím rodičom. Všetci dospelí sú v ohrození. Je však veľmi ťažké zmieriť sa s tým, že Vás chce zabiť roztomilé päť ročné dievčatko.
The Children využívajú jednoduchú hororovú rovnicu. Osamelá usadlosť plus tajomná nákaza sa rovná vraždiace deti. Tie treba pochváliť, že sa svojej úlohy zhostili a ich pohľady sú pekne diabolské. Režisér Tom Shankland, ktorý sa pokúsil pred časom o Britskú verziu hororu Saw, z názvom Waz, sa chopil úlohy dôstojne a stiesňujúca atmosféra presieka z filmu už od úvodných minút. Pocit, že nieje niečo v poriadku sa s pribúdajúcimi minútami začne stupňovať. Možno by som vytkol jedinú vec a to v niektorých momentoch príliš chaotický strih.Nd tým sa však dá prižmúriť oko, pretože Children sú skvelým kúskom Britskej hororovej školy.
linky nájdete na:
http://www.filedownloadfull.com/forums/f4/children-2008-limited-dvdrip-xvid-amiable-483739/
titulky:
http://www.titulky.com/The-Children-130904.htm

piatok 1. mája 2009

Piatková Hororová Noc - Wishmaster


WISHMASTER
USA, 1997, 90 min.
réžia: Robert Kurtzman
obsadenie:
Tammy Lauren - Alexandra Anderson
Anrew Divoff - The Djinn/Nathaniel Demerest
Robert Englund - Raymond Beaumont

Je piatok a na správnu piatkovú noc patrí horor. Takže každý týždeň sem hodím nejaký hororík, ktorý sa pekne hodí na záver týždňa, keď potrebujeme trošku zrelaxovať od práce.
Dnes to bude skvelé béčko z produkcie Wesa Cravena tvorcu Nočnej mory z Elm Street a iných lahôdok.
V skutočnosti nie je Džin taká príjemná postavička akú poznáme z rozprávok, skôr nekompromisný démon snažiaci sa ovládnuť svet. V minulosti je uväznený do zvláštneho kryštálu odkiaľ nemôže ohrozovať svet ľudí. Dej sa potom presúva do prítomnosti, kde v jednom prístave dôjde k nehode a zo starovekej sochy vypadne kryštál z uväzneným Džinom. Ten sa dostáva do rúk Alexandri Anderson, ktorá pracuje ako odhadkyňa cien umeleckých predmetov pre jednu aukčnú sieň. Tá nechtiac prebudí starovekého démona aby rozpútal v našom svete peklo. Stačí si iba niečo želať.
Dokonalá fantasy hororová oddychovka, ktorá sa na nič nehrá a ztrhujúcim tempom sa derie dopredu. Počas celého filmu sa niečo deje, hluchých miest tu prakticky nenájdete, k tomu treba spomenúť skvelú prácu maskérov. Aj keď nie všetky efekty sa vydarili, je ich tu požehnane, takže v tom množstve sa tie zle takmer stratia. Tvorcovia nezabudli ani na štipku čierneho humoru. Wishmaster je rozprávkovým hororom ako šitým na piatkovú noc.
linky nájdte na:
http://www.rapidteam.net/forum/filmhq-rs-os-wishmaster-1997-t23846.html?t=23846
titulky:
http://www.titulky.com/Wishmaster-119637.htm

Underworld: Rise of The Lycans


UNDERWORLD: RISE OF THE LYCANS
USA, 2008, 92 min.
réžia: Patrick Tatopoulos
obsadenie: Michael Sheen - Lucian
Bill Nighy - Victor
Rhona Mitra - Sonja

Povstanie lycanov sa odohráva pre predchádzajúcimi dvoma dielmi. Dozvedáme sa, že panovník upírej rasy Victor, vytvorí pomocou unikátneho vlkolaka Luciana zvláštnu rasu lycanov. Lykani sa pod Luciovim vedením pokúsia o vzburu, aby sa dostali spod nadvlády upírov. Pomáha im aj Sonja, Victorová dcéra, ktorá má s Lucianom milostný pomer a práve táto skutočnosť prinúti Victora aby Luciana odstránil z cesty.
Veľmi stručný obsah, ktorý zneje ako z nejakej telenovely o upíroch a vlkolakoch. Tretí diel aj napriek absencii režiséra prvých dvoch častí Lena Wisemana a hlavnej predstaviteľky Kate Beckinsale, ide po vyšľapanom chodníčku. Temné modré filtre a všadeprítomé šero dobre vykresľujú pevnosť upírov. Čo to sa dozvieme aj z mytológie Undreworldu. Ku dokonalosti chýbajú prehliadnejšie akčné scény, ktorých je celkom dosť. Rhona Mitra nieje Kate Beckinsale a mohla kľudne predviesť aj viac so svojich možností , tak ako to bolo napríklad v Doomsday, no aj tak, ak film berieme ako béčkovú zábavu s upírmi a vlkolakmi mali by sme mať o zábavu postarané.
linky nájdete na:
http://www.filedownloadfull.com/forums/f4/underworld-rise-lycans-2008-brrip-xvid-ac3-devise-714974/
titulky:
http://www.titulky.com/Underworld-Rise-of-the-Lycans-130947.htm