štvrtok 30. apríla 2009

The Burrowers


THE BURROWERS
USA, 2008, 96 min.
réžia: J.T.Petty
obsadenie: Doug Hutchinson - Henry Victor
William Mapother - Will Parcher
Karl Geary - Coffey

Dej sa odohráva na divokom západe. Partia mužov vedená cynickým kapitánom Henry Victorom pátra po rodine, ktorá bola unesená z miestnej usadlosti. Všetci sa domnievajú, že rodinu uniesli indiáni. Postupne však objavujú stopy, ktoré nasvedčujú, že majú dočinenia s niečim horším. Od chyteného indiána sa dozvedajú o tajomnom kmeni nazvanom Burrowers alebo ľudia z pod zeme.
Spojenie hororu a westernu nevidíme každý deň a preto to môže byť zaujímavým osviežením žánru. Osobne som tento film porovnával s hororom DEAD BIRDS, ktorý ide v podobných šľapajách. Burrowers sa zo začiatku tvária ako westernová detektívka, muži majú nahodené drsné výrazy a z úst produkujú chlapské hlášky. Na príšery príde rada iba sporadicky, v plnej kráse si ich užijeme až v záverečnej pol hodinke, čo je možno trošku na škodu, keďže po estetickej stránke nevyzerajú zle a dal by s a s nimi urobiť aj väčší bordel. Miestami môže film nudiť, keďže chlapi na koňoch putujú hore dole. Podľa môjho názoru to tak trochu k westernu patrí, rozťahané pasáže a zadumané tváre. Lenže na horor je toho napätia troška menej. Pochváliť treba celkom slušnú kameru a zopár režisérskych nápadov.
Režisér J.T. Petty okrem iného spolupracoval na slávnej počítačovej hre Splinter Cell a napísal scenár k nie veľmi vydarenému pokračovaniu hororu Mimic 3: The Sentinel.
linky nájdete na:
http://www.filedownloadfull.com/forums/f4/burrowers-dvdrip-xvid-arigold-671070/
titulky:
http://www.titulky.com/The-Burrowers-130183.htm

streda 29. apríla 2009

Strašidelne krátke správy 16/2009

SEZÓNA ČARODEJNÍC
Alebo v originály SEASON OF THE WITCH. To je názov pripravovaného výpravného hororu, odohrávajúceho sa v 14. storočí. Skupinka rytierov má za úlohu dopraviť do kláštora ženu podozrivú z čarodejnictva. Režírovať bude Dominic Sena (60 SECONDS, SWORDFISH), v hlavnej úlohe uvidíme Nicolasa Cagea a Rona Hellboya Perlmana.

ŠPANIELSKÝ PAINTBALL
Príbeh o ôsmich cudzincoch, ktorí sa v temnom lese ponoria do tejto adrenalínovej zábavky. Za krátky čas však zisťujú, že niekto zmenil pravidlá a PAINTBALL sa stáva bojom o život. Španieli nás chcú opäť prekvapiť s niečim originálnym a trailer nasvedčuje, že sa máme na čo tešiť.

KANIBALSKÝ BRATIA PO TRETIE
Pred nedávnom som písal o pokračovaní vyvražďovačky WRONG TURN 3: LEFT FOR DEAD, vonku už je aj prvý trailer, no ktorom si môžete pochutnať.

ŽENY V OHROZENÍ
Práve o nich rozpráva nový Britský horor nazvaný BANE. Pekne krvavý film o štyroch ženách, ktoré sa prebudia v jednej miestnosti s amnéziou a čoskoro im dochádza, že za to všetko môže záhadný muž v maske, ktorý má s nimi svoje krvavé plány. Podľa traileru pôjde o niečo pre silnejšie povahy.

pondelok 27. apríla 2009

Mum and Dad


MUM AND DAD
Veľká Británia, 2008, 84 min.
réžia: Steven Sheil
obsadenie: Perry Benson - Dad
Dido Miles - Mum
Olga Fedori - Lena

Poľské dievča Lena, ktoré pracuje na letisku, príjme jeden večer, potom čo jej újde autobus pozvanie svojej kolegyne Birdie na malú návštevu k ním domov. Dôverčivá Lena sa však dostáva do pasce, po vstupe do domu je omráčena. Keď sa preberie je pripútaná k posteli. Okolnosti nasvedčujú, že Birdieny rodičia sú zvrhlí psychopatický vrahovia, ktorí sa vyžívajú v mučení. Lena má o zábavu postarané.
Opäť jeden z Britských hororov, kde je jedinec zasadený do nezávidenia hodnej situácie, z ktorej hľadá cestu von. Rodinka je vykreslená naozaj dosť úchylne, hlavne otec je slušný úchylak na pohľadanie. Film nemá dlhú stopáž a aj napriek nie príliš zamotanému deju s minimom postáv je zaujímavo natočený. Z exploitation filmov, ktoré boli natočené minulého roku sa mi však viac páčil Eden Lake. Na plagáte je síce slogan, že je to najlepší Britský horor dekády, no podľa mňa je to trošku aj marketingoví ťah. V každom prípade pre fanúšika exploitation hororov je to povinná dávka psychologickej aj fyzickej bolesti.
linky nájdete:
http://www.irfree.com/2008/12/25/mum-and-dad-2008-festival-dvdrip-xvid-nodlabs/
titulky:
http://www.titulky.com/Mum-and-Dad-126660.htm

