piatok 30. januára 2009

Strašidelne krátke správy 4 / 2009

ŠTVRTÝ RESIDENT EVIL
Len nedávno prebehla internetom správička, že v Toronte sa začalo nakrúcanie štvrtého dielu RESIDENT EVIL, ktorého dej by sa mal odohrávať na Alijaške a v Tokiu. Scénar opäť píše Paul W.S.Anderson, ktorý režíroval prvý diel a k ostatným dielom napísal scenár. Do role hlavnej hrdinky by si mala vrátiť Milla Jovovich. Premiera je zatiaľ stanovená na rok 2010, takže na vybuchujúce hlavy zombíkov si ešte počkáme.

KOVOVÁ MASKA
Presne takú ma zabiják v novom horore nazvanom LAID TO REST. Zabiják využíva všelijaké špeciálne nástroje a podľa traileru je jasné, že ani krvou sa nešetrilo. Film by mal byť uvedený na DVD už čoskoro. Rešisér to z maskami vie veľmi dobre, keďže už spolupracoval na maskách k filmom ako QUARANTINE alebo RED SANDS či VACANCY.


ĎALŠÍ SEVERSKÝ POČIN
To, čo som tu spomínal v predchádzajúcich správičkách o Nóroch nebola náhoda, ich hororová scéna sa rozrastá o ďalší počin. Film nazvaný COLD PREY je o parte snowboardistov. Na jednom výlete si jeden z nich zlomí nohu a keďže sa stmieva a k autu to majú ďaleko rozhodnú sa prečkať noc v opustenom horskom hoteli, netušiac, že hotel nieje až tak opustený ako sa zdá. Pre režiséra Roara Uthauga je to debut.


ČO S VÍRUSOM CHRÍPKY
Práve s chrípkou a jej smrteľnými dopadmi na obyvateľov našej planéty budú mať dočinenia štyria priatelia, ktorí putujú zamorenou krajinou. Nenakaziť sa, zneje hlavné heslo dňa. No vo svete kde vírus číha na každom mieste to bude ťažké. Film má názov CARRIERS.

streda 28. januára 2009

The Amusement


THE AMUSEMENT
USA, 2009, 85 min.
réžia: John Simpson
hrajú: Tad Hilgenbring, Katherin Winnick, Laura Breckenridge

Príbeh sa točí okolo troch mladých žien. Každá z nich si prežije krušné chvíle. Shelby s priateľom sa zapletú do podivnej kolóny na dialnici. Tabitha prežije u svojej známej, ktorá potrebuje dohliadnuť na deti strašidelnú noc s klaunom a Lise sa stratí spolubývajúca a tak sa ju aj s priateľom vyberú hľadať do starého penziónu. Všetky tri však spája minulosť a niekto, kto ich za ňu chce potrestať.
Z počiatku veľmi zaujimavo prevedený film, keď postupne sledujeme osudy troch slečien, ktoré su vyrozprávane formou, akoby krátkych poviedok. Kamera sa kĺže celkom pekne a je vidieť , že režisér John Simpson nejaké tie horory napozeral. Horšie je to už so scénarom, ktorý sa v druhej polovici hompáľa na tenkom lane a tak je dej dosť krčovitý, vykonštruovaný a správanie postáv veľmi zvláštne. V ďalšom priebehu filmu sa čo to dalo dotiahnuť trošku lepšie vzhľadom na to, že záporna postava mala celkom slušný potenciál, no zároveň nebola veľmi presvedčivo interpretovaná, takže druhá polovica filmu ako aj záporak ostávajú v šedom priemere. V prípade , že si film pozriete neskoro večer pri zhasnutom svetle, možno aj splní to čo od hororu môže človek očakávať, no náročnejší divák na tento film o pár dni asi zabudne.
prva polovica: 70%
druhá polovica: 40%
linky nájdete na:
http://allfreedownloadlinks.com/free-videos/amusement-2008-dvdrip-xvid-walmart/
titulky:
http://titulky.com/Amusement-123583.htm

Fear Itself / Podstata strachu - epizóda 5


EATER alebo Pojedač, taký ma názov ďalší diel Podstaty strachu. Odohráva sa počas jednej noci na policajnej stanici, kde majú za úlohu ustrážiť nebezpečného vraha - kanibala. Hlavnou hrdinkou je mladá policajtka, ktorá ma rada strašidelné príbehy. Jenen z nich zažije na vlastnej koži. Režíruje legenda hororu Stuart Gordon (ReAnimator, From Behind, Dolls, Stuck). Zatiaľ možno najlepší diel, s ponurou atmosférou nočnej policajnej stanice, v ktorej sa nedá nikomu veriť.
linky:
http://rapidshare.com/files/175699087/05_lidojed.part1.rar
http://rapidshare.com/files/175699088/05_lidojed.part2.rar
http://rapidshare.com/files/175713620/05_lidojed.part3.rar
http://rapidshare.com/files/175713623/05_lidojed.part4.rar

nedeľa 25. januára 2009

TV HOROR SERVIS 26.1 - 1.2. 2009

Čas beží rýchlosťou striekajúcej krvi z tepny, takže tu máme záver mesiaca. Televízie žiadne hororové preteky nedávajú, takže si kľudne môžeme vybrať zopár titulov. Pochvalu si zaslúži Markíza, ktorá vysiela skvelý horor SLIMÁK a takisto aj Prima, ktorá nám ponúkne spomienku na 80te roky CRITTERS 2. Zaujímavý je aj Francúzky počin FRONTIERS - HRANICE SMRTI na Film+.

VOODOO - UMENIE DIABLA 2 - 2005
FILM+, pondelok 26.1. - 21:25
Vysielací čas tohto hororu je obzvlášt skorí. Za pozretie to možno stojí. Thajský film o učiteľke , ktorej čarodejnica predpíše ľudské mäso ako liek.
FRONTIERS - HRANICE SMRTI - 2007
FILM+, pondelok 26.1. - 23:10, utorok 27.1. - 00:55
Partia zlodejov uteká z peniazmi a cestou sa zastavia v starom hostinci, ktorý prevádskuje zvláštna rodina s kanibalistickými sklonmi. Začína boj o holý život. Francúzka odpoveď na Hostel a Saw.
http://www.youtube.com/watch?v=N_I3zv997qg
DRACULA 2000 - 2000
FILMBOX, pondelok 26.1 - 22:25
UPÍRI 2 - NEMRTVÍ
TV JOJ, utorok 27.1. - 00:20
KRÁĽOVSKÁ NEMOCNICA - 2004
TV JOJ, štvrtok 29.1. - 03:10
PROROCTVO - ČIERNY ANJELI
FILMBOX, piatok 30.1. - 22:40
DRACULA 2 - VZKRIESENIE - 2003
MARKÍZA, sobota 31.1. - 01:05
SLÍMAK - 2006
MARKÍZA, sobota 31.1. - 02:30
Do malého mestečka sa dostane čosi čo zmení jeho život. V tomto filme je naozaj veľa slizu. Tvorcovia ho zobrali aj tak trochu z nadsázkou, no aj tak je to príjemná zábava. Film si možno zaslúžil skorší vysielací čas.
http://www.youtube.com/watch?v=-j-y6B7UpQM
STRAŠENIE - 1963
FILMBOX, sobota 31.1. - 00:45
CRITTERS 2 - 1988
PRIMA, nedeľa 1.2. - 23:55

Fragiles


FRAGILES
Španielsko, 2005, 98 min.
réžia: Jaume Balaqueró
hrajú: Calista Flockhart, Elena Anaya, Gemma Jones, Richard Roxburgh

Zdravotná sestra Amy (Calista Flockhart) prichádza do detskej nemocnice ako náhrada za sestru Suzan. Po krátkom čase si vytvorí vzťah s pacientkou Maggie. Tá sa jej zdôverí, že za nevysvetliteľnými javmi, ktoré sa v nemocnici poslednú dobu dejú, môže mechanicke dievčatko Charlotta. S počiatku jej Amy neverí, no keď prežije nočnú službu plnú hrôzi, všetko je zrazu inak a Amy sa začne o pôvod mechanického dievčatka viac zaujímať.
Už som to na tomto blogu spomenul viac krát, že Španielská hororová scéna je unikátna. Strach idúci z ich filmov ako keby bol viac skutočnejší. Takto je to aj v tomto prípade, hoci film má zo začiatku pomalšie tempo, v niektorích momentoch sa až vlečie. S pribúdajúcimi minútami sa to však mení a dej graduje až do úplneho záveru. Nechýbajú scény, ktoré pekne brnakú na nervy a pointu, tak tú Španieli vedia robiť dobre. Režisér Jaume Balaqueró už viac krát v minulosti dokázal , že tento žáner mu sedí. Nápríklad film REC osobne považujem za jednu z najstrašnejších vecí akú som kedy videl. Teším sa už na jeho ďalší film a podľa ohlásených premier by to malo byť pokračovanie REC 2. Fragile je príjemnou mrazivou ducharinou, miestami trochu smutnou, ale v každom prípade splňa predpoklady hororovej zábavy.
napätie: 70%
mechanické dievčatko: 80%
opustené chodby: 70%
funkčné linky na:
http://www.bramjnet.com/vb3/archive/index.php/t-533467-p-6.html
titulky:
http://titulky.com/Fragile-117332.htm