nedeľa 26. apríla 2009

TV HOROR SERVIS 27.4. - 3.5.2009

MIMIC - 1997
FILMBOX, utorok 28.4. - 00:35
THE RETURN - 2006
FILM+, streda 29.4. - 23:40
Priemerný hororík o žene, ktorú prenasledujú desivé vízie, v hlavnej úlohe Sarah Michelle Gellar.
WAZ - 2007
FILM+, sobota 2.5. - 22:45
OBRAZ DORYANA GRAYA - 2004
FILM+, sobota 2.5. - 21:15
Klasické dielo Oscara Wilda o mužovi, ktorý je tak fascinovaný vlastným portrétom, že je kvôli nemu ochotný zapredať dušu. Námet skvelý, no spracovanie sa až tak veľmi nevydarilo.
ZBERATEĽ KOSTÍ - 1999
TV JOJ, sobota 2.5. - 20:00
Tento filmík síce nieje horor no tento týždeň ich veľa televízie neponúkajú, takže som ho sem zahrnul. Mladá Angelina Jolie v úlohe obhliadačky mŕtvol, ktorá sa dostane na stopu chladnokrvného sériového vraha. Sekunduje jej skvelý Denzel Washington, režíruje veterán Phillip Noyce (Niekto sa pozerá, Svätý)

GRUDGE 2 - 2006
MARKÍZA, sobota 2.5. - 00:20

DRACULA 2:VZKRIESENIE - 2003
FILMBOX, sobota 2.5. - 00:25
KULT HROZY
FILMBOX, sobota 2.5. - 01:50
JAZDA NA STRELE - 2004
MARKÍZA, nedeľa 3.5. - 00:55

streda 22. apríla 2009

Vinyan


VINYAN
Francúzko, Veľká Británia, 2009, 96 min.
réžia: Fabrice Du Welz
obsadenie: Emmanuele Beárt - Janet Belhmer
Rufus Sewell - Paul Belhmer

Manželský pár Behlmerovcov, prišiel pri tsunamy o svojho syna. Zjavne traumatizovaný navštívia jednu charitatívnu akciu, kde na jednom videu Janet spoznáva svojho syna. Obaja manželia sa tak vydávajú do Barmy hľadať strateného chlapca. Janet je presvedčená, že je stále na živu. V hlbokej džugli sa však hľadanie skomplikuje a tak budú musieť prehodnotiť svoje rozhodnutia a okrem toho dažďový prales nerobí dobre psychike.
Tento film je ťažké nazvať jednoznačne hororom. Skôr sa jedná o psychologickú drámu s prvkami mystiky. Za strašné možno považovať zúfalosť oboch hlavných hrdinov, ktorí sú, hlavne Janet, posadnutý hľadaním strateného syna. To ich dostáva do ťažkých situácií. Okrem toho je zaujímavo vykreslená krajina a hlboká džungľa prepchatá blatom, kde prší každú hodinu. Vnútro džungle je tajomné miesto, kde ľudia so slabou psychikou nemajú čo hľadať. Na druhej strane, je film spočiatku veľmi zdĺhavou odyseou do podvedomia manželského páru a až posledná polhodinka dej trošku nakopne. Na záver by som rád pripomenul, že film je určený hlavne náročnejším divákom. Režisér Du Welz už má na konte jeden kontroverzný horor z názvom Calvaire.
linky nájdte na:
http://forum.esoft.in/english-other-movies/48659-vinyan-2008-dvdrip-xvid-bestdivx-multi-link.html
titulky:
http://www.titulky.com/Vinyan-129084.htm

pondelok 20. apríla 2009

The Uninvited


THE UNINVITED
USA, 2009, 87 min.
réžia: Charles Guard, Thomas Guard
obsadenie: Emyli Browning - Anna
Ariella Kebel - Alex
David Strathairn - Steven
Elizabeth Banks - Rachel