sobota 24. januára 2009

Fear Itself / Podstata strachu - epizóda 4


Diel ma názov IN SICKNESS AND HEALTH. Čiže voľne preložené Aj v chorobe aj v zdraví, čo je vlastne úryvok vytrhnutý z manželského sľubu. Celý diel sa odohráva na jednej svadbe. Nevesta si berie ženícha zrejme po dosť krátkej známosti a tak aj vďaka družičkám má nejaké malé pochybnosti , či krok ktorý sa chystá práve urobiť bude správny. Jej pochybnosť ešte zvýrazni aj odkaz od tajomnej dámy, na ktorom je napísané, že jej vyvoleny je sériový vrah. Ale je to skutočne tak? Alebo existuje iba niekto kto sa im snaží prekaziť najkrajší okamih ich života? To už nechajme nech vyrieši samotná nevesta.
Režisér John Landis, ktorý sa preslávil legendárnym hororom AMERICAN WEREWOLF IN PARIS, natočil zatiaľ, podľa môjho názoru najhorší diel. Musím však uznať , že nápad je to skvelý, no je veľmi chaotický prevedený do obrazov. Spravanie postav je vzhľadom na pointu dosť nelogické a koniec hoci prekvapí je príliš uponáhľaný. Takže zatial diel do počtu.
linky:
http://rapidshare.com/files/174113422/04_dokud_nas_smrt_nerozdeli.part1.rar
http://rapidshare.com/files/174113426/04_dokud_nas_smrt_nerozdeli.part2.rar
http://rapidshare.com/files/174143606/04_dokud_nas_smrt_nerozdeli.part3.rar
http://rapidshare.com/files/174143607/04_dokud_nas_smrt_nerozdeli.part4.rar

štvrtok 22. januára 2009

Strašidelne krátke správy 3/2009

ZMY SVOJE HRIECHY
Týmto sloganom sa prezentuje nový Fínsky horor z názvom SAUNA. Dvaja bratia v minulosti zabili mladé dievča. Odvtedy ich prenasleduje jej duch , aby sa ho zbavili rozhodnú sa očistiť svoje hriechy v saune nachádzajúcej sa na Fínsko-Ruskej hranici. Z traileru ide závan tajomna k čomu dopomáha aj zvolené prostredie nehostinnej prírody. Za filmom stojí Fínsky režisér Antti-Jusi Anttila, doteraz ma na rováši dobrodružné fantasy Večný bojovník. Film by sa v krátkom čase mal objaviť aj na tomto blogu. Na Slovenskú distribúciu môžeme s najväčšou pravdepodobnosťou zabudnúť.


PHOBIA Z LIETANIA
O niečom takom vypovedá Americká novinka o skupinke pasažierov, ktorá sa vydá na rutinný výlet malým lietadlom. Stane sa však to, že lietadlo sa dostane do búrkoveho mraku a cesta späť na zem ako aj možnosti prežitia sa komplikujú. Film má názov ALTITUDE.

KANIBALY Z ANGLICKA
Britský horor má tiež jedno zastúpenie v novinkách a to šťavnatý kúsok nazvaný GNAW. Skupinka dovolenkárov prichádza na Anglický vidiek pochutnať si na miestnych kulinárskych špecialitách, netušiac, s možnosťou, že aj aj oni sa môžu stať špecialitami na prestretom stole pre kanibalskú rodinu. Určite , ako aj trailer naznačuje, to bude riadne mäso.


ŠTYRIA JAZDCI APOCALYPSY
Aj o nich bude krimi horor THE HORSEMEN. Dennis Quaid hrá detektíva, ktorý rieši sériu bizarných vražd. Postupne ako napreduje vo vyšetrovaní zisťuje veľké spojenie so svojou minulosťou. Režíruje Jonas Akerlund, ktorý doteraz natáčal video filmy pre známich hudobných umelcov ako napríklad Mobyho, Madonnu či Metallicu. Come and See.

Rovdyr


ROVDYR
Nórsko, 2008, 78 min.
réžia: Patrik Syversen
hrajú: Henriette Bruusgaard, Lasse Valdal

V posledných Strašidelne krátkych správach som načrtol, že Nórsky horor sa postupne dostáva do popredia a tak na ukážku, že som nekecal, som vybral jeden s filmov Nórskej hororovej scény.
Dej sa odohráva v lete 1974. Partička mladých ľudí, užívajúca si prázdniny sa vyberie na výlet do hustých severských lesov. Počas cesty dôjde k malému incidentu na benzínovej pumpe. Partia k sebe priberie mladú slečnu, ktorú tam spoznävajú. Na lesnej ceste ich predbehne terénne auto, mladíci su prepadnutý a vzápätí omráčený. Preberú sa niekde uprostred lesa a zvuk hlasnéj trúby ich utvrdí v tom, že sa stali lovnou zverou sadistických zvhrlíkov. Boj o prežitie začina.
Hlavnou devízou filmu je jeho surovosť, jednak pokiaľ ide o prostredie, husté severské lesy aj napriek tomu, že celý dej sa odohráva počas dňa vytvárajú skľučujúci pocit, a potom aj jednanie postáv a zobrazovanie násilia. Film môžeme zaradiť do kategórie survival hororov, kde ide o to prežiť a zachrániť si kožu aj keď uprostred lesa, v ktorom sa nachádzaju pasce a za sebou máte troch skúsených lovcov, to môže byť veľký problém. Tvorcovia znova využili jednoduchý nápad, ktorý ich nestál veľa peňazí. Takže ak by som to mal zhrnúť za málo peňazí, veľa muziky a slušný nervový zážitok :)
film nájdete na:
http://wiaderko.net/sk/download-filmy/584-rapidshare-rovdyr-backwoods-2008-dvdrip.html
titulky:
http://www.titulky.com/Rovdyr-109274.htm

prostredie: 70%
herecké výkony: 80%
kravavé scény: 70%


pondelok 19. januára 2009

Fear Itself / Podstata strachu - epizóda 3


Tretia epizóda nazvaná FAMILY MAN má zaujímavú zápletku. Otec usporiadanej rodiny Dennis, ktorý niekedy pracuje aj cez víkendy len aby svojej rodine poskytol potrebný luxus havaruje. Nič netušiac sa preberá v nemocnici kde zisťuje, že telo , v ktorom sa nachádza nie je jeho , ale sériového vraha. Ten pre zmenu sídli v jeho tele a to, že má po boku milujúcu rodinu a usporiadaný život sa mu začína páčiť. Denis musí zachaniť rodinu, než sa stane nešťastie.
Tento diel patrí medzi moje obľúbené a postaral sa o neho Hong Kongský režisér Ronny Yu. S hororom hoci iba béčkovým už nejaké skúsenosti nabral, mohli sme od neho vidieť CHUCKYHO NEVESTU alebo FREDDY VS JASON. Príbeh je zaujímavo rozprávaný a zbehne veľmi rýchlo, čo je pri seriáloch takého to charakteru len dobre.
linky:
http://rapidshare.com/files/173833815/03_otec_rodiny.part1.rar
http://rapidshare.com/files/173833823/03_otec_rodiny.part2.rar
http://rapidshare.com/files/173846327/03_otec_rodiny.part3.rar
http://rapidshare.com/files/173846330/03_otec_rodiny.part4.rar

nedeľa 18. januára 2009

TV HOROR SERVIS 19.1. - 25.1.

LEKCIE UMIERANIA - 2007
FILM+, pondelok 19.1. - 21:25, streda 21.1. - 02:30
Veľmi slušný film o chlapíkovi, ktorý zomiera a prebúdza sa vždy ako niekto iný. O život mu ide až zistí prečo je to tak. Film mal premieru na festivale hororových filmov AFTER DARK HORROR FEST 2008.
PREDATOR 2 - 1989
JOJ, pondelok 19.1. - 02:45
KONKURZ - 1999
FILM+, streda 21.1. - 22:55, štvrtok 22.1. - 01:10
Japonský film rozpráva o mužovi, ktorý tak veľmi smúti za svojou ženou, až usporiada falošný konkurz aby našiel ženu, ktorá sa jej najviac podobá. Nakoniec sa mu to podarí, no žena, ktorá vyhrá konkurz je pekná mrcha. Jeden zo základných kameňom japonskej hororovej scény.
CHUPACABRA - TEMNÉ MORE - 2005
MARKÍZA, streda 21.1. - 01:50
KRÁĽOVSKÁ NEMOCNICA - 2004
JOJ, štvrtok 22.1. - 03:15
DRACULA 2000
FILMBOX, štvrtok 22.1. - 03:00
DOM VOSKOVÝCH FIGURÍN - 2005
PRIMA, piatok 23.1. - 22:00
Zopár teenagerov zablúdi vo zvláštnom meste , kde kedysi bolo slávne voskové múzeum. Klasická vyvražďovačka, jedna s tých lepších, ktoré sa v posledných rokoch natočili.
PHYTON 2 - 2006
JOJ, nedeľa 25.1. - 01:40
Totálna stupidita, ktorá obasulutne nestojí za ponocovanie. Jedine, že máte chuť na digitálneho hada.
MRTVÁ HLIADKA - 2002
FILM+, nedeľa 25.1. - 01:00
Zástupca britskej hororovej scény. Partia vojakov sa skryje do nemeckého bunkra, kde sa dejú záhadne veci.
TAJOMNÉ ZLO 2 - 1994
PRIMA, nedeľa 25.1. - 00:25
Zbytočné pokračovanie skvelej jedničky.

sobota 17. januára 2009

Films to Keep You Awake: To Let


PELICULAS PARA DO NORMIR: PARA ETRAR A VIVIR
Španielsko, 2006, 68 min.

réžia: Jaume Balaguero
hrajú: Adria Collado

Druhý, z radi kratších hororových filmov potvrdzuje kvalitu španielskej hororovej scény. Mladý párik hľadá podnájom a tak zareaguje na letáčik hodený do schránky. Obytný vežiak v ktorom ich privíta pani domáca, nevýzera veľmi dobre, skôr hrôzostrašne a odpudzujúco. Na schodišti sa povaľujú torza figurín, steny bytu sú ošarpané a z veľkých miestností ide chlad, k čomu dopomáha aj dobre zvolený kamerový filter. Pani domáca však na byt nedá dopustiť. Párik sa rozhodne odísť no odchod nebude taký jednoduchý, keď z hrôzou nájdu v spálni ich spoločnú fotografiu prehliadka bytu sa zmení na teror.
Najprv by som rád podotkol, že tento diel má na svedomí jeden s popredných majstrov španielskeho hororu Jaume Balaguero a jeho meno si ešte na tomto blogu zopár krát prečitame. Z filmov, ktoré má na svedomí ide číri strach, TEMNOTA, FRAGILE (o tomto filme tu čoskoro nájdete aj článok), ale hlavne REC sú jednoduchími no bravúrne zvládnutými dielkami hrôzy. Po celý čas som bol v napätí a očakával ďalší krok postáv, pointa je tiež zaujímavá, takže filmu sa nedá praktický nič vytknúť a aj krátka stopáž dopomôže k veľmi slušnej strašidelnej jednohubke na dobrú noc.
napätie: 90%
nápad: 80%
herecké výkony: 80%