Anna, mladé dievča, ktoré je postihnuté minulosťou, keď sa musela pozerať ako uhorela jej mama, sa po 10 mesačnej psychiatrickej liečbe vracia do normálneho života. V dome ju čaká, staršia sestra Alex a ošetrovateľka, ktorá sa starala o ich chorú mamu Rachel, nový otcov objav. Práve Rachel začne v obidvoch sestrách budiť dojem, že nehoda pri ktorej zomrela ich matka, nebola nehoda ale plánovaná vražda. Začínajú sa tak vŕtať v Rachelinej minulosti. Čím hĺbšie sa dostávajú, tým viac je ohrozený ich život.
The Uninvited je v našich končinách geniálne preložený ako Príbeh dvoch sestier. Čo v podstate je pravda, aj keď sa doslovnému prekladu distribútori zďaleka vyhli. Američania natočili remake pôvodne Ázijského hororu a bratská dvojica bratov Guardovcov, zatiaľ veľa vody vo filmovom bussinise nenamútila. Tento film sa im celkom podaril, prostredie opusteného rodinného sídla a rôzne preludy hlavnej hrdinky dotvárajú atmosféru, že nieje niečo v poriadku. Dve hlavné hrdinky sa už do sveta filmu uviedli rôznymi filmami, hlavná predstaviteľka Anny, Emily Browning si napríklad zahrala v Lemony Sticket s Jimom Carreym a herečka, ktorá hrá jej sestru Alex, Ariella Kebel má za sebou aj hororovú rolu a to vo filme Red Mist. The Uninvited je príjemná ducharina, ktorú môžeme zaradiť do rovnakej škatuľky ako napríklad THE GIFT Sama Raimiho alebo Pod povrchom od Roberta Zemeckisa. Pre náročnejších hororových znalcov to bude jednohubka na sobotný večer.
linky nájdete:
http://www.coolxvid.com/the-uninvited-dvdrip-xvid-nedivx/
titulky:
http://www.titulky.com/The-Uninvited-130078.htm

TV HOROR SERVIS 20.4. - 26.4.2009

MIMIC - 1997
FILMBOX, pondelok 20.4. - 22:35
DOM 1000 MŔTVOL - 2003
FILMBOX, pondelok 20.4. - 02:05
DEVIL/DIABLOVA CHRBTICA - 2001
STV 2, utorok 21.4. - 22:10
Dvojka vo svojom kine uvedie zaujímavý Španielsky horor, natočený Guliermom Del Torom, o tajomstve jedného sirotinca odohrávajúci sa v 30tich rokoch. Síce trošku vláčnejší no za to pekne natočený duchársky horor.
12 OPIC - 1995
PRIMA, piatok 24.4. - 21:15
Kultové sci-fi dielo Terryho Giliama o cestovaní v čase a neveselej budúcnosti, získal okrem hviezdneho obsadenia s Bradom Pittom či Bruceom Willisom aj privlástok film týždňa.

DRACULA 2: VZKRIESENIE - 2003
FILMBOX, piatok 24.4. - 22:40
PANIC ROOM/ÚKRYT - 2003
AXN, piatok 24.4. - 21:30
ZLODEJI PAMATE - 2004
TV JOJ, sobota 25.4. - 22:30
Julliane Moore hrá ženu, ktorá pri tragickej havárií príde o svojho syna. Jej snahu o vyrovnanie sa s týmto faktom prerušia pychiatri, ktorí tvrdia, že má halucinácie a nikdy nijakého syna nemala. Kto stojí za touto konšpiráciou? Priemerný mysteriózny thriler, ktorý mal šokovať pointov.
AMERICKÉ PSYCHO - 2000
MARKÍZA, piatok 25.4. - 00:35
Christian Bale vo svoje prvej veľkej úlohe, o nažehlenom businessmenovi, ktorý po nociach vraždí jednú obeť za druhou. Film obsahuje niekoľko výnimočných scén.

HALLOWEEN H20 - 1998
PRIMA, sobota 25.4. - 00:35
KULT HROZY
FILMBOX, nedeľa 26.4. - 00:10
MOTHER OF TEARS:THIRD MOTHER/MATKA SĹZ - 2007
FILM+, nedeľa 26.4. - 01:20
Tretí zo série hororov o čarodejniciach od hororového mága Daria Argenta, ktorý ukazuje, že ešte nepatrí do starého železa.
THE GUARDIAN - 2000
FILM+, nedeľa 26.4. - 03:05
RODINNÉ SPIKNUTIE - 1976
Posledný film Afreda Hitchcocka rozpráva príbeh špiritualistky, ktorá dostane ponuku vypátrať strateného syna. Spolu so svojím známym, však odhaľuje aj iné nepríjemné rodinné tajomstvá.

sobota 18. apríla 2009

King of The Hill/El Rey de La Montana


EL REY DE LA MONTANA
Španiesko, 2007, 90 min.
réžia: Gonzalo Lopez Gallego
obsadenie: Leonardo Sbaragilia - Quim
Maria Valverde - Bea