pani domáca: 80%
linky nájdete na:
http://www.cientoseis.es/index.php?topic=6719.0
titulky:
http://titulky.com/Peliculas-para-no-dormir-Para-entrar-a-vivir-108949.htm

streda 14. januára 2009

Strašidelne krátke správy 2/2009

VRESKOT SA VRÁTI
Možno si ešte spomínate na trilógiu Vreskot, ktorá zreštartovala slasher horory v 90tich rokoch. Tvorcovia sa rozhodli pokračovať ďalším, tentokrát už štvrtým dielom, s názvom SCREAM 4. Najprv sa pošuškávalo, že by to mala byť prerábka prvého dielu no nakoniec, keďže by to bola asi riadna somarina, sa tvorcovia rozhodli pokračovať v pôvodnej sérii, s niektorími známimi postavami s predošlých dielov, prepokladajme , že s tými, ktorí prežili. Natačať sa začne už čoskoro akurát sa nevie že kto bude tým vyvoleným režisérom. Wes Craven, ktorý režiroval celú trilógiu sa ešte nerozhdol a možno to prenechá niekomu mladšiemu a zasadne na producentskú stoličku. Budem vás informovať.

ZVÁŠTNE DIEŤATKO
S novinkami na rok 2009 sa roztrhlo vrece. Celkom sľubne vyzerá film z názvom GRACE. Ide o nízkorozpočtový horor o matke, ktorej narodenie dieťaťa sprevádzajú dramatické okolnosti. Dieťa, ktoré privedie matka na svet je zvláštne, namiesto materského mlieka mu chutí krv a matka sa o neho predsa musí postarať. Spoločnosť Leomax predstavila prvý trailer, na ktorý si môžete kliknúť nižšie. Režíruje debutujúci Paul Solet.


NÓRSKY ZOMBÍCI
Na riadnu mastenicu vyzerá byť aj nórsky horor DEAD SNOW. Partia mladých ľudí ide do hôr poriadne si zašantiť na snehu, poprípade si užiť trocha sexu , no namiesto toho bude čeliť nacistickým zombikom. Ano nápad je to dosť divný no z traileru až taka sranda nejde. Keby to bol americký film veľké šance by som mu nedával, ale nórska hororová produkcia ide do popredia, čo dokázal už minuloročný zaujímavý horor DARK FLOORS a určite ešte o nóroch v tomto smere budeme počuť. Film bol nedávno oficiálne predstavéný na festivale Sundance.


HORDA KANIBALOV
No aby sme ešte ostali pri Európskych hororoch tak jeden na nás chystajú aj franúzi z názvom THE HORDE. Príbeh sa odohráva v severnom Paríži, kde skupinka gangstrov a policajtov chtiac nechtiac bude musieť bojovať proti kreatúram bažiacich po ľudskom mäse. O zimomriavky sa postará dvojica francúzov zatiaľ nie veľmi známich Yanick Dahan a Benjamin Rocher. Film zatiaľ nemá určený dátum premiery.

pondelok 12. januára 2009

Saw 5


SAW 5
USA, 2008, 88 min.
réžia: David Hackl
hrajú: Tobin Bell, Scott Patterson, Costas Mandylor, Julie Benz

Najprv som váhal, že či si mám tento film pozrieť alebo nie, pretože som sa bál zmätku, ktorý by mohol vzniknúť tým, že už je to nejaká doba odkedy som videl Saw 4 a tak ďalej až po jednotku. No presvedčila ma priateľka a tak som sa nakoniec odvážil a zmätok som nemal.
Príbeh sa v podstate odvíja tam kde skončil štvrtý diel. Jigsaw je mrtvý no v jeho práci pokračuje detektív Hoffman, to ako k tomu došlo a prečo je to tak sa dozvieme z flashbackov takže pre tích, ktorí sledujú celú sériu v tom bude malá pripomienka k predchádzajúcim dielom, dostaví sa tak nejaký celok skladačky. No Hoffmanovi ide po krku jeho kolega a hrozí, že sa všetká pravda dostane na povrch. Paralelne na to sa odvíja aj príbeh piatich nešťastníkov uvezneních v Hoffmanových miestnostiach z pascami. Takže Saw 5 sa v tomto vôbec nelíši od svojich starších bratov. Aj štýl réžie o ktorú sa postaral debutant David Hackl, je podobný v niektorích momentoch až šablonovitý. Tomuto dielu kritici vytíkali prílišnu konštruktčnosť príbehu akoby bol robený na silu a do počtu. Som si istý, že tvorcovia by im v tomto mohli protirečiť. V niektorých momentoch to tak môže vyzerať, no myslím si že piaty diel zapadá do priemeru celej série s výnimkou prvéhu dielu, ktorý keďže bol prvý a zároveň aj nastolil latku, tak podľa môjho názoru bol aj najlepší. Tvorcovia už koncom minulého roka avízovali na halloween 2009 šiesty diel, preto aj koniec tohto piateho dielu niečo napovie. Teraz budem trochu parafrázovať Jigsawa , ale nakoniec už mi nič iné neostáva iba dodať ..Let the play begin.
pasce: 70%
spracovanie: 50%
napätie: 50%
film nájdete na:
http://www.scnsrc.net/films/saw-v-dvdrip-xvid-vst/
titulky:
http://titulky.com/Saw-V-123006.htm




Films to Keep You Awake: The Baby's Room


PELICULAS PARA DO NORMIR: LA HABINACION DEL NINO
Španielsko, 2006, 77 minút
réžia: Alex de la Iglesia
hrajú: Leonor Watling, Sancho Gracia

Tento rok u mňa zatiaľ španielske horory hrajú prim a preto aj druhý kúsok, ktorý tohto roku predstavím pochádza z juhu Európy. Film patrí do série kratších celovečerných minidielok s názvom FILMS TO KEEP YOU AWAKE, voľne preložené ako Filmy, ktoré vám nedajú spať. Vybral som epizódu nazvanú BABYS ROOM.
Manželský párik z malým dieťaťom sa nasťahujú do zrekonštruovaného starého domu. Všetko vyzerá byť ok, obaja sú šťastný no aby to bolo ešte lepšie použijú babyphone, ktorý im darovali známi, aby nemuseli stále vstávať k dieťaťu. Z babyphonu sa ozývajú divné zvuky ako keby v miestnosti s dieťaťom bol aj niekto iný a tak aby si to overili zadovážia si babyphone aj z kamerou aby mali dieťa na očiach. Z hrôzou zisťujú, že v dome niesu sami.
Z počiatku sa film tvári ako ohrané klišé, mladá rodina - zrekonštruovaný dom - to znamená zrejme nejakú kliatbu a tak. Ale to iba na prvý pohľad v skutočnosti je to ozaj originálny horor a verte že poriadne strašidelný neraz vám prejdu zimomriavky po tele. Scéna pod posteľou je doslova infarktová. A nápad z babyphone kamerou je tiež skvelý , dokonca aj pri záverečnej pointe vás zamrazí. Skvelé, jednoduché ale na druhej strane veľmi učinné. Zatiaľ najstrašidelnejšia vec ktorú som v tomto roku videl.
napätie: 90%
druhá dimenzia: 80%

nápad: 80%

film nájdete na:
http://www.uloz.to/6121280/la-habitacion-del-nino-2006-dvd-rip-es-dabing-avi

nedeľa 11. januára 2009

TV HOROR SERVIS 12.1 - 18.1.

Tento týždeň to vyzerá na celkom slušnú nádielku, kvalitnejšie filmy striedajú braky. V prológu spomeniem samozrejme tie kvalitnejšie. Najväčšou päckou je klasika PREDATOR na Jojke. Za zmienku stojí aj TAJOMNÉ ZLO svojho času veľmi ospevované sci -ficko, dokonca v roku svojho vzniku 1987 získalo aj zopár ferstivalových cien. Mimozemský netvor si na zemi hľadá nové obete tak, že vklzne do tela a úplne ovládne spravanie človeka, z ktorého sa potom stáva vraždiaci stroj. Na zúbky sa mu pozrie dvojica detektívov. Kvalitná spomienka na béčkove horory z 80tich rokov. Uvidíme to na Prime. Jojka odviesiela aj remake TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU. Celkom slušné spracovanie kultového hororu zo 70tich rokov. Partia teenagerov narazí na kanibalskú rodinu v americkom zapadákove. A aby sme neobišli aj televízneho lídra Markízu tak spomeniem aj film THE CUBE:ZERO tretie pokračovanie série The Cube, oveľa kvalitnejšie než druhý diel, v ktorom uvídime zákulisie celej mašinérie zvanej Kocka.