Quim cestuje za svojou priateľkou, s ktorou to majú trocha nahnuté. Zastaví sa na benzínovej pumpe, kde stretáva mladú ženu Beu. Po zaujímavom zoznámení sa Quim zisťuje,že ho žena okradla. Pokračujúc v ceste zasiahne Qiumové auto guľka s pušky a neskôr aj samotného Quima. Neznámy muž so sniperkov si zrejme kráti dlhú chvíľu a Quim stratený v horách bojuje o svoj život spolu s Beou, ktorá sa k nemu za náhodných okolností pripája. Život obidvoch je v rukách tajomného strelca, ktorý im je v stopách.
Tak zas tu máme jeden originálny filmík zo Španielska, ktorý využíva prvky survival hororu. Dvaja neznámi ľudia musia spojiť svoje sily a bojovať proti takmer neviditeľnému protivníkovi. King of The Hill je v mnohom podobný Anglickému Eden Lake. Režisér Gallego využíva nádheru jesenného lesa a zbytočne nás tak netrápi nočnou štvanicou, keďže celý film sa prakticky odohráva za denného svetla. Akcia je preto prehľadná a znásobuje ju perfektná kamera a záujímavé kamerové nápady. Po stránke dialógov, ktorých tu veľa nieje, sa scenáristi veľmi nenatrápili, no v takom druhu filmu sa to dá prehliadnuť. Španielom preto dávam ďalší bod za originalitu a minimalizmus, z ktorého vedia vyžmýkať maximum.
linky nájdete na:
http://www.horrorplace.org/forum/viewthread.php?thread_id=3538&highlight=hill&pid=6375#post_6375
titulky:
http://www.titulky.com/El-Rey-de-la-monta-a-128052.htm

streda 15. apríla 2009

Strašidelne krátke správy 15/2009

ROMEROVÍ ŠIALENCI
Režisér Breck Eisner (nepodarená SAHARA a celkom podarená epizóda FEAR ITSELF) v týchto chvíľach natáča remake staršieho hororu od George A. Romera THE CRAZIES. Dej sa bude odohrávať v jednom malom meste v Kansase, kde havaruje lietadlo s toxickým materiálom a otrávi miestny zdroj pitnej vody. To čo bude nasledovať ďalej hororovým fajnšmekrom veľmi predstavovať netreba. Premiéra je naplánovaná na september 2009. Budem vás informovať.

ANTICHRISTOV TRAILER
Pred pár týždňami sa objavila správička, že režisér Lars Von Tier (Tanečnica v tme, Dogville) natáča horor z názvom ANTICHRIST a už tu máme aj prvú upútavku k filmu. Bude o manželskom páre, ktorý sa po tragickej smrti dieťaťa usadi v chate uprostred lesa, kde sa začnú diať divné veci.

MESAČNÉ TAJOMSTVO
Na poslednom Sundance festivale bol ako jedna z noviniek prezentovaný sci-fi horor MOON. Príbeh o osamelom astronautovi, ktorý trávi dlhý čas na opustenej mesačnej základni, izolovaný od ľudí. Dva týždne pred tým, než sa jeho misia na mesiaci skonči, sa však začnú diať divné veci. Astronaut počuje a vidí rôzne halucinácie, nastáva konfrontácia so samým sebou. O tomto filme som tu chcel hodiť správičku už skôr, no čakal som kedy sa objaví aj oficiálny trailer. Réžiu ma na starosti Duncan Jones, pre ktorého je to debut vo veľkom filme. Hlas robotovi prepožičal Kevin Spacey.

BATORIČKY NIEJE NIKDY DOSŤ
Film THE COUNTESS rozpráva o krvavej grófke a je poňatý ako romatický horor, ktorý vznikol v koprodukcii Nemecka a Francúzka. Obsadenie je celkom slušné v podaní samotnej grófky uvidíme Julie Deply (Frankenstein, Broken Flowers), v úlohe grófa Thurza to bude William Hurt (The Village, Vantage Point). Uvidíme čo na to povie pán Jakubisko.

utorok 14. apríla 2009

After Dark Horrorfest III. - Perkins 14


PERKINS 14
USA, 2009, 95 min.
réžia: Craig Singer
hrajú: Patrick O kane, Shayla Beesley, Mihaela Mihut

Dwayne Hooper je utrápený policajný dôstojník v malom mestečku. Pred desiatimi rokmi mu s popred nosa zmizol syn. Odvety sa utápa v nemohúcnosti, manželstvo sa mu rozpadá a aj komunikácia s pubertálnou dcérou kdesi viazne. Dwayne Hooper prichádza na nočnú službu. Pri obhliadke väzňov na policajnej stanici, ho jeden z uväznených, istý pán Perkins požiada o telefonát. Dwayne odmietne, no nočnú službu si začne spríjemňovať zisťovaním identity pána Perkinsa. Dospeje k zaujímavým zisteniam, pán Perkins možno stojí za únosom 14 detí spred desiatich rokov. O pomoc požiada aj svojho priateľa, tiež policajta a poprosí ho o obhliadku domu pána Perkinsa. No pán Perkins ukrýva v dome hrozné tajomstvo, čoskoro sa o tom presvedčí aj malé mestečko.
Námet je celkom zaujímavý, je vidieť, že sa tvorcovia snažili o niečo čo tu ešte nebolo, teda pokiaľ ide o myšlienku filmu. Najprv to vyzerá na temnú detektívku, ktorá sa však v ďalšej časti zvrhne na krvavý boj o prežitie. Nechcem prezrádzať príliš veľa, aby sa prvotné tajomstvo z filmu nevytratilo. Podľa niektorých hororových fanúšikov je to zatiaľ najlepší film z tohto ročného Horrofestu. Posúďte sami. Ešte pripomeniem , že film režíroval Craig Singer (s Brianom Singerom asi iba podoba mien), ktorý pred tromi rokmi natočil nic moc horor Dark Ride.
tajomstvo pána Perkinsa: 80%
odhalenie pána Perkinsa: 80%
pomsta pána Perkinsa: 70%
linky nájdetena:
http://www.clone-zone.net/movies/246-perkins-14-2009-dvdrip-xvid-moh.html
titulky:
http://www.titulky.com/Perkins-14-128863.htm