PREDATOR - 1987
JOJ, pondelok 12.1. - 23:30
KORIST - 2007
FILM+, utorok 13.1 - 21:45 , štvrok 15.1. - 02:25
Rodina si urobí výlet na safari. No stane sa to, že zabludia, to by nebol až tak veľký problem keby si na nich nebrúsila zuby partia hladných levov.
TEXAS CHAINSAW MASACRE - 2003
JOJ, štvrok 15.1. - 23:30
OHNIVÝ HAD - 2007
FILM+ štvrtok 15.1 - 21:30 , piatok 16.1 - 02:35
Kadadský céčkovy akože horor o ohnivom drakovy , ktorý k nám prilieta z kozmu spolu s meteoritom.
KRÁĽOVSKÁ NEMOCNICA - 2004 13. dielov
JOJ, štvrtok 15.1. - 02:50
Pre zmenu jeden hororový seriál, v korom má prsty Stephen King o nemocnici v ktorej sa zjavujú duchovia v dvoch dieloch za sebou. Škoda, že to vysielajú pre ľudí čo trpia nespavosťou, ešte že vynašli dvd rekordéri.
DRACULA 2000 - 2000
FILMBOX, piatok 16.1. - 00.20
HELLRAISER - HELLSEEKER - 2002
FILMBOX, piatok 16.1. - 02:00
THE CUBE:ZERO - 2004
MARKÍZA, piatok 16.1. - 00:00
OKO 2
STV 1, sobota 17.1. - 23:30 - 2004
Thajské pokračovanie za ktorým, rovnako ako aj za prvým dielom stoja bratia Pangovci, režisérsky vývozny artikel. Slušná ducharina so zaujimavou pointou.
TAJOMNÉ ZLO - 1987
PRIMA, sobota 17.1. - 00:15

sobota 10. januára 2009

Fear Itself / Podstata strachu epizóda 2


Druhá epizóda hororového seriálu má názov SPOOKED, televízny distibútori tento diel preložili ako Démon. Svojim spôsob je preklad správny, keďže príbeh sa točí okolo bývaleho policajta (Eric Roberts), ktorý vo výslužbe pracuje ako súkromné očko. Najme si ho žena, ktorá ma podozrenie z nevery svojho manžela. Detektív si nájde skvele miesto na sledovanie manžela svojej klientky a to dom hneď naproti. No stráviť tam noc pozorovaním domu nebude až také jednoduche, v tome sa ozývaju divné zvuky a...
Túto epizódu ma na starosti Brad Anderson, zatiaľ ešte málo otesaný režisér no jeho film MECHANIK má niečo do seba a získal veľmi pozitívne kritiky, spolupracoval aj na seriály Masters of Horror a Fringe.
linky:
http://rapidshare.com/files/173810501/02_demon.part1.rar
http://rapidshare.com/files/173810504/02_demon.part2.rar
http://rapidshare.com/files/173818987/02_demon.part3.rar
http://rapidshare.com/files/173818988/02_demon.part4.rar

streda 7. januára 2009

Strašidelne krátke správy 1/2009

TEROR V PÚŠTI
Prvé strašidelne krátke správy v roku 2009 sa hemžia samými novinkami, iba jeden s filmov sa dostane do kín všetky ostatné poputujú rovno na DVD. Prvým kúskom je film z názvom THE DEVILS TOMB. V púšti nájde jeden vedec tajomnú hrobku. Partia vojakov a výskumníkov sa rozhodne hrobku preskúmať a ako už podľa názvu môžeme tušiť, to čo z tej hrobky vylezie ich zrejme pekne privíta. Podľa trailera to vyzerá na pekný masaker. Zahrajú si v ňom Cuba Gooding Jr. ale aj Ron Perlman (Hellboy). Režisérom je Jason Connery, ktorý už robil takmer všetky žánre od akčnej komédie Vtedy na vychode s Jackie Chanom až po animák Divočina. Naposledy zabrúsil do hororu filmom Alone in The Dark 2 a to nedopadlo veľmi dobre. Tak hádam sa poučil.

AUTO ZABIJÁK
Áno môže to znieť dosť čudne ako námet na horor, no už Stephen King svojou sfilmovanou poviedkou Christine o vraždiacom veteráne dokázal, že sa to dá. Zrejme rovnakú šablónu bude riešiť tento nízkorozpočtový horor z názvom HYBRID o mladej automechaničke ku ktorej sa jedného dňa dostane veľmi zvláštne auto a ľudia okolo nej začínajú zomierať bizarnými smrťami. Režíruje tvorca japonskej prerábky Zmeškaný hovor Eric Vallete.


HROZÍ NÁM EPIDÉMIA
Tí ktorí po prečítaní titulku nespanikárili a neutiekli od počitačov sa dozvedia, že je to hlavná myšlienka nového hororu THE THAW. Námet vyzerá asi takto. Pri nejakých výkopových prácach objavia zmrznutého mamuta. Hneď sú k nemu povolaný všelijaký špecialisti, no s tým ako sa rozmrazil mamut, rozmrazil sa ja vírus, ktorý všetkých nakazí. Hrozí, že sa vírus dostane do civilizácie a spustoší zem. Z tých známejších si v v tomto filme zahrá aj zhasínajúca hviezda Val Kilmer. Režíruje úplne neznámi Mark Lewis.

ROMERO A JEHO ....OF THE DEAD
Už koncom roka sa na tomto blogu objavila správička o tom , že tvorca zombies George A.Romero natáča svoj ďalší zombie film a už tu máme aj prvé upútavky. Tentokrát sa zombíci vyroja na jednom ostrove a miestny obyvatelia budú mať čo robiť. Ako poznáme Romera určite je vo filme zakódované aj posolstvo o kritike spoločnosti. Tento film sa zrejme dostane aj do kino distribúcie , ale či to takto bude aj u nás to netuším.

pondelok 5. januára 2009

Timecrimes


TIMECRIMES

Španielsko, 2007, 88 min.

Réžia: Nacho Vidalongo

Hrajú: Karra Elehalde, Nacho Vidalongo

Hlavný hrdina filmu Hector si spolu s manželkou zariaďujú nový dom na samote. Jedného dňa zbadá Hector ďalekohľadom mladú dievčinu, ktorá sa vyzlieka. Hneď potom čo manželka odíde do mesta sa Hector rozhodne, že sa na dievčinu pôjde pozrieť bližšie. Keď vojde hlbšie do lesa zbadá dievčinu nahú opretú o skalu, nejaví žiadne známky života. Pokúša sa ju prebrať no v tom ho niekto zozadu bodne nožnicami do ramena. Hector uteká lesom prenasledovaný mužom s obviazanou hlavou. Prelezie plot a dostane sa do domu v ktorom nikto nieje. V dome nájde Hector vysielačku a spojí sa z chlapíkom, ktorý sa mu predstaví ako Chico. Ten ho pomocou vysielačky naviguje k sebe do laboratória a pred chlapom z obviazanou hlavou ho ukryje do divnej nádoby s kvapalinou. Ked sa Hector po chvíli preberie zisťuje , že s dostal o niekoľko hodín späť do minulosti. To čo nasleduje potom je strhujúca jazda bizarných udalosti.

Tak toto bol druhý najlepší film o cestovaní v čase aký som kedy videl, mimochodom jednotkou je u mňa v tomto DVANÁSŤ OPÍC. Španielská produkcia je čím ďalej tým lepšia a pomaly budeme môcť konštatovať, že aj záruka skvelej zábavy. Treba povedať , že to nie je čistokrvný horor, skôr sci-fi no svojím spôsobom z toho strach ide. Postupným zamotávanim príbehu a uvedomením si Hectorovej situacie v ktorej sa nachádza. Na slušný film znova stačil jednoduchý nápad aj keď sa príbeh trošku zamotá, dá sa pochopiť aj dianie postáv aj celkový dej. Režisérom snímku je Nacho Vidalongo, ktorý si sám zahral postavu Chica, doposiaľ natáčal krátkometrážne filmy, takže Timecrimes sú jeho celovečerným debutom, treba povedať, že celkom podareným.

nápad: 90%

Hector: 80%

napätie: 70%

film nájdete na:

http://all-about-ngage.blogspot.com/2008/12/timecrimes-2007-dvdrip-xvid-vomit-watch.html

titulky:

http://titulky.com/Timecrimes-120135.htm



TV HOROR SERVIS 5.1 - 11.1.2009

Po úvodných dňoch prvého týždňa, keď televízie zaradili celkom slušnú nadielku hororových filmov prichádza útlm a pomaly ani nebolo z čoho vyberať. Markíza dáva RESIDENT EVIL ten sa skôr považuje za akčný film no zombíci a v niektorých momentoch slušne napätie vytvoria strašidelnú atmosféru. A to by bolo asi tak všetko ak nepočítam filmový kanál Filmbox, ktorý uvedie DRACULU 2000 a jedo z tých horších pokračovani série HELLRAISER s názvom Hellseeker.
DRACULA 2000
FILMBOX, piatok 9.1. - 22:10
RESIDENT EVIL
MARKÍZA, sobota 10.1. - 00:20
CUBE 2:HYPERCUBE
FILMBOX, sobota 10.1. - 01:45
HELLRAISER - HELLSEEKER
FILMBOX, nedeľa 11.1. - 00.25

nedeľa 4. januára 2009

Fear Itself / Podstata strachu epizóda 1.


Fear Itself je seriál hororových poviedok od Americkej TV spoločnosti NBC za ktorými stoja renomovaný majstri hrôzy. Postupne budeme mať dočinenia zo všetkými trinástimi dielmi. Toľko k úvodnému prológu.
Prvá epizóda má názov THE SACRIFICE / OBEŤ. Štyria mladí muži zablúdia v nehostinnom kraji a ešte sa im k tomu aj pokazí auto. Našťastie neďaleko je malá farma na ktorej ich prichýlia.Zvláštnosťou je,že obyvatelia farmy akoby žili ešte stále v minulosti bez modernej techniky a za podozrivo veľkou stenou.
Tento diel má na starosti Breck Eisner, jeho by som veľmi majstrom hrôzi nenazýval, keďže okrem priemerného TV seriálu NEVIDITEĽNÝ MUŽ má za sebou aj jeden z najväčších prepadákov poslednej doby a to film SAHARA. No na druhej strane príbeh je natočený svižne a ide z neho aj nejaké to napätie a aj nápad sa celkom vydaril. Takže Breckovi tú Saharu aj prepáčim.
Seriál bude celý v českom dabingu. Dobrú chuť :)
linky na stiahnutie:
http://rapidshare.com/files/173564396/01_obet.part1.rar
http://rapidshare.com/files/173564398/01_obet.part2.rar
http://rapidshare.com/files/173563030/01_obet.part3.rar
http://rapidshare.com/files/173563035/01_obet.part4.rar