pondelok 13. apríla 2009

TV HOROR SERVIS 13.4. - 19.4.2009

PRÍZRAKY ZO SNOV - 1999
MARKÍZA, utorok 14.4. - 00:15
Priemerný horor o žene, ktorej sa snívajú sny o ľuďoch, ktorí následne zomierajú. Režíruje Neil Jordan (Inrerview z upírom, Hra na plač)

DOM TISÍCICH MŔTVOL - 2003
FILMBOX, utorok 14.4. - 00:20
MILUJEM ŤA K ZJEDENIU
FILM+, štvrtok 16.4. - 21:50
MIMIC - 1997
FILMBOX, štvrtok 16.4 - 01:50
PSYCHO - 1998
PRIMA, piatok 17.4. - 23:25
Remake klasického diela od Alfreda Hichkocka iba obraz po obraze napodobuje svojho nedosiahnuteľného predchodcu. Zbytočný film. Našťastie z režiséra Gusa Van Santa vyrástol odvtedy prvotriedny režisér, ktorý ma na konte filmy ako PARÍŽ, MILUJEM ŤA a MILK.
PROJEKT VIPER - 2002
FILM+, piatok 17.4. - 22:15
Skupina vedcov, vytvorí organizmus, ktorý má prežiť podmienky na Marse. Organizmus však inikne a ohrozuje mesto a dokonca aj celý svet. Ak máte radi céčkové, lacné horory, niečo pre vás.
HRA NA SCHOVÁVAČKU - 2005
PRIMA, sobota 18.4. - 22:15
KAIDAN - 2007
FILM+, sobota 18.4. - 21:45
BORDELINE - 2006
AXN, sobota 18.4. - 22:00
KILLER INSTINCT
FILMBOX, sobota 18.4. - 02:20
DESPERATION - 2006
PRIMA, sobota 18.4. - 00:20

Splinter


SPLINTER
USA, 2008, 82 min.
réžia: Toby Wilkins
hrajú: Shea Whigham, Paulo Constanzo

Mladý pár sa rozhodne prežiť noc svojho výročia v divočine, no potom čo sa im nepodarí postaviť stan, rozhodnú sa nájsť motel. Po chvíli ich však prepadne kriminálnik so svojou priateľkou. Keďže nastanú menšie problémy s autom neplánovane sa zastavia na maličkej benzínovej pumpe uprostred ničoho. Práve priestor benzínovej pumpy sa stane ich útočiskom pred agresívnym a nebezpečným tvorom.
Už úvodná predtitulková scéna naznačí s kým budeme mať dočinenia. Tvorcov treba pochváliť za originálne monštrum, ktoré mi v niektorých momentoch pripomínalo Vec (The Thing) a je zrejme, že sa týmto filmom trošku inšpirovali. Režisér Toby Wilkins využil motív uzavretého priestoru, v ktorom bojujú traja ľudia proti niečomu neznámemu, veľmi dobre a aj keď jeho posledný film The Grudge 3, kritika veľmi nepochválila. Splinter patrí do kategórie tých originálnejších hororov, ktoré sa v poslednej dobe natočili. Stopáž nie je dlhá a tak sa na film dobre pozerá, vždy sa niečo deje, hluchých miest som veľa nenašiel a aj efekty vzhľadom na rozpočet dosť prekvapili. Znovu jeden malý, ale za to ambiciózny horor.
nepriateľ: 90%
boj s nepriateľom: 80%
policajtka: 80%
linky nájdete na:
http://warblog.sk/index.php/DVDRip/splinter-2008-limited-dvdrip-xvid-amiable.html?comment_id=3167&joscclean=1
titulky:
http://www.titulky.com/Splinter-129042.htm

piatok 10. apríla 2009

Dead Snow


DOD SNO
Nórsko, 2009, 90 min.
réžia: Tommy Wirkola
hrajú: Charlotte Frogner, Orjan Gamst, Stig Frode Henriksen

Nórsky horor je momentálne v kurze a tak nemôže ostať bez povšimnutia. Dead Snow rozpráva príbeh siedmich mladých ľudí, ktorí sa vyberú na opustenú chatu do hôr. Po dni plnom srandy, smiechu a rôznych hier v snehu, dostanú večer nečakanú návštevu. Neznámi muž, ktorý sa u nich na chvíľu zdrží im rozpovie príbeh z druhej svetovej vojny, keď v oblasti vyčíňalo nacistické komando Einsatz. Nacisti terorizovali miestnych ľudí, ktorí sa po rokoch útlaku nakoniec vzopreli a s nacistami urobili krátky proces. Vojakov ktorím sa podarilo ujsť do hôr dostala krutá zima a mráz. Mladíci to samozrejme považujú sa žart a venujú sa naďalej svojím zábavkam, až kým nenájdu truhličku s nacistickým zlatom. Netrvá dlho a budú musieť bojovať proti zombíkom v uniformách.
V prvej polovici filmu je atmosféra naozaj dosť hustá a film sa tvári ako seriózny horor. Len čo sa na scéne objavia nacistické zombie, je vidieť až aj tvorcovia sa trošku odviazali a zapamätania hodných scén tu je požehnane. V druhej polovici tak sledujeme nebojácny boj proti nemŕtvej presile pomocou rôznych zbraní, od motorovej píly až po kosák a kladivo, to na nacistov platilo vždy. Režisér Tommy Wirkola má zjavne zopár hororov napozeraných, čo samozrejme nieje na škodu. Hororový fanúšik si určite príde na svoje a trošku toho expresívneho humoru filmu odpustí. Krásny biely sneh sa postupne zafarbuje na červeno,vzduchom lietajú hlavy, črevá a končatiny,tak ako to má v správnej zombie jazde byť.
Hovoril som vám, že máme isť radšej na Sunny Beach: 90%
Nacistické zombie: 80%
Boj: 90%
linky nájdete na:
http://www.zerosec.ws/doed-snoe-2009-norwegian-dvdrip-xvid-dnb/
titulky:
http://www.titulky.com/Doed-Snoe-128963.htm

štvrtok 9. apríla 2009

Strašidelne krátke správy 14/2009

TEMNO V LESE, TEMNO V MYSLI
Nový psychologický horor z názvom DARK WOODS rozpráva príbeh manželského páru, ktorý sa presťahuje do opustenej chate v lese. Manželke sa začne zhoršovať psychický stav a pomaly upadá do demencie. Do ich života zasiahne aj tajomné mladé dievča a v nebezpečenstve je aj manžel. Vzhľadom na prostredie a aj na zápletku môžeme očakávať psychologickú spleť, v ktorej sa dúfam budeme môcť dobre vyznať. Režisérom je Michael Escobedo.

PÁRIK V OHROZENÍ
Ďalšia variácia na tému dvaja, neznáme prostredie a monštrá má názov THE TREK. Čerstvý manželský párik, si chce užiť spoločné chvíle strávene v divočine, no namiesto radovánok ich bude čakať boj o prežitie z neznámymi krvilačnými kreatúrami. Tvorcovia sľubujú krv a brutalitu. Režisérkou filmu je Lola Wallace, ktorá už má aké také skúsenosti hlavne s post produkcoiu niektorých nízkorozpočtových thrillerov.

KRABICA BOHATSTVA A SMRTI
Zo zaujímavým námetom prichádza tvorca dnes už kultového filmu Donnie Darko, Richard Kelly. Vo filme s názvom THE BOX, budú Cameron Diaz a James Mardsen riešiť nepeknú dilemu. Neznámi cudzinec im podaruje krabicu, na ktorej je kombík. Keď dotyčná osoba stlačí gombík prinesie jej to 1 milión dolárov, zároveň však niekde inde vo svete vďaka tomu zomrie človek. Manželia si tak budú musieť vyriešiť svoje priority a my fanúšikovia sa môžeme tešiť ako si s tým poradia. Premiéra je stanovená na november 2009.

HRA BIOSHOCK VO FILMOVEJ PODOBE?
Dnes už legendárna akčná hra BIOSHOCK o podmorskom meste plnom mutantov a všelijakej inej hávede sa možno dočká aj filmového spracovania. Zopár viet o tom povedal aj možný režisér Gore Verbinský, ktorý skvele previedol Japonský KRUH na Americkú verziu a potom zahviezdil s trilógiou o Pirátoch s Karibiku. Verbinský dostal ponuku na natočenie štvrtého dielu Pirátov, ktorú odmietol a radšej sa priklonil k hernej adaptácii Bioshocku. Tak teda, želáme mu veľa šťastia.

streda 8. apríla 2009

Afterd Dark Horrorfest lll. - Dying Breed


DYING BREED
Austrália, 2008, 91 min.
réžia: Jody Dwyer
hrajú: Mirrah Foulkes, Leigh Whannell, Nathan Phillips

Nina spolu so svojimi priateľmi prichádza do Tazmanie aby našla vzácneho Tazmanskeho tigra. Pred ôsmimi rokmi sa pri hľadaní tohto vzácneho druhu stratila jej sestra, ktorú neskôr našli utopenú v rieke. Nina tajne dúfa, že sa jej podarí získať nejaké informácie o jej sestre. Partia sa dostáva do malej osady v divočine. Táto oblasť kedysi slúžila ako kolónia pre zločincov a traduje sa v nej legenda o miestnom kanibalovi Pipemanovi. Len čo sa mladí ľudia dostanú hlbšie do busha, zisťujú, že legenda je v niečom pravdivá.
Film Dying Breed bol uvedený na tohto ročnom After Dark Horrorfeste a zastupoval tam nie veľmi hororovú veľmoc Austráliu. Za filmom stojí neznámi režisér Jody Dwyer, ktorý nám najprv nádhernými zábermi predstaví Tazmaniu, aby potom rozohral krvavú kanibalskú hru. Aj keď sa film najprv javí ako tuctová vyvražďovačka, postupne sa od tohto vnímania odkloní a ponúkne nám štandardný horor, v ktorom hrá veľkú rolu zvolené prostredie.
Tazmania: 80%
Pipeman: 70%
Dievčatko: 60%
linky nájdete na:
http://goleech.org/movies/after-dark-horrorfest-dying-breed-2008-dvdrip-xvid-vomit/
titulky:
http://www.titulky.com/Dying-Breed-128855.htm

pondelok 6. apríla 2009

TV HOROR SERVIS 6.4 - 12.4 2009

DOM TISÍCICH MŔTVOL - 2007
FILMBOX, pondelok 6.4. - 22:40
KULT HROZY
FILMBOX, utorok 7.4. - 00:40
PIRANA 2 - LIETAJÚCI ZABIJÁK - 1981
MARKÍZA, streda 8.4. - 01:05
Céčková klasika, za ktorou stojí vtedy ešte málo skúsený James Cameron. Karibský ostrov ohrozujú geneticky zmutované ryby. Podľa mnohích fanúšikov a aj odborníkov, najhorší Cameronov film.
JAZDA NA STRELE - 2004
FILM+, štvrtok 9.4. - 00:20
TREMORS 4 - 2003
MARKÍZA, piatok 10.4. - 02:45
Najslabší diel celej série o vraždiacich červoch vychádzajúcich z pod zeme. Tentokrát sú ohrození baníci v malom mestečku.
BUNKER SMRTI - 2008
FILM+, sobota 11.4. - 21:25
Bohatý chlapík si najme skupinu žoldnierov aby preskúmali bunker z druhej svetovej vojny. Skupinka však zisťuje, že v bunkri nacisti robili svoje experimenty a je zrejme, že niekto z nich ešte stále žije. Tmavé, hrôzostrašne chodby, budujú strašidelnú atmosféru hlavne v prvej polovici, druha je trošku slabšia.

KAW - 2007
TV JOJ, sobota 11.4. - 22:15
VIEM ČO STE ROBILI MINULÉ LETO - 1997
MARKÍZA, sobota 11.4. - 00:45
Slasher klasika z 90tich rokov je vzhľadom na ponuku filmom týždňa. Film nejak extra hororovým fanúšikom predstavovať netreba. Teenageri budú napichovaní na hák a pritom hrozne kričať.

MIMIC - 1997
FILMBOX, sobota 11.4. - 00:35
HOUSE OF THE DEAD - 2003
FILMBOX, sobota 11.4. - 20:20
MÁRNICA - 2005
FILM+, sobota 11.4. - 02:25
KILLER INSTINCT
FILMBOX, nedeľa 12.4. - 01:50

nedeľa 5. apríla 2009

4bia


SEE PRANG
Thajsko, 2008, 111 min.
réžia: Parkpoom Wongpoom, Banjong Pisanthanakun, Youngyooth Thongkonthun, Paween Purikitpanya
hrajú: Laila Boonyasak, Maneerat Kham-uan, Apinya Sakuljarolensuk

Thajský poviedkový horor zložený zo štyroch samostatných strašidelných príbehov, za ktorými stoja popredný Thajský majstri hrôzy, ktorí majú na svedomí také filmy ako napríklad Shutter alebo Alone.
Prvý príbeh nazvaný HAPPINES je o mladej žene, ktorá ma nohu v sádre a strašne sa nudí. Preto si chvíle kráti esemeskovaním s neznámym mužom. Po pár esemskách zisťuje hrozivé skutočnosti. Veľmi dobrá a napätá one woman show poviedka. Druhý kúsok nazvaný TIT FOR TAT v sebe zahŕňa niečo ako Thakský pokus o Nezvratný osud. Šikanovaný chlapec uvrhne na svojích spolužiakov kliatbu. Nápad zaujímavý škoda toho chaotického strihu a počítačového monštra. Tretí náhľad do Thajskej 4bie má názov IN THE MIDDLE. Partia štyroch chlapcov splavuje rieku a medzi tým si krátia čas rozpráravaním strašidelnej historky. Po nehode je jeden z nich nezvestný, naplní sa strašidelná historka? Trošku viac humornejšie ladená poviedka z odkazmi na rôzne slávne, hlavne duchárske filmy. Film uzatvára štvrtá poviedka LAST FLIGHT. Letuška je poverená sprevádzať známu členku kráľovskej rodiny, tá však ukrýva hrozné tajomstvo a letuška je jeho súčasťou. Asi najlepšiu poviedku si nechali tvorcovia na koniec. Napätie by sa dalo krájať a nápad sa dá tiež oceniť, skvelý kúsok.
Ako celok pôsobí tento film celkom fajn, mne osobne sa najviac páčila prvá a posledná poviedka. Pozeral som to pred polnocou, takže ten strach to trošku zvýraznilo, myslím, že keď sa tvorcovia podujmú urobiť podobný pokus, rád si to pozriem, Thajský horor nie je na zahodenie.
HAPPINES: 80%
TIT FOR TAT: 50%
IN THE MIDDLE: 60%
LAST FLIGHT: 90%
linky nájdete na:
http://www.scnsrc.net/films/4bia-2008-dvdrip-xvid-cowry/
titulky:
http://www.titulky.com/See-prang-127233.htm

streda 1. apríla 2009

Cold Prey 2


FRITT VILT 2
Nórsko, 2008, 86 min.
réžia: Mats Stenberg
hrajú: Ingrid Bolse Berdal, Mats Eldoen

Pokračovanie Nórskeho hororu začína prakticky na mieste , kde skončil prvý diel. Jannicka, jediná živá z masakru v horskom hoteli je nájdená a prevezená do nemocnice. Samozrejme ide o nejakú horskú nemocnicu obklopenú horami snehu. Svoj strašidelný príbeh porozpráva polícií a tá nachádza tela jej kamarátov a aj telo vraha. Následne ich privezie do nemocnice, no tela vraha začne javiť známky života. Jannicka svoj ešte neskončila. Aj pokračovanie ide v šľapajách svojho staršieho brata a zjavne že režisér prvého dielu sa podpísal ako producent. Kamera a aj jej nápady si ponechali svoju hravosť. Herci sú prirodzení a vrah s krompáčom (alebo iným zbraňami, ako napr. skalpel) je znova neľútostný a čo to sa to dozvieme o jeho dectve. Trošku možno po tej hororovej stránke sklame záver, ktorý už je viac akčný ako strašidelný, ale prvá polovica je pekne zimomriavková. Nóri opäť zabodovali, keď aj z pokračovania dokázali vyčerpať celkom slušný potenciál.
linky nájdete na:
http://yourdada.com/content/view/25603/30/
titulky:
http://www.titulky.com/Fritt-Vilt-2-128211.htm

Strašidelne krátke správy 13/2009

V SEMINÁRY NIE JE SRANDA
Film natočený podľa knihy Matt Baglia rozpráva o mladom mužovi, ktorý prichádza do seminára. Vo Vatikáne sa chce v špeciálnej škole čosi priučiť exorxizmu. Svoje znalosti si však čoskoro vyskúša aj v praxi, keďže bude postavený pred démonov a jeho viera prejde ťažkou skúškou. Názov filmu je LAST RITE a režíruje ho Mikael Hafstrom, ktorý nedávno veľmi zručne predviedol, že horor mu pristane vo filme 1408.
Ako bonus pripájam ukážku, v ktorej ide o pravý exorcizmus jednej mladej slečny Annelise Michel, ktorej príbeh bol inšpirovaný k natočeniu filmu EXORCIZM OF EMILY ROSE.
majte zapnuté reproduktory.


POZOR NA SPLN MESIACA
Novinka, za ktorou stojí režisér kultovej Záhady Blair Witch Eduardo Sanchez, nesie názov THE SEVENTH MOON. Dve Američanky na vlastnej koži zistia dopady starej Čínskej legendy o splne siedmeho mesiaca, pri ktorom za mŕtvy vracajú do krajiny živých a to že sa nevracajú len tak zo srandy, napovedá aj samotný trailer.

COWBOYI A MONŠTRA
O tom, že aj horor z divokého západu dokáže zaujať, už pred nedávnom predviedol Alex Turner vo filme Dead Birds. Po jeho stopách sa vydal aj J.T.Petty, ktorý stojí aj za nepodarkom Mimic 3 a jeho nový film sa volá THE BURROWERS. Film rozpráva o partií pištoľníkov, ktorí sa vydajú hľadať vrahov miestnych osadníkov, no budú musieť čeliť iným protivníkom, vychádzajúcich zo zaprášenej zeme.

HOROR OD DÁNSKEHO MAJSTRA
Reč je o Dánskom režisérovi Lars Von Trierovi, ktorý má na konte také filmy ako Tanec v temnotách, Dogville alebo Maderlay. Svoje hororové cítenie preukázal v seriály Kráľovstvo. Jeho najnovší počin bude mať názov ANTICHRIST a bude o manželskom páre, ktorý sa po tragickej smrti dieťaťa usadia v chate uprostred lesa, kde sa začnú diať veľmi divné veci. Už teraz sa tešme